Samsung Galaxy A53 – review

Nu toata lumea isi doreste un flagship, atunci cand nu poate renunta la unele specificatii, care sunt utile, acceptand un terminal de caracteristici in raport performante / pret medii. Galaxy A53 de la Samsung este cea mai recenta oferta mid-ranger a gigantului tehnologic. Anul trecut, Galaxy A52 5G a fost un telefon excelent, unul dintre cele mai bune din segmentul sau. A53 5G pare un upgrade solid fata de A52 5G si este un telefon grozav pentru gama sa de pret, aduce de obicei o multime de functii Galaxy S la un pret mai mic.

Si de aceasta data am primit la teste de la Telekom Romania Mobile acest terminal, ce si-a facut cu bine treaba, tinand cont ca acestia isi respecta clientii si le ofera una dintre cele mai convenabile oferte, asa cum puteti sa vedeti aici, daca va veti dori sa il achizitionati in perioada urmatoare. Cu siguranta nu veti regreta si serviciile de abonament care va vor pune in contact cu o retea onorabila ce va urmari in principal sa fiti multumiti de serviciile oferite.

Samsung Galaxy A53 este cel mai recent telefon de buget de la gigantul electronic, venind cu un afisaj mare, de 120 Hz, performanta decenta pentru pret si camere care se ridica la nivelul concurentei. Primesti 6 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare, cu suport pentru carduri microSD de pana la 1TB. Ruleaza Android 12 cu versiunea Samsung One UI 4.1. Este posibil ca A53 sa ofere cea mai buna experienta de camera pe care o puteti obtine pe un telefon la acest pret, cele patru snappers din spate se combina cu o lista lunga de moduri de fotografie si video pe care Samsung le ofera pentru a va permite sa faceti niste fotografii surprinzator de atractive. Specificatiile sunt mai jos.

A53 5G are o baterie de 5.000 mAh mai mare decat predecesorul sau. Exista, de asemenea, un chipset nou-nout facut de Samsung – Exynos 1280. O parte moderna de 5 nm, dar foarte mult deja si care arata grozav cu un Cortex-A78 de 2×2,4 GHz. si configuratie CPU Cortex-A55 de 6×2,0 GHz, un GPU Mali-G68 si, probabil, o configuratie 5G chiar mai versatila decat Snapdragon 778G 5G din interiorul A52s 5G. Lipseste mufa audio de 3,5 mm a predecesorului sau, suportul Wi-Fi 6. Cu toate acestea, ofera Bluetooth 5.1 ceva mai nou.

Pot descrie designul lui Galaxy A53 ca fiind simplu, dar eficient. Corpul din plastic se simte frumos si departe de a fi ieftin, chiar daca preia cu usurinta petele de amprente. Butonul de volum si butonul de pornire sunt situate in partea dreapta a cadrului A53 si sunt usor de accesat. Ambele se simt robuste cand sunt apasate, dand un sentiment de calitate buna a constructiei. In partea de jos, veti gasi slotul pentru cartela SIM/microSD, un microfon, portul USB-C si un gratar pentru difuzoare. Partea stanga este lasata fara butoane, in timp ce partea de sus are incă un microfon adăugat. Un grătar de difuzor super subtire poate fi vazut, de asemenea, in partea superioara a ecranului.

Sistemul cu patru camere al lui Galaxy A53 5G dispune de o camera OIS de 64MP cu tehnologie VDIS, care realizeaza fotografii clare si stabile de fiecare data. Totodata, camera frontala de inalta rezolutie de 32MP ajuta la realizarea de selfie-uri perfecte si ofera experiente de apeluri video clare.In spate, denivelarea camerei telefonului este destul de subestimata. Acest lucru se datoreaza partial pentru ca nu iese prea departe si, de asemenea, pentru ca spatele dispozitivului se ridica pentru a-l intalni. Galaxy A53 are un rating IP67, ceea ce inseamna ca este complet rezistent la praf si la apa la o adancime de pana la un metru timp de 30 de minute. Spatele din plastic il protejeaza si impotriva caderilor si zgarieturilor minore. Ecranul smartphone-ului, cu algoritmul inteligent al noii serii Galaxy A asigura afisarea cu detalii vii, chiar in conditii de exterior. Ecranul super AMOLED de 6,5 inci al lui Galaxy A53 5G ofera, de asemenea, o rata de reimprospatare de 120Hz pentru o experienta captivanta.  Poate fi putin dificil de vazut in conditii de exterior foarte luminoase, dar in toate celelalte situatii, este un afisaj bogat si vibrant, iar rata de reimprospatare rapida face ca lucrurile sa arate lin.

Cu conditia sa aveTi un semnal decent, calitatea apelurilor este la egalitate cu alte smartphone-uri de ultima generatie. Casca produce sunet la maximum 98 decibeli (dB), iar volumul difuzorului ajunge la 90 dB. Exista un scaner de amprenta in afisaj pentru deblocarea biometrica. Pentru pozitionare sunt utilizate numeroase retele de satelit, inclusiv GPS, GLONASS si Galileo.

A53 5G va primi patru ani de actualizari ale platformei Android OS si cinci ani de actualizari de securitate. 

SoCul intern  Exynos 1280 de la Samsung alimenteaza Galaxy A53. Foloseste 2 nuclee rapide si 6 nuclee care economisesc energie, dar performanta sa nu este pe deplin convingatoare in comparatie cu smartphone-urile cu pret similar atinge doar un scor foarte scazut in testul pentru procesarea AI.

Testele sintetice fac parte din testare. Rezultatele Aida 64, CPUZ, device Info, Geekbench, 3DMark, PcMark, AnTuTu sunt la locul obisnuit.

Samsung Galaxy A53 5G are o putere grafica mare pe hartie si nu se descurca prea rau in benchmark-uri. Cand ruleaza jocuri, Galaxy A53 5G face, de asemenea, o treaba grozava, cu mai putine cadre scapate decat ne asteptam, avand in vedere cat de lenta se simte utilizarea de zi cu zi.

Galaxy A53 5G are patru camere pe spate: o camera principala de 64 de megapixeli cu deschidere f/1.8 si stabilizare optica a imaginii (OIS), o camera cu unghi larg de 12 MP cu un camp vizual de 123 de grade si o pereche de Camere de 5 MP pentru macro si profunzime.  Caracteristicile includ modul Night si un mod Pro, modul Samsung Single Take si inregistrarea video de pana la 4K si 30fps sau FHD la 60fps. In plus, exista diverse obiective Snapchat incorporate in camera, iar efectele de realitate augmentata functioneaza foarte bine. Daca fotografia are ceva verde, albastru sau rosu in ea si este o zi insorita, puteti fi sigur ca A53 le va accentua. Realismul nu este scopul aici. In schimb, va ofera fotografia perfecta pe retelele sociale fara a fi nevoie sa o editati. Per total, A53 face fotografii bune. Consecventa intre camera principala si cea cu unghi larg este acceptabila, performanta la lumina scazuta este decenta, fara prea mult zgomot in imagini, iar camera selfie capteaza eficient tonurile pielii si detaliile. Cu o rezolutie de 5 MP, camera macro cu focalizare fixa ​​poate face fotografii detaliate si tine respectabil in interior si in exterior. Exista si un senzor de adancime de 5 MP pentru fotografiile portret, dar am folosit in principal modul portret pe camera frontala, avand in vedere gama extinsa de filtre a Samsung. Zilele innorate sau lumina soarelui scazuta au produs fotografii slabe. Optiunea 2x este, de asemenea, un zoom digital si nu unul optic, asa incat calitatea scade considerabil atunci cand il utilizati. Inregistrarea video ajunge la 4K / 30p, cu optiuni de 30 si 60p la rezolutie 1080. Clipurile video arata bine; focalizarea automata a camerei livreaza mai putin in lumina slaba. Exista o stabilizare suplimentara disponibila in modul 1080 / 30p, dar este cel mai potrivit pentru lumina puternica de exterior.

Cealalta imbunatatire a specificatiilor este actualizarea de la o baterie de 4.500 mAh la o capacitate de 5.000 mAh. Samsung sustine ca noua baterie va va ajuta sa treceti prin doua zile intregi de utilizare, iar daca sunteti un utilizator obisnuit sau aveti Wi-Fi de cele mai multe ori, atunci aceasta este o afirmatie corecta. Pot trece o zi intreaga fara nicio problema, chiar si in flux video si petrec cea mai mare parte a timpului pe 4G, dar nu chiar doua zile. Am impins destul de mult in ziua a doua. Nu exista incarcator inclus in cutia lui A53, desi este inclus un cablu USB-C asa cum este moda sustenabilitatii in ultima vreme. Spre deosebire de telefoanele Samsung de ultima generatie, nu exista incarcare wireless. 

Visits: 2

Lasă un răspuns