Salata de boeuf…fara carne
Stiu ca reteta de mai jos nu o sa fie in asentimentul majoritatii gurmanzilor dar asa am simtit eu ca trebuie sa fac pregatirile pentru Revelionul 2013, adica sa incerc sa renunt la unele lucruri in plus care mi-ar fi incarcat masa in mod inutil, si anume carnea de vita din salata de boeuf. Daca totusi ma razgandeam mai era o cale de a repara aceasta decizie si anume as fi apelat lesne la o bucatica de friptura rece taiata langa aceasta minunata salata.
Iata ingredientele:
1 kg morcovi & patrunjel & telina, 1 kg cartofi, 1/2 kg castraveti murati, 1/2 kg gogosari in otet, 3 oua, mustar, sare, piper, ulei de masline.
Primul pas a fost introducerea la fiert morcovi & patrunjel &telina & cartofi atat timp cat este necesar, adica nici sa ramana cruzi, dar nici sa se distruga prin valurile de apa fiarta. Sa nu uitam nici un ou care trebuie fiert separat dupa schema cunoscuta de 3 minute, pentru prepararea maionezei.
Daca tot am deschis subiectul vom trece la partea cea mai delicata din punctul meu de vedere prepararea maionezei. Si anume se preia galbenusul oului fiert si se amesteca la o lingura de lemn cele 2 galbenusuri ale oualelor nefierte intr-un bol si se amesteca impreuna cu mustarul si uleiul de masline treptat pana cand amestecul se incheaga.
Nici partea ce urmeaza nu este mai nelipsita de corvoada, insa are parte de succes garantat si anume maruntitul zarzavatului ce tocmai a fost recuperat de la fiert si a muraturilor necesare. Dupa ce toate au fost taiate cubulete se amesteca impreuna intr-un castron mai mare impreuna cu maioneza urmand a fi montata compozitia si ornata dupa fantezia fiecaruia.
Reteta imi aduce aminte de cartea Jocurile foamei Sfidarea.
Views: 0
In traducere libera, salata ta e o salata de vita fara vita 🙂
A mai fost folosita o asemenea formula de catre Catalin Scarlatescu bucatarul de la Avalon& Benihana Restaurant: „Salata de boeuf…fara boeuf”:)). Pe mine chiar ma incanta atat timp cat in timpul Revelionului in mod obisnuit se consuma foarte multa carne, devine chiar racoritoare.
Scarlatescu e ala chel, nu?:) Nu-l suport deloc 😛
Arata bine, mi-as invige lingura in castronul tau de 2-3 ori 🙂
Cu mare placere…dar este un pic istorie:))…Data viitoare o sa fac un announcement:))
Pana atunci imi fac eu una 🙂 Pun si boeuf, sa fie ca la carte. (pacat ca mie mi-e foame acum) 🙂
Sunt sigur ca talentul romanilor in ale gatitutului nu poate fi egalat …si nu va muri niciodata…Daca ne mai ciondanim intre noi, cand este sa ajungem la bucate…aici este o concordie deplina:))
Se numeste salata ruseasca . iar adevarata salata boef ( reteta franceza ) nu contine maioneza .
HAI SA LASAM ALTE TARII IN PACE SI SA NE OCUPAM DE PROPRIILE PLACERII….TOTI SUNTEM LIBERI SA GATIM CUM DORIM…DECI SA REVIN LA SUBIECT AM FACUT SI EU ASTFEL DE SALATA SI E FF BUNA MAI ALES CAND DE SARBATORI SE EXAGEREAZA CU ACRNEA….IMI PLACE RETETA…BAFTA IN CONTINUARE
Imi place mult reteta, e pe gustul meu. Multumiri.