Robbie Williams la Bucuresti un concert fabulos cat pentru o viata

Buna ziua fiindca asa este dupa ce am participat la cel mai fabulos concert din viata, care a reunit zic eu, peste cei 60000 de participanti inregistrati oficial. Spun lucrul acesta pentru ca dimensiunea unui astfel de concert popular nu am reusit vreodata sa il cuprind cu imaginatia si nici cu mintea mai coapta de la varsta mea. Daca ma intrebati, sincer va spun ca nu aveam cele necesare la mine pentru a estima un astfel de eveniment, deci practic, pur si simplu m-a surprins, chiar cu toate cele citite de pe la alte concerte. Cu siguranta acesta este concertul anului, daca nu chiar concertul vietii, ca si anvergura.

P7170309Multi m-au intrebat despre evenimentul sponsorizat de catre Telekom, de ce nu am stat frumusel acasa cu tableta in mana sa mi-l urmaresc de la www.telekomtv.ro unde fireste ca sunt abonat, la umbra, la home hidratare. Ei pentru ca desigur nu se poate. Nu poate si nu este acelasi lucru, chiar si daca a fost la distanta peluzei Parlamentului, auditia, vizualizarea efectelor luminoase, baia de multime nu pot fi inlocuite cu nimic electronic, deocamdata. Desi nu ma intelegeti gresit dar initiativa Telekom de a da contact touch cu evenimentul anului a fost de bun augur. Pentru ca populatia Romaniei are sensibilitati recunoscute la evenimentele majore si in special la concerte. Zic a fost punct tintit punct lovit sa privesti live chiar si de pe ecrane, pentru ca multe detalii nu le prea poti surprinde din sfera publicului participant, cu toate ecranele montate pe scena evenimentului.

P7170290Ce am facut gresit a fost sa ascult de vocile autorizate ale evenimentului si sa atac locatia inca, de la ora 16.00, atunci cand nici ei nu erau pregatiti sa primeasca publicul spectator, desi pe bilet era inscris ora 18.00. Dar nu mi-a mai parut rau pentru un obisnuit al biroului, de soarele care era abordabil numai cu o sapcuta pana la venirea umbrei adusa de cladirea Parlamentului, si de aerul sau chiar pajistea verde proaspat cosite a peluzei si pernutele “T” pe care a fost o adevarata bataie, nu au cum sa faca rau. Profitand si de voucherul de bautura primit gratuit de la sponsor la care am ajuns cu multe peripetii inerente unui astfel de eveniment, oamenii primiti de peluza mi s-au parut destul de civilizati, chiar daca ar fi fost destule motive legate de organizare sa se enerveze, provocati de interactiunea cu dimensiunea fizica a evenimentului. Peluza a oferit destule motive de reintalnire cu prietenii si de socializare, asa cum nu ar fi fost posibil din sala cu scaunele numerotate. Da, concertul in aer liber chiar si la temperaturile verii excesive ofera ocazia dezlantuirii si eliberarii. Si pot spune cu mana pe inima ca am vazut si romani fericiti. Pentru ca la venire am vazut mai multi straini, englezi, asiatici, bulgari, etc., care atacau locatia deja fericiti, fiind probabil obisnuiti cu repertoriul starului invitat.

P7170300Deschiderea in soare a fost facuta cu mandrie de compatrioata noastra Delia, care s-a straduit destul de bine cu caldura si zic a si reusit pana in momentul neprevazut al deconectarii boxelor audio. Dar nu ne-am enervat pentru ca spectacolul propriuzis a avut de la peluze o auditie optima si o vedere de ansamblu excelenta desi mai putin directa asupra starurilor ce au urcat pe scena. Compensarea a fost realizata cu trei ecrane situate pe scena si care ofereau vizibilitate dinspre orice colt catre publicul spectator. Repertoriul a fost cel cunoscut si iubit de romani iar dressingul de scena al Deliei ne-a impresionat ca de fiecare data.

P7170314Apoi un interpret de culoare, practic mai putin cunoscut, Lemar, care pe mine m-a impresionat. Prin eleganta costumatiei si originalitatea repertoriului a aratat un respect deosebit pentru publicul romanesc atingand multe corzi sensibile ale audientei.

Si uite asa s-a lasat intunericul, cel mai propice de a putea admira instalatiile luminoase, laserele inspirat comandate. Parca si sunetul se propaga mai bine odata cu coborarea temperaturilor ambientale.

Robbie si-a facut aparitia in cea mai cunoscuta piesa de la noi: Let me entertain you, care a electrizat publicul si fanii asa cum puteti vedea si in clipul realizat de mine nu prea calitativ, dar reprezentativ pentru atmosfera, cu greutatea distantei fata de scena, sper sa o apreciati.

Prin stilul de interpretare abordat pot spune ca Robbie a fanatizat publicul. Practic a atins orice preferinta muzicala a publicului de concerte. Nimeni nu a mai stat jos pe pernite si nemiscat, atunci cand starul si-a facut aparitia si practic a durat pana la sfarsitul programului. Robbie stie sa dinamizeze publicul si sa comunice cu acesta, si nu numai pentru ca asta o face de o viata. Se pare ca si Robbie are priza la romani recunoscandu-le generozitatea, chiar de la inceputul spectacolului. De altfel pornit ca artificiul unei dinamite, Robbie a explodat si a acaparat inca din primul moment publicul, pentru ca are stiinta aceasta dar si experienta necesara. E bine ca romanii ii cunosc pe dinafara piesele: “Monsoon”, “Come Undone”, “The Road to Mandalay”, “Better Man” – pe care a cantat-o impreuna cu tatal sau, “Supreme”, “We Will Rock You”, “I Love Rock ‘n’ Roll”, “No Regrets”, “Candy” impreuna cu o fata din public, “Feel”, “Royals”, “Millennium”, “Whole Lotta Love” dar si cele ale altor formatii precum Queen, AC/DC, George Michael.

Visits: 0

Lasă un răspuns