Review LENOVO EMC™ PX6-300D dispozitiv storage de birou din clasa business dar bun si pentru acasa

Prima data cand prietenii m-au auzit ca o sa testez un dispozitiv NAS acasa au zis ca am ceva probleme la cerebel, astfel incat incetul cu incetul m-au facut si pe mine sa cred despre mine acelasi lucru.

Va intrebati de ce?… Desigur, dar cand am aparut acasa in pragul usii cu cutia de carton in mana si un pic transpirat nimeni nu ar mai fi comentat lucrul acesta. Da este mai mult decat un gadget pe care eu preferam sa-l testez pana acum, este de-a dreptul o scula profesionala dar care totusi se preteaza si la aplicatii domestice atunci cand iti doresti sa ai sub control o cantitate mai mare de date cu clasificare intima.

LENOVO EMC™ PX6-300D este un dispozitiv de birou de clasa business de inalta performanta , ideal pentru pentru întreprinderile mici și mijlocii și locații de companie , cum ar fi sucursale de distribuite și birouri controlate remote , pentru partajarea de conținut și de protecție a datelor. Powered by EMC ® tehnologii de stocare și cu până la 18TB de capacitate de stocare dispozitivul de px6 300D Pro este ușor de instalat. Px6 – 300D Pro oferă partajare de fișiere cross-platform și acces simultan bloc iSCSI. TehnologiaIomega Personal Cloud oferă simplitate si versatilitate pentru protecția datelor de acces . Utilizatorii de afaceri vor aprecia caracteristicile robuste de protecție a datelor , cum ar fi mai multe niveluri de  RAID cu drive-uri hot swap, suport UPS , portie de imprimare , cotele de utilizator , dispozitiv – la- dispozitiv de replicare a datelor și de certificare pentru cele mai multe medii de virtualizare . Interfața ușor de utilizat pentru a asigura managementul nu-hassle . Suport Active Directory și accesul de la distanță completa. Px6 – 300D încorporează de asemenea, soluția System Axa ® video hosting și poate suporta până la 10 Axis IP camere de securitate pentru aplicațiile de supraveghere video. RSA BSAFE ® ® criptare pentru instalări și upgrade-uri protejate , împreună cu suport pentru PC , clientii Mac ® și Linux ® .

Specificatii

•Intel Atom Dual Core CPU at 1.8GHz with 2GB RAM 6 x 3.5″
Hot swap SATA-II Hard Disk Drives – 7200 RPM
• RAID Levels: RAID 0, 1, 10, 5, and 5+1 (hot spare), 6
• 2 x RJ45 10/100/1000Mbps (GbE) Ethernet ports. LAN standards: IEEE 802.3, IEEE 802.3u
• 1 x USB 3.0 and 2 x USB 2.0 ports (to connect external HDD, printers, UPS, Bluetooth dongle)
• iSCSI LUNs – up to 256 LUNs
• Client system access—Windows PC, Mac OS, Linux
Sisteme de operare
EMC LifeLine™ – A fully-developed Linux operating environment and suite of applications
Ceea ce m-a surprins este pachetul de alimentatoare externe adaptat pentru orice standard de priza existenta ceea ce ofera un fel de porabilitate pentru orice tara unde va functiona NAS-ul, ceea ce este de bine pentru utilizator.
PX6300D debordeaza cu siguranță de calitate. Designul său extern arata si se simte robust, deși ușa de la intrare, care are balamale de pe stânga este construita din plastic. Datorită configurației de culoare această unitate se va combina probabil bine cu alte dispozitive din casa / birou mic. Pe partea dreaptă a unității există un singur port USB 3.0 pentru acces rapid la un conector USB mass-media. La deschiderea ușii suntem imediat întâmpinati cu un ecran LCD, care afișează informații esențiale, cum ar fi data / ora și utilizarea capacității de stocare. Este posibil pentru a optimiza acest lucru prin intermediul interfeței software. Butonul de alimentare este, de asemenea, situat într-o zonă similară, dar pe marginea exterioară spre dreapta. Există un total de șase tăvi HDD interschimbabile pe PX6300D. Aceste tăvi sunt din plastic și permit unitățile care urmează să fie schimbate la cald, fără necesitatea de a conecta orice fel de cabluri. Pe o unitate de acest calibru ne-am așteptala vreun fel de dispozitiv de blocare pentru fiecare unitate, dar la aceste drivere, pur și simplu faceți clic și în afară, fără nici o alta caracteristica de securitate.
Versiunea modelului testat a fost cu șase unități Seagate Baracuda de 2TB 7200RPM. Există și alte opțiuni disponibile, astfel încât consumatorii să poată utiliza propriile HDD-uri specifice.
 Intorcand unitatea vom observa la panoul din spate o secțiune de  fagure perforat în partea de sus, unde există două ventilatoare de 90mm pentru a ajuta la atenuarea de căldură din interiorul unități. De asemenea, pe partea din spate a PX6300D, există două porturi USB 2.0 și două porturi Gigabit LAN pentru crearea de rețele exterioare.
In interior, nu este posibil de a vedea partea din față a componentelor PCB cu CPU și memorie datorită designului de șasiului de oțel. Deși nu putem vedea elementele-cheie, putem confirma exista un procesor Intel Atom la 1,8 GHz și 2 GB de DDR2 sunt folosite pentru a furniza o multime de putere de multi-tasking. Ciudat, ventilatoarele de răcire care se găsesc în PX6300D nu sunt fixate, în loc cu șuruburi, în schimb, acestea sunt libere sperăm că acest lucru nu creează nici un zgomot de vibrație.
Interfata utilizator
Pentru punere in functiune PX6300D unitatea pur și simplu are nevoie de retea electrica și o conexiune la un router. Odată conectat la router o adresă IP pot fi obținute de unitate și apoi aceasta are nevoie pur și simplu tastați într-un browser web. Interfața software este destul de vastă, personalizare tipic pe  setări și acces la aplicații populare care majoritatea utilizatorilor vor fi familiarizați, cum ar fi integrarea Facebook / YouTube.
Pe partea de sus a caracteristicilor obișnuite și aplicațiile pe care le aștepta de la un dispozitiv de tip NAS, aplicatii 3rd party pot fi instalate de asemenea, care sunr extrem de utile pentru consumatorii care doresc pentru a adapta unitatea la propriile lor cerințe.
ui3 ui2 ui1
Daca ma intrebati insa in perioada de numai 1 saptamana cat l-am avut in teste prea multe nu am reusit sa testez insa experienta de utilizare odata introdus in Routerul primit de la Romtelecom a fost dintre cele mai bune, cel putin pe aceasta scurta perioada de timp.Am transferat in configuratia RAID de 12T cateva filme pentru a vedea cat dureaza si nu am fost chiar surprins cand am observat ca totusi a durat mai putin decat le-as fi pus undeva pe cloud, avantajul fiind clar in favoarea NAS-ului care in plus prin configuratia RAID imi asigura si certitudinea unui backup in vreun caz neprevazut de deteriorare. Dar nu am fost curios sa si obtin aceasta situatie.
Am mai cautat si am obtinut cateva rezultate de testare ale alrora si iata ce am obtinut referitor la rata de transfer:
 
Concluzia ar fi ca pentru acasa pretul de aprox 500 de lire nu ar fi asa de incurajator atat timp cat varianta cloud apare de dupa colt.
Insa daca problema se pune de a avea acces rapid de oriunde la o conexiune care stocheaza informatii de intimitate personala, cum ar fi de exemplu inregistrari video de acasa sau albume cu poze personale, documente confidentiale, etc. vei avea un echipament robust si fiabil prin configuratia RAID, si atunci lucrurile vor putea fi privite altfel, adica favorabil.

Views: 0

Lasă un răspuns