Routerul Smart Dual-Band Wireless Tenda AC6, AC1200

Din ciclul routerul care vine la tine acasa, prin hypermarketul de proximitate va prezint Tenda AC1200 Smart Dual-Band Wireless Router

Poate unul dintre cele mai fashioniste prezentari ca si design exterior, care a aparut pentru un router. Mi-a dat la prima vedere impresia unui OZN de culoare neagra, foarte bine inchegat, de dimensiune 220 x 141.5 x 49 mm, dar cu antene zdravene si cu unghiuri de libertate utile. Tenda dual band, de buget totusi, dar care isi va merita fiecare banut investit.

In locul „toalelor” care si asa te vor tine doar un sezon, mai ieftin poti gasi acest router care iti va conecta intreaga locuinta in regim de retea Wifi cu device-uri ce se vor gasi la distante considerabile pentru un router obisnuit. In schimb routerul il vei uita pe unde l-ai pus, daca ii vei asigura o priza de alimentare si eventual un cablu RJ45 pentru retea/internet. Tinand cont si de alegerea de a-l putea agata direct pe perete sau stationar pe un suport plat.

Cu acesta grija de a avea o conexiune rapida, in special pe banda de 5 GHz, iti va fi luata cu mana, daca nu iti vei dori si internet rapid. Pentru ca pentru internet va spun din capatul locului trebuie sa va multumiti cu o limita de 100 Mbps, indiferent de largimea de banda selectata fie 2,4 GHZ ori 5 GHz. Care totusi este destul de suficienta pentru ceea ce se poate gasi prin casa unui posesor de gadgeturi conectabile Wifi.

Daca esti indragostit de unboxing, mai jos vei descoperi un pachet integral achizitionat de la magazin, cu toate cele necesare pentru a interconecta routerul si a-l pune in functiune cat mai rapid: adaptorul de retea de tip jack cu iesire de 12 Vcc / 1 A, care indica un consum rezonabil al routerului, cablu de retea/management RJ45, manualul de instalare/utilizare si fireste certificatul de garantie.

Carcasa cea neagra, de plastic, ofera frontal panoul de LED-uri de culoare albastra ce palpaie intermitent in spate avand urmatoarele functii: System, WAN, LAN, 2.4G, 5G, WPS, nimic deosebit decat faptul ca, iti va capta cu siguranta privirea pentru aceasta combinatie neasteptata de culori.

Pe partea dorsala ofera alte parti utile interfetei utilizator: butoanele de culoare neagra fara retinere: RST/WPS si WiFi, conectorul pentru jackul de POWER al alimentatorului de retea, si cele 4 Sloturi pentru conectorii RJ45: 3/IPTV, 2, 1, WAN ce vor ajuta cu siguranta, daca va fi cazul, la o retea cablata pe langa cea WiFi. Cu un port de Internet gigabit si un port WAN de tip 10 / 100Mbps, trei de 10 / 100Mbps porturi LAN, vitezele pot fi de pana la 10 ori mai rapide, decat conexiunile Ethernet. AC6 este un hub puternic, pentru a sprijini o retea robusta si extrem de rapida prin cablu.

Caracteristici cum ar fi amplificatoarele de mare putere, cu patru antene externe mari și tehnologia de formare a fasciculelor vor ajuta sa transmita semnalul intr-o casa tipica, cu o latime de banda suficienta. Porturile cu fir de 100 Mbps sunt un downer, deoarece ar limita traficul pe LAN si WAN.

In functiune, routerul Wifi Tenda AC6 s-a dovedit, cel mai acoperitor din domiciliul meu conjugal, penetrand mai multe ziduri decat variantele anterior testate. Dar si extrem de fluent datorita procesorului Broadcom de 900MHz, de constructie superioara, in raport cu celelalte routere pe care le-am mai testat de la Tenda, ce ofera o experienta fara lag si rapida, poate oferi si o experienta impresionanta in gamingul din retea, sau SmartTv, de pe o conexiune Wifi.

In special, dupa ce am descoperit un optim al orientarii antenelor, cele 4 rotative, cu castig de 4 x 5dBi. Amplificatoare de inalta putere si antene externe pentru acoperirea intregii case sunt secretul acestor conexiuni, dar si tehnologia Beamforming care mareste gama de dispozitive conectabile in standardul WiFi 802.11ac, asigurand amplificari CE: <20dBm (2.4G), <23dBm(5G), FCC: <30dBm.

Aceasta tehnologie distribuie lobul electromagnetic WiFi in toate directiile. De asemenea, reduce interferentele venite de pe la alte dispozitive pentru conexiuni WiFi mai puternice, astfel incat sa va puteti bucura cu usurinta de activitati ce necesita latime de banda.

In plus dual band de 2.4 / 5GHz mi-ar fi permis si conexiuni Wifi de mare viteza, de pana la 1167 Mbps (atat 867 Mbps la 5 GHz cat si 300 Mbps la 2.4 GHz simultan), desi internetul se limiteaza la numai 100 Mbps…in testele clasice de pe speedtest.net, chiar daca asa cum v-am mai spus dispun de o conexiune foarte buna de la Telekom fix pe fibra optica la abonament de 500 Mbps, care de foarte multe ori imi aduce si mai mult, adica pana la 700 Mbps, chiar daca eu platesc numai 500.

In rest, sistemele de securizare ale retelei sunt cele cunoscute: Wireless WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2, WPS (WiFi Protected Set-up) in criptare rapida.

Views: 1

Lasă un răspuns