Samsung anunță extinderea ecosistemului UHD prin parteneriate cu furnizori de conținut

Samsung Electronics Co., Ltd. anunță extinderea ecosistemului UHD prin stabilirea de parteneriate cu furnizori globali de conținut, pentru a facilita accesul utilizatorilor la conținut UHD.

UHD Contents Ecosystem(1)

Compania intenționează să lanseze la nivel global serviciul Amazon UHD VOD în luna octombrie, după ce a extins deja serviciul Netflix UHD VOD în Europa, serviciu care este disponibil în S.U.A. și în alte țări încă din luna martie. Netflix și-a inaugurat serviciul de streaming UHD cu cel de al doilea sezon al celebrului serial „House of Cards”, care este acum disponibil pe televizoarele Samsung UHD.

De asemenea, Samsung a reluat colaborarea cu importanți furnizori de conținut din Europa, printre care se numără și maxdome, Wuaki.tv și CHILI, pentru a pune la dispoziția utilizatorilor mai mult conținut UHD, cu scopul de a construi un ecosistem UHD cât mai solid.

„Era UHD a început și, pentru a încuraja adopția acestui tip de conținut, este important să le oferim utilizatorilor mai multe variante din care aceștia să aleagă atunci când vine vorba despre conținut UHD”, a declarat Won Jin Lee, Vice Președinte Executiv pentru Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics. „Astfel, le oferim clienților noștri posibilitatea de a alege dintr-un vast conținut pentru a se bucura în totalitate de televizoarele curbate UHD.”

Samsung Electronics și-a concentrat eforturile pentru a furniza mai mult conținut UHD pe piața europeană. În luna mai, compania a încheiat un parteneriat cu Vienna State Opera și a oferit, prin aplicația Vienna Opera App, transmisiunea în direct a operei „Nabucco” cu Placido Domingo, unul dintre cei „Trei Tenori”. Conținutul premium a fost difuzat la nivel global și le-a oferit telespectatorilor cele mai bune locuri pentru a se putea bucura de spectacol chiar din fața televizoarelor. Pentru sezonul 2014/2015 sunt planificate alte 10 spectacole care includ conținut UHD, printre care și opera „Die Fledermaus” de Johann Strauss, care va fi difuzată de Anul Nou.

Totodată, Samsung a colaborat intens cu partenerii săi din industrie pentru a dezvolta o soluție sigură de distribuție a conținutului UHD. Ca urmare a colaborării cu SCSA (Secure Content Storage Association), din care fac parte și membrii fondatori SanDisk, 20th Century Fox, Warner Bros. și Western Digital, pentru a stabili standarde sigure de securitate în stocarea de conținut, Samsung le va putea oferi clienților conținut de cea mai bună calitate chiar din studiourile de la Hollywood, prin intermediul serviciului de descărcare online.

Mai mult, compania a încheiat un parteneriat și cu RTP, o companie portugheză de broadcasting, și cu Portugal Telecom (PT) pentru a le oferi utilizatorilor transmisiune directă de la meciurile Cupei Mondiale, aceștia având astfel acces la cea mai bună experiența de vizualizare, la standarde UHD. Acest eveniment a fost primul live-streaming sportiv UHD la nivel mondial la care au avut acces exclusiv telespectatorii Samsung Curved UHD TV.
În Coreea de Sud, broadcasting-ul UHD este deja disponibil publicului. În aprilie, Samsung Electronics a lansat un serviciu care le permite utilizatorilor să se bucure de broadcasting UHD, ca urmare a parteneriatului cu furnizorul de cablu „CJ Hello Vision”, fără a fi nevoie și de un set-top box. Până la sfârșitul acestui an, compania va colabora și cu CNM și T-Broad pentru a lansa serviciul de broadcast UHD. De asemenea, utilizatorii televizoarelor Samsung UHD HU9000 pot folosi aplicația „B TV” pentru a viziona 20 de titluri UHD VOD prin abonarea la „SK Broadband.”

Nu în ultimul rând, Samsung Electronics devine lider în crearea de conținut UHD prin colaborarea cu studiourile Hollywood. În luna iulie, ca urmare a parteneriatului cu 20th Century Fox și Paramount, compania a lansat pachetul UHD Video Pack, o unitate de 500 GB pre-încărcare pe care se pot găsi 40 de titluri de conținut la calitate UHD printre care titluri celebre ca Star Trek Into Darkness și Life of Pi, dar și alte documentare.

București, 28 august 2014 – Samsung Electronics Co., Ltd.

Visits: 0

Lasă un răspuns