Samsung a lansat platforma ARTIK pentru accelerarea dezvoltării Internet of Things

Platforma open source susține dezvoltarea și implementarea dispozitivelor și aplicațiilor Internet of Things.

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat platforma Samsung ARTIK™ pentru a facilita o dezvoltare mai rapidă și simplă a aplicațiilor de business, industriale și pentru consumatori pentru Internet of Things (IoT). ARTIK este o platformă open source ce include module integrate de ultimă generație, gata de producție, software avansat, plăci de dezvoltare, drivere, instrumente, funcții de securitate și conectivitate cloud menite să accelereze dezvoltarea unei generații de dispozitive, soluții și servicii IoT mai bune și mai smart.

ARTIK

 „Oferim cea mai avansată și sigură platformă open source din industrie pentru dezvoltarea produselor IoT”, a declarat Young Sohn, președinte și Chief Strategy Officer, Samsung Electronics. „Cu ajutorul volumului mare de producție, proceselor avansate și tehnologiilor de ambalare bazate pe silicon, precum și existența unui ecosistem extins, ARTIK le permite dezvoltatorilor să își transforme rapid ideile mărețe în produse și aplicații Internet of Things.”

Familia ARTIK

Toate produsele, aplicațiile și serviciile familiei ARTIK sunt echipate cu tehnologie hardware unică de securitate, memorie integrată și putere de procesare superioară. Securitatea este un element cheie al software-ului avansat integrat în platformă, alături de capacitatea de conectare la internet pentru servicii îmbunătățite și de analiză a datelor bazate pe cloud. Fiind o platformă open source, Samsung ARTIK poate fi personalizată cu ușurință pentru o implementare mai rapidă a dispozitivelor IoT și a serviciilor care pot fi oferite odată cu acestea.

Platforma Samsung ARTIK poate fi configurată pentru a se potrivi cerințelor specifice unor game variate de dispozitive de la accesorii smart portabile și dispozitive de automatizare a caselor, până la iluminare smart și aplicații industriale. Din gama ARTIK fac parte următoarele produse și servicii:

ARTIK 1, cel mai mic modul IoT disponibil în industrie, în momentul de față, are o mărime de 12mm pe 12mm și integrează conectivitatea Bluetooth / BLE și un senzor pe 9 axe cu cele mai bune capacități de computing și consum de energie din clasa lor. Este dezvoltat specific pentru aplicații IoT cu consum de energie redus.

ARTIK 5 este ideal pentru routere, drone și accesorii smart, fiind accesibile din punct de vedere al mărimii, puterii și al prețului. Dispozitivul integrează un procesor dual-core de 1GHz și o memorie DRAM şi memorie flash.

 

ARTIK 10 oferă capacități avansate și performanță pentru IoT datorită unui procesor octa-core, tehnologie video decoding/encoding full 1080p, 5.1 audio și 2GB DRAM cu 16GB memorie flash. Samsung ARTIK 10 dispunde de conexiuni Wi-Fi, Bluetooth / BLE și conectivitate ZigBee și este ideal pentru serverele de acasă, aplicații media și în setări industriale. „Cerințele industriei pentru dispozitive IoT variază în termeni de viață a bateriei, factor de formă și putere de calcul,” a declarat Sohn. „Prin ofertele ARTIK, Samsung se adresează nevoilor celei mai largi game de clienți, utilizări și aplicații.”

Specificații tehnice ale gamei Samsung ARTIK

Securitate și intimitate: Platforma ARTIK oferă cea mai bună soluție de securitate end-to-end. La nivel hardware, ARTIK integrează un element securizat, integrat, care depăşeşte soluțiile software bazate pe criptare. La nivel de aplicație, ARTIK este echipat cu un sistem de detectare a anomaliilor bazat pe adaptare, ce le permite utilizatorilor să identifice erorile și comportamentul neobișnuit pentru a se putea adresa posibilelor activități de intruziune sau hacking.

Software IoT: Platforma Samsung ARTIK dispune de software extins pentru IoT și instrumente necesare pentru acelerarea dezvoltării produsului. Dezvoltatorii pot accesa direct pagina de dezvoltare a aplicațiilor, evitând pierderea timpului încercând să construiască biblioteci de software.

Capacitate de stocare și calcul: ARTIK dispune de capacități unice de stocare locală și de calcul, care în general, în mediile IoT curente, sunt adresabile numai de către servere cloud de scară largă. În funcție de cerințele utilizatorilor, datele pot fi gestionate local sau în cloud, în format criptat sau necriptat.

Arhitectură cu consum redus de energie: Platforma ARTIK oferă cea mai bună putere de consum din clasa ei pentru o durată de viață a bateriei prelungită pentru dispozitivelor IoT precum accesoriile smart. Platforma include o arhitectură pe niveluri ce le permite aplicațiilor și task-urilor să ruleze cu o performanță optimă a consumului energiei și gradului de ultizare a memoriei.

Factor de formă mic: Toate modulele ARTIK oferă cel mai mic factor de formă din clasa lor. Anumite module ARTIK folosesc tehnologia inovatoare Samsung ePoP (embedded Package-on-Package). Samsung Electromechanics, lider global în producerea de componente, a jucat un rol important în dezvoltarea tehnologiei avansate pentru ARTIK.

 

Conectivitate: În funcție de configurație, gama ARTIK oferă toate protocoalele majore de conectivitate, inclusiv Wi-Fi, Bluetooth (inclusiv BLE) și ZigBee.

Pentru mai multe informații despre platforma ARTIK și instrumentele de dezvoltare, vă rugăm accesați www.artik.io

Despre centrul de inovație și strategie Samsung

Dezvoltarea platformei Samsung ARTIK a fost condusă de centrul Samsung de strategie și inovație (SSIC). SSIC este o organizație globală în cadrul grupului Samsung Device Solutions, ale cărei misiuni sunt inovația în colaborare cu antreprenori și parteneri strategici, investițiile în tehnologii disruptive și startup-uri și crearea de noi business-uri prin parteneriate și fuziuni și achiziții. Localizată în Silicon Valley, cu birouri în Coreea de Sud, Israel și Marea Britanie, SSIC se concentrează pe infrastructura cloud, sănătate digitală, Internet of Things, iluminare smart și aparate smart.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afişaj digital. Suntem deschizator de drumuri și în Internet of Things cu inițiative precum Digital Health și Smart Home. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 307.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să accesați site-ul nostru www.samsung.comsau blog-ul nostru oficial global.samsungtomorrow.com.

București, 26 mai 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Hits: 7

One thought on “Samsung a lansat platforma ARTIK pentru accelerarea dezvoltării Internet of Things

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: