Safer Internet…programul Cosmote

Safer Internet este programul national sustinut de COSMOTE ce deruleaza anual o campanie de informare online si a distribuit zeci de mii de brosuri în magazinele COSMOTE si Germanos. Brosurile sunt destinate atât copiilor, cât si părintilor, oferind sfaturi despre cum sa folosească internetul si telefonia mobilă în condiţii de siguranţă.
Romania urmareste protejarea copiilor si a tinerilor impotriva continutului digital neadecvat. COSMOTE promoveaza navigarea în siguranta pe Internet pentru copii si adolescenti prin parteneriatul cu Romanian Safer Node si Asociatia Salvati Copiii.
Brosurile sunt destinate atât copiilor, cât si părintilor, oferind sfaturi despre cum sa folosească internetul si telefonia mobilă în condiţii de siguranţă.

843022_10151399384933851_1579184990_o
Se pare ca in 2013 varsta medie la care copiii incep sa utilizeze Internetul este de 9 ani, in scadere cu aproximativ 1 an, comparativ cu datele oferite de studiul EU Kids Online in anul 2010.
Parintii si profesorii trebuie sa explice celor mici ca pot oricand sa se opreasca din navigarea pe Internet sau sa refuze sa continue discutiile pe chat, daca s-a intamplat ceva care nu le-a placut, i-a speriat sau, pur si simplu, nu au inteles. Exista reguli de buna purtare pentru fiecare mediu, chiar si pentru cel online. Iata un ghid pe care profesorii trebuie sa il ia in calcul atunci cand folosesc retelele de socializare pe care se afla si elevii lor: http://www.childnet.com/ufiles/Social-networking.pdf.

Daca vei dori sa gasesti solutii pentru bebe vei accesa cu siguranta un magazin online pentru costume pentru copii si vei consulta siteuri directe catre producatorii de haine pentru copii.

Visits: 0

One thought on “Safer Internet…programul Cosmote

Lasă un răspuns