Salata de boeuf…fara carne

Stiu ca reteta de mai jos nu o sa fie in asentimentul majoritatii gurmanzilor dar asa am simtit eu ca trebuie sa fac pregatirile pentru Revelionul 2013, adica sa incerc sa renunt la unele lucruri in plus care mi-ar fi incarcat masa in mod inutil, si anume carnea de vita din salata de boeuf. Daca totusi ma razgandeam mai era o cale de a repara aceasta decizie si anume as fi apelat lesne la o bucatica de friptura rece taiata langa aceasta minunata salata.

Iata ingredientele:

1 kg morcovi & patrunjel & telina, 1 kg cartofi, 1/2 kg castraveti murati, 1/2 kg gogosari in otet, 3 oua, mustar, sare, piper, ulei de masline.

DSCN7027

Primul pas a fost introducerea la fiert morcovi & patrunjel &telina & cartofi atat timp cat este necesar, adica nici sa ramana cruzi, dar nici sa se distruga prin valurile de apa fiarta. Sa nu uitam nici un ou care trebuie fiert separat dupa schema cunoscuta de 3 minute, pentru prepararea maionezei.

Daca tot am deschis subiectul vom trece la partea cea mai delicata din punctul meu de vedere prepararea maionezei. Si anume se preia galbenusul oului fiert si se amesteca la o lingura de lemn cele 2 galbenusuri ale oualelor nefierte intr-un bol si se amesteca impreuna cu mustarul si uleiul de masline treptat pana cand amestecul se incheaga.

DSCN7056DSCN7059DSCN7065DSCN7068DSCN7075DSCN7094

Nici partea ce urmeaza nu este mai nelipsita de corvoada, insa are parte de succes garantat si anume maruntitul zarzavatului ce tocmai a fost recuperat de la fiert si a muraturilor necesare. Dupa ce toate au fost taiate cubulete se amesteca impreuna intr-un castron mai mare impreuna cu maioneza urmand a fi montata compozitia si ornata dupa fantezia fiecaruia.

DSCN7039   DSCN7040 DSCN7024DSCN7029DSCN7050DSCN7052DSCN7031DSCN7037DSCN7098DSCN7099DSCN7103DSCN7107DSCN7117

Reteta imi aduce aminte de cartea Jocurile foamei Sfidarea.

9 comentarii la „Salata de boeuf…fara carne

    • 4 ianuarie 2013 la 12:30 AM
      Permalink

      A mai fost folosita o asemenea formula de catre Catalin Scarlatescu bucatarul de la Avalon& Benihana Restaurant: „Salata de boeuf…fara boeuf”:)). Pe mine chiar ma incanta atat timp cat in timpul Revelionului in mod obisnuit se consuma foarte multa carne, devine chiar racoritoare.

          • 4 ianuarie 2013 la 12:39 AM
            Permalink

            Pana atunci imi fac eu una 🙂 Pun si boeuf, sa fie ca la carte. (pacat ca mie mi-e foame acum) 🙂

          • 4 ianuarie 2013 la 12:43 AM
            Permalink

            Sunt sigur ca talentul romanilor in ale gatitutului nu poate fi egalat …si nu va muri niciodata…Daca ne mai ciondanim intre noi, cand este sa ajungem la bucate…aici este o concordie deplina:))

  • 21 ianuarie 2014 la 10:20 AM
    Permalink

    HAI SA LASAM ALTE TARII IN PACE SI SA NE OCUPAM DE PROPRIILE PLACERII….TOTI SUNTEM LIBERI SA GATIM CUM DORIM…DECI SA REVIN LA SUBIECT AM FACUT SI EU ASTFEL DE SALATA SI E FF BUNA MAI ALES CAND DE SARBATORI SE EXAGEREAZA CU ACRNEA….IMI PLACE RETETA…BAFTA IN CONTINUARE

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: