Ristorante Monna Lisa atunci cand iti doresti specialitati toscane

Prietenia cu vinul italian de calitate si Carmen Nicoleta Burducea General Manager la Vinitaly Deluxe Romania, m-au facut sa cunosc specialitatile culinare toscane, cele care te introduc in atmosfera cea mai potrivita pentru a intelege obiceiurile italiene, nobile, din zona Toscana.

Restaurant cu specific italian Monna Lisa conceput in stil toscan situat in centrul vechi al Bucurestiului zona Unirii vis-a-vis de Teatrul Evreiesc de Stat in apropiere de Sinagoga Mare, Bucuresti, sector 3, str. Olteni, Nr. 9A, va sta la dispozitie cu o locatie calduroasa, primitoare, atent amenajata.

Cea mai frumoasa regiune a Italiei te farmeca pe vecie de la prima escapada. Sa fie de la peisajul idilic, sa fie de la parfumul verde, sa fie de la vinul rosu? Daca vrei sa te indragostesti, mergi in Toscana. Nu vei avea scapare, inima ta va fi cucerita pentru totdeauna. Cea mai romantica parte a Italiei te va fascina iremediabil cu frumuseţile ei. Te va plimba pe sub chiparosii parfumaţi, pe dealurile imbracate in esenta de verde, iti va susura serenade si te va imbia cu un vin rosu ca pacatul.
Monna Lisa Gherardini, membra a micii nobilimi rurale din Toscana, vivacitatea si ambiguitatea fizionomiei Giocondei se datorează procedeului de pictură sfumato”, dand tabloului un aer misterios, caracteristica principala a portretului lui Leonardo da Vinci, realizată în anii 1503-1506 este si numele ales al restaurantului pe care l-am vizitat cu ocazia unui eveniment de calitate asa cum a fost degustarea organizata de Ristorante Monna Lisa impreuna cu Vinitaly Deluxe Romania.

Desigur atunci cand am intrat in incinta am fost intampinat impreuna cu mesenii prezenti, de un pahar minunat de Valdo Spumanti, care exprima maiestria tradiţiei antice a vinurilor spumante din Valdobbiadene, un gust persistent, vivace şi armonios. Enrico, interpretul de la Ristorante Monna Lisa tocmai ne delecta cu mai multe piese italiene, mai vechi si mai noi, incantand audienta care era prezenta in toata incaperea salii.

Cea mai importanta prezenta este Forno D’Oro, cuptorul minunat cu lemne care alimenteaza cu caldura necesara pregatirea preparatelor culinare de grill dar si pizzele originare italiene care ies din mainile pricepute ale acestor maestrii iscusiti. Preparatele speciale la cuptor sau rotisor din vanat, purcelus de lapte, miel sau iepure cu puternice arome aduc restaurantului un plus de rafinament.

Forno D’oro umple farfuriile cu specialitati pe care clientii de abia le asteapta pentru a avea o companie selecta la vinurile de la Vinitaly Deluxe Romania. Ristorante Pizzeria Monna Lisa este vizitat de persoane importante care apreciaza bucataria originara made in Italy cu ingrediente originale din Italia.

Ristorante Pizzeria Monna Lisa sunt exceptionali in preparatele de rotisor care contin: prepelite naturale, carnaciori italienesti cu mirodenii mediteraneene, purcelus de lapte.

Desigur alaturi de atatea lucruri care ti se topesc de-a dreptul in gura merge foarte bine un Chianti Classici Riserva, intens si fin, cu parfum de fructe bine evidentiat si o placuta nota condimentata, bogat si persistent, cu tanini bine integrati. Chianti Classico Riserva ca orice vin produs în regiunea Chianti CLASSICO, in centrul Toscanei. Acesta a fost istoric asociat cu o sticla scunda inchisa intr-un cos de paie, numit un fiasco. Nu si in cazul de fata cand il veti consuma rapid veti putea comanda inca o sticla de la Ristorante Pizzeria Monna Lisa.

Prosciutto di Parma gata pregatit sa orneze pizza italiana si sa se bucure alaturi de un pahar cu vin Chianti Confini. Chianti Confinii este un vin fructat cu arome de condimente moi, corpolent, cu arome persistente recomandat la: paste, pizza, carne rosie, acum si-a gasit perfect compania.

Preparate specifice regiunii Toscana alaturi de Morellino di Scansano de la Rocca delle Macie, intens, cu parfum de fructe rosii coapte, gust placut proaspat si fin, cu o structura si persistenta aromatica buna.

“Camera de Comert Italiana pentru Romania a premiat cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti cu ocazia evenimentului “Made in Italy”, ce a avut loc joi, 11 aprilie 2013 la sala Le Diplomate a Athenee Palace Hilton. Proiectul “Ospitalità Italiana – Ristoranti Italiani nel mondo” a fost creat cu scopul de a proteja adevaratele produse italiene in strainatate premiind restaurantele italiene, considerate “ambasadori ai gustului” si avand o misiune foarte importanta: promovarea culturii italiene prin bucataria si retele prezente in meniu, prin amabilitatea personalului si prin calitatea produselor preparate. Restaurantul Monna Lisa, a primit prelungirea certificarii pentru editia 2012.”

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: