Monitorul de gaming MSI OPTIX MPG321QRF-QD – review

Monitorul este elementul de baza intr-un gaming total. Sunt multi producatori de monitoare epici care au segmentat piata. MSI imbunatateste mereu dispozitivele lansate si continua sa aduca noi provocari in ceea ce priveste proiectarea monitoarelor de gaming. Serii – MEG, MPG, MAG, G si NXG, in care sunt grupate peste 130 de modele stau la baza portofoliului MSI. Pe langa curiozitatea testarii primului device MSI de pe blog am simtit si necesitatea de a ma descarca prin lentila unui CSGO, dupa placerea sufletului, pe un monitor mai mare, adecvat camerei / biroului pe care ma etalez zilnic.

Aprecierea monitorului primit la teste MPG321QRF-QD poate rezulta din faptul ca fisa de specificatii a MSI se aliniaza cu ceea ce avem tendinta de a recomanda pentru majoritatea jucatorilor. Un panou IPS de 32 inchi adera la dorinta de a merge la un ecran mare, o rata de reimprospatare de 175 Hz este destul de rapida, sincronizarea adaptiva este prezenta si luata in considerare, iar o rezolutie QHD de 2560 × 1440 ofera acel nivel suplimentar de detaliu fara a necesita cantitati extreme de cai putere al GPU. Cele mai rapide panouri ruleaza la 360 Hz si rezolutie FHD. Ecranele Ultra HD (UHD), cel mai mare numar de pixeli disponibil in general, sunt in prezent blocate la 144 Hz. Desi acest lucru nu este deloc lent, placile video moderne pot stoarce cu usurinta 200 fps sau mai mult de pe ecranele FHD si QHD. Aici nu m-am putut desfasura cu ceea ce am la maxim, dar pentru un amator de gaming ca mine m-am multumit sa stiu ca exista si o sa ma stimuleze in viitor. Jocurile cu un singur jucator vor arata mai clar pe panourile 4K, in ciuda ratelor de reimprospatare mai mici, in timp ce jucatorii pasionati de eSports ar trebui sa gaseasca un ecran de 240Hz sau 360Hz, chiar daca acest lucru poate inseamna sacrificarea rezolutiei.

Monitoarele de 32 de inchi sunt cele mai mari ecrane care se pot integra cu usurinta intr-un spatiu de lucru tipic. Desi nu sunt la fel de largi ca un 21:9 la ultrawide, au un avantaj de inaltime pe care unii utilizatori il prefera. In partea de jos a suportului exista un orificiu la indemana pentru organizarea cablurilor de interconectare. Rezultate extrem de bune atat in ​​ceea ce priveste latenta, cat si ghostingul, ambele fenomene reduse la minimum si datorita suportului pentru Display HDR 600 care se traduce printr-o experienta de joc excelenta.

Rama este aliniata si subtire la 8 mm pe partea superioara si pe laterale. Mai multe MPG321UR-QD nu vor afisa o linie de despartire super-evidenta. In jurul spatelui, finisajul capata aspectul metalului periat, cu o banda LED bine integrata care se inclina in sus pe linia centrala. Efectele de iluminare si culorile pot fi controlate in OSD sau prin aplicatia desktop MSI. Un logo Optix este, de asemenea, afisat vizibil in partea stanga. MSI Optix MPG321QRF-QD renunta la estetica agresiva, centrata pe jucator, in favoarea stilului subtil care il face sa arate mai mult ca un ecran de gaming premium. Are un finisaj negru mat, dar are o textura din fibra de carbon si metal periat in spate, care este impartita de o dunga lucioasa si LED-uri RGB. Ecranul nu are rama pe trei laturi, astfel incat exista mai putine distrageri in timp ce va bucurati de titlurile preferate. Asa cum se intampla adesea cu monitoarele de gaming high-end, nu lipsesc functiile concepute pentru a imbunatati experienta de joc. In primul rand Night Vision AI care regleaza automat contrastul in zonele mai intunecate. Pentru o ajustare avansata a diferitilor parametri, avem insa aplicatia Gaming OSD care ne permite sa actionam asupra unei lungi serii de valori pentru o experienta de personalizare foarte profunda si uneori dezorientatoare.

In coltul de jos, puteti vedea doar joystick-ul OSD. Este singurul control, in afara de un buton mare de pornire de pe marginea din dreapta jos a panoului, care functioneaza ca lumina de stare: alb pentru alimentare, chihlimbar pentru standby. Joystick-ul de pe spate permite navigarea prin intreg meniul OSD.

Sound Tune e Optix Scope. Prima este o tehnologie de anulare a zgomotului bazata pe inteligenta digitala, care permite utilizatorului sa elimine zgomotul din fluxurile audio si sa realizeze comunicarea cu alti jucatori in timpul meciurilor mai clara.

Optix Scope, in schimb, se bazeaza intotdeauna pe inteligenta artificiala si permite detectarea obiectelor in miscare la distanta mare, care va fi apoi urmata de facilitarea obiectivului de catre jucător. In cele din urma, avem Smart Crosshair care ajusteaza culoarea vizorului in shootere pentru a-l face mereu vizibil.

Standul este destul de substantial, iar pachetul general emana calitate premium de constructie. Dispune de o ajustare a inaltimii de patru inci, impreuna cu o rotire de 30 de grade pe fiecare parte si o inclinare de 5/30 de grade, dar modul portret nu este disponibil cu MPG321UR-QD. Miscarile sunt ferme si adevarate, fara inclinare sau clatinare care contribuie la senzatia de soliditate.

MSI Optix MPG321QRF-QD castiga avantaje in alte domenii surprinzatoare. In spate, veti gasi doua porturi HDMI 2.0b si o intrare DisplayPort 1.4a alaturi de o conexiune USB-C care gestioneaza si DisplayPort. MSI are, de asemenea, trei porturi USB 3.2 Gen 1, dintre care doua pozitionate accesibil pe rama din stanga. Iar conectica sosita in pachet satisface din toate punctele de vedere.

MPG321UR-QD are un OSD urias cu toate optiunile imaginabile pentru jocuri, calibrare, selectarea gamei de culori, KVM si controlul senzorului de lumina din camera al cadrului. Este impartit in opt submeniuri. Din meniul OSD poti alege si ce scurtaturi sa acorzi pentru anumite actiuni ale joystick-ului. Pentru a accesa meniul OSD apesi pe joystick, dar pentru a accesa direct zona Input, pe cea Game Mode, KVM sau Smart Crosshair, poti alege scurtaturi ca miscare jos sau sus, stanga ori dreapta. Ray Tracing, viteza mouse-ului, economisirea energiei sunt doar cateva dintre diversele optiuni care pot fi ajustate pana la cel mai mic detaliu din aceasta fereastra, desi trebuie neaparat sa tinem cont ca acesta nu este cel mai usor de utilizat panou vreodata si daca nu sunteti obisnuit. la acest tip de ajustari. Optix Scope poate mari centrul ecranului folosind trei ferestre de dimensiuni diferite si mariri de 1,5x, 2x si 4x. Este, de asemenea, un ajutor benefic pentru jocuri pe care nu il veti gasi pe multe alte monitoare. Night Vision este o optiune care creste nivelurile de negru pentru a imbunatati detaliile umbrelor. Are trei presetari si un mod automat. Exista, de asemenea, un overdrive cu trei niveluri, care este aproape impecabil in functionare. Il poti folosi la cea mai rapida setare, fara aparitie fantoma si aproape fara estompare a miscarii. MPRT Sync este o lumina de fundal care elimina Adaptive-Sync. Nu reduce prea mult luminozitatea, dar introduce artefacte de fazare. De asemenea, aici exista un indicator al ratei de reimprospatare si un ceas cu alarma.

Gama de culori oferita de ecran, al carui echilibru RGB prefera puternic culorile reci, care te pot enerva mai ales cand joci jocuri in care sunt foarte putine scenarii luminoase. Desigur, se poate interveni asupra parametrilor individuali pentru a face situatia mult mai buna, dar si aici este un proces nu tocmai intuitiv si la indemana tuturor. Problema este ca aceasta alegere a echilibrului afecteaza apoi modul HDR cu circumstata agravanta, insa, ca in acest caz nu este posibila echilibrarea diferitilor parametri.

Daca rezolutia este prioritatea ta, doar un monitor pentru jocuri Ultra HD va face. Desi puteti obtine o redare mai fluida de pe un ecran QHD sau FHD mai rapid, UHD ofera totusi cea mai stransa structura de pixeli si cea mai clara redare a imaginilor statice si cu miscare lenta.

Cu iluminarea de fundal capabila de 715 niti, gama de culori care acopera 117% din DCI-P3 si HDR este o alegere pentru a reda cele mai recente titluri, in timp ce va bucurati de o grafica realista si un contrast fenomenal. 

Desi ruleaza la aceeasi frecventa de 144 Hz ca si alte ecrane de jocuri Ultra HD, monitorul MSI are una dintre cele mai bune overdrive. Acest lucru asigura cea mai lina redare posibila la un panou de 240 Hz. Veti avea nevoie de un computer puternic pentru a mentine ratele de cadre ridicate, dar daca puteti sustine peste 100 de fps, experienta este mult mai aproape de realitate.

Visits: 2

Lasă un răspuns