Samsung Galaxy A5 2017 prin galaxia terminalelor la review

Poate ca Samsung este in competitie cu Apple. Dar in esenta acestia sunt in competitie cu ei insisi, de la an la an, indiferent ca lumea presei tehnologice este doritoare de noi progrese tehnologice, de la targ la targ, ca sa poata avea ce sa scrie, cat mai multe. Asa cum, acum, a sosit IFA, iata ca, acesta este un indemn, dar nu o necesitate in lumea comerciala. Acolo unde se lucreaza in altfel de circumstante si viteze, pentru ca, oamenii, in majoritatea lor, isi doresc sa investeasca in niste deviceuri stabile, normale, de care se pot folosi in parametrii de siguranta. Si mai putin de acele brizbrizuri, de care sa nu intelegeti ca nu ar fi nevoie, si care fac viata mai interesanta. Dar la un moment dat, nu toti utilizatorii sunt interesati sa uzeze, zi de zi toate, de toate functiile telefoanelor cu ultimele specificatii, la preturile aferent de mari. Insa, confortul de utilizare, trebuie realizat in proportii destul de mari, pentru ca aceste deviceuri, sa poata fi dorite spre a fi cumparate.
Asa se intampla si cu Galaxy A5 2017. La editia a treia am avut privilegiul sa trec prin toate cele trei generatii constructive, descrise aici pe blog, pas cu pas, a devenit de la an la an mai bun si mai atractiv, fara a fi un flagship, insa, cu siguranta, un terminal dorit de piata, impreuna cu fratii de generatie A3 si A7.
Este terminalul ideal pentru raportul calitate / pret, pe care oamenii care castiga cu truda banii, si-l pot permite, dar si de dimensiuni 146.1 x 71.4 x 7.9 mm la 157 g, foarte apropiate, celor care il tin mai mereu prin buzunare, si, nu il utilizeaza obsesiv sau demonstrativ. Acest terminal arata ca exista si utilizatori normali de tehnologie, care isi doresc sa nu iasa neaparat din tipare, insa, sunt pretentiosi ca functiile pe care terminalul le are, sa le vina in intampinare, si sa ii ajute cat mai bine, in ceea ce intreprind, iar A5 le poate oferi cu generozitate, fara ca bugetele sa le fie date peste cap.


Dupa cum se poate observa terminalul este unul de anul 2017, atat prin culori, cat si prin liniile de design, si acest lucru, nu poate fi contestat privind si celelate modele pe care Samsung le-a mai scos anul acesta. Practic este un terminal reproiectat, si modernizat exterior, asigurat, insa, cu identitatea binecunoscuta de A5 din anii anteriori. M-a incantat din nou usurinta de a-l putea mentine in palma, de a-l roti, atunci cand era necesar, de a ma putea concentra asupra displayului Super AMOLED capacitive touchscreen, acoperit de Corning Gorilla Glass 4, 16M de culori, rezolutie 1080 x 1920 pixeli ~424 ppi la o dimensiune de 5,2 inci, chiar si atunci, cand, am realizat fotografiile de review.
De asemenea, mi-a fost de mare trebuinta in momentele in care transmiteam live, de pe la evenimente tech, la rezolutie Full HD, ce ofera o calitate buna video, dar si, STEREO pe audio, acolo, pe GADGETARUL ROMAN, grupul meu de suflet, pentru ca, puteam sa conectez terminalul, la o viteza foarte buna 4G, asigurata de operatorul Telekom, si sa realizez streaming, in conditiile mele de amator, de la fata locului. Bineinteles ca, acesta putea fi montat cu usurinta si intr-un trepied pentru marirea performantelor, insa, deja la astfel de dorinte, de profesionism, implica altfel de  cheltuieli, si, de timp alocat, iar colegii de la presa / televiziuni, oricum le vor realiza altfel, adica mult mai bine, pentru ca, aceasta le este meseria/dotarea, si, ar fi normal sa fie si platiti. Pentru ca acest lucru, este de dorit pentru public, in general. Pentru ca toti este normal sa tindem catre profesionalism, ca nota definitorie, in tot ceea ce intreprindem, iar Romania inca, mai dispune de oameni minunati si inzestrati genetic.

De aceea, va spun ca, si pachetul de vanzare a ajuns la un optim studiat, de catre producator, si de aceea, m-am bucurat ca am regasit castiile de calitate recunoscuta, cu jack EAR 3,5 mm si cu buton de raspuns, dar si cablul USB/micro USB de tip C, in interior.
In rest terminalul unibody mid-range, cu baterie incorporata, de  Li-Ion 3000 mAh, mi-a dat impresia de eleganta si noblete, date de combinatiile de culoare neagra stralucitoare (dar poate fi albastru sau auriu), un metal acoperit fata / spate cu Corning Gorilla Glass 4, cu care Samsung ne-a obisnuit prin ultimile editii constructive. Da, din punctul meu de vedere este un terminal reusit, si, nu mi-am schimbat parerea prin comparatie cu editiile de A5 anterioare, aducand in plus calitatile de protectie IP68, certificat – praf/apa pana la 1.5 metri timp de 30 de minute.
Revin cu treburile acestea si va reamintesc, faptul ca, nu apreciez aceste situatii de a impinge terminalele catre limitele lor. Insa, este bine de stiut, ca, exista si astfel de situatii in accidente, iar utilizatorul este bine sa fie informat, ca, totusi ar putea exista sperante, ca, terminalul sau sa functioneze. Dar acest lucru sa nu devina un exercitiu de fiecare zi, sau demonstratii de performanta in acest sens, pentru ca, totusi nu este un bolovan ce trebuie aruncat, ci mai degraba, un produs tech.
Cateva dintre elementele de interactiune fizica a utilizatorului cu carcasa, ce sunt vizibile:

  • sub display, senzorul pentru amprente care este amplasat in butonul Home este de tip capacitiv cu o responsivitate foarte buna;
  • pe spate camera foto primara dar fara sistem de stabilizare optica, cu senzorul Samsung S5K3P9SX, model de 1/3” cu rezolutie de 16 MP si fabricat prin tehnologia ISOCELL. Acesta este secondat de un obiectiv cu diafragma f/1.9 cu distanta focala de 27 milimetri, precum si un bliz cu un singur LED.
  • acelasi senzor de o calitate promitatoare pentru selfie, precum pe spate il intalnim la camera de fata cu functii: Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR, dar si video: 1080p@30fps
  • in partea lateral jos conectorii USB tip C pentru incarcare / date , EAR 3,5 mm pentru audio, microfon pentru captare unde sonore;
  • in partea lateral microfonul de compensare pentru zgomote ambientale, si sertarasul pentru Nano-SIM;
  • lateral stanga in alte variante pentru Dual SIM si cardul micro SD, reglarea volumului +/-;
  • lateral dreapta butonul de power on/off & standby dar si grila pentru difuzorul de redare extern.

In speranta ca descrierile mele de carcasa, asa, cam de inginer, v-au impresionat, sa trecem spre interior, acolo unde, intalnim: un procesor Exynos 7880 Octa, Octa-core 1.9 GHz Cortex-A53, GPU Mali-T830MP3, 3 GB RAM, 32 GB stocare si slot microSD, este un upgrade clar, fata de varianta 2016.
“Desfraul” unei astfel de configuratii il puteti viziona in Benchmark-urile de pe Google Play, de mai jos, cu care v-am obisnuit: AnTuTu, CPU-Z, Aida si celelate, va stau mai jos la dispozitie si va las pe voi sa apreciati aceste teste comparative si clasificari, pentru ca sunt sigur ca le veti aprecia.

Această prezentare necesită JavaScript.


Insa, ca de fiecare data, va stau la dispozitie cu impresiile mele proaspete, direct de pe device, care, va vor spune ca, avem o configuratie stabila ce lucreaza, asa cum suntem obisnuiti, fara lag, si “din tot sufletul” pentru utilizator. Este un terminal gata de actiune si o va face cat mai bine, incat, sa nu va incurce, desi OS-ul este doar Android 6.0.1 (Marshmallow), upgradabil la 7.0 (Nougat). M-as fi asteptat sa fi venit direct, cu Nougat instalat. Nu cred, ca asta este totusi o problema pentru utilizatori.
Desigur sunt unii care si-ar fi dorit niste configuratii, nitel mai puternice, in ceea ce inseamna memoria, insa, dupa parerea mea, fara niciun fel de justificare, pentru ca, atunci cand dispui de un sistem de operare puternic, nici resursele nu trebuie sa fie neaparat plusate, ca la un joc de poker, vezi in cazurile Apple. Beneficiem de un sistem optimizat, si atunci jocurile sunt facute, bineinteles, la nivelul acesta de preturi, experienta pasionatilor de gaming, sau a utilizatorilor multi-tasking, fiind una facila si extrem de placuta.
In ceea ce priveste conectivitatea avem tot ce este modern si ne trebuieste:  NFC, 4G LTE (1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800)), ANT+, GPS, Glonass, WiFi a/b/g/n/ac, WiFi Direct, Bluetooth 4.2.
Convorbirile standard, prin voce, vor beneficia si de anularea zgomotelor de fond, fiind asa cum ne-am obisnuit, de calitate.
Asa cum v-am obisnuit la fiecare recenzie va las sa apreciati sau nu galeria foto, efectuate in diferite medii si situatii de luminozitate, unde personal ma declar multumit, in calitate de amator. Nu sunt foto de profesionism dar pentru vacanta vor aduce tot aerul de fericire inapoi.

Cat despre autonomii si acumulatoare stiti ca utilizez tot o aplicatie Accu Battery pe care o recomand si va prezint rezultatele mai jos:

Asa cum vedeti statistic, vor tine mai mult de o zi, ducand chiar, spre doua, in functie de moduri de utilizari cu luminozitati de display, ecran aprins/stins, retele 4G utilizate sau nu. Per total, pe acolo se invart marile consumuri, sau, chiar jocuri utilizatoare de resurse: nuclee de procesoare, memorii, GPU-uri, etc. Deci, sa nu ne mintim, terminalul va consuma in functie de modul nostru de utilizare de resurse, in mod diferit. Iar acesta, se afla la cei 3000mAh, chiar bine proportionat, de catre proiectanti.
Ce sa va spun, practic, daca ar fi sa aleg, mi s-ar parea cel mai recomandabil mid-range al momentului, pe care l-am testat si, pe care vi-l recomand.

Visits: 0

Lasă un răspuns