Samsung anunță fonduri de 150 mil. $ disponibile pentru startup-urile care dezvoltă produse din zona tehnologiilor emergente

Samsung NEXT (cunoscut anterior sub numele Samsung Global Innovation Center) a anunțat lansarea Samsung NEXT Fund, un fond de investiții de tip venture capital de 150 de milioane de dolari, care are ca scop să ofere mai mult suport la nivel global pentru startup-uri aflate la început de drum care au ca obiectiv principal inovarea în zona de servicii și software.  Fondul permite Samsung să dezvolte platforma sa globală pentru a da posibilitatea antreprenorilor să acceseze finanțare, resurse și un grad mare de expertiză în domeniu.

Samsung-Next

„Observăm că software-ul și serviciile devin o componentă importantă în AND-ul Samsung, iar startup-urile reprezintă cheia prin care dorim să ne atingem obiectivele și viziunea,” a spus David Eun, Președinte și Fondator al Samsung NEXT. “Samsung continuă să încurajeze antreprenoriatul, în toate fazele sale, iar fondul de investiții format demonstrează angajamentul nostru de a susține startup-uri extraordinare, din toată lumea.”

Fondul de investiții se va concentra pe finanțarea startup-urilor, oferind, totodată, o atenție deosebită realității virtuale (VR), inteligenței artificiale (AI), tehnologiei IoT sau altor tehnologii noi.  Companiile care au primit deja finanțate sunt: Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK și Virtru.

„Investițiile realizate de noi transferă puterea platformei Samsung către startup-urile respective, contribuind la creșterea lor și, în final, la atingerea succesului lor,” a declarat Brendon Kim, VP și Managing Director la Samsung NEXT Ventures. “Samsung NEXT Fund extinde acoperirea și capabilitățile noastre la nivel global oferind, în același timp, acces la mai multe idei bune, la mai multe produse și talente.”

În septembrie, Samsung NEXT și-a lansat cel mai nou birou, în Tel Aviv (Samsung NEXT Tel Aviv). Noul sediu este al cincilea, organizația având echipe, în momentul de față, în Mountain View, New York, San Francisco și Coreea. Samsung NEXT va deschide noi birouri pe parcursului acestui an.

“Suntem foarte entuziasmați de parteneriatele pe care le avem cu diverse startup-uri și de faptul că avem ocazia să dezvoltăm relații importante cu acest mediu, la nivel global,” a spus Emily Becher, Managing Director la Samsung NEXT Start și director de dezvoltare la nivel internațional al Samsung NEXT. “Beneficiem de experți locali pentru a câștiga tracțiune și a oferi posibilitatea de a crește la scară startup-urilor, acolo unde se află ele.”

Pentru a marca extinderea internațională Samsung NEXT și lansare Fondului de investiții, compania a inițiat un effort major de rebrading ce include schimbarea numelui în „Samsung NEXT”, dar și lansarea unui nou logo și a unui nou website. Scopul acestui proces este simplificarea identității și clarificarea mesajului și a misiunii Sa,sung NEXT.

Anul acesta la CES, Samsung NEXT va prezenta în premieră câteva start-up-uri din portofoliu, companii care reușesc să spargă barierele în materie de tehnologie și inovație.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: SamsungNEXT.com și să vă conectați cu noi în social media: @SamsungNEXT.

 București – 6 ianuarie 2017 – Samsung

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: