Primul “copac digital” cu conexiune Wi-Fi din România, disponibil în portofoliul Telekom Romania

  • Telekom Romania și Smart Sun Solutions au “plantat” la Timișoara primul copac digital din România – un încărcător solar pentru dispozitive mobile cu Internet Wi-Fi;
  • Strawberry Tree este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară.

copac digital 2

Telekom Romania continuă să investească în soluții inovatoare, introducând în portofoliul său de soluții wireless pentru clientii business, începând cu această lună, sistemul Strawberry Tree – un încărcător solar pentru dispozitive mobile, care asigură și conexiunea la Internet Wi-Fi. Proiectul pilot a fost lansat, împreună cu Smart Sun Solutions, în premieră pe piaţa din România, la finalul anului trecut, în Timișoara. Strawberry Tree este foarte potrivit pentru parcuri, terase și restaurante în aer liber sau spații comerciale, încadrându-se perfect în ambient.

Strawberry Tree este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară, punând în valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabilă le oferă în spațiile publice aglomerate.

”Copacul” poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodată Internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflaţi în spaţii publice. Conexiunea la Internet este bazată pe tehnologia 3G sau 4G, în funcție de acoperire, având o rază de acțiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reîncărcabile cu care este prevăzut sistemul înmagazinează energia şi permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Internet se realizează prin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fără a fi necesară autentificarea cu numele de utilizator și parolă.

Sistemul este funcțional în Parcul Copiilor din Timişoara, soluția fiind achiziționată de Primăria Timișoara. “Copacul” permite încărcarea simultană a până la 16 dispozitive și are o capacitate anuală de până la 840.000 încărcări de câte 10 minute . Mai multe detalii despre modul de funcționare a sistemului sunt disponibile aici.

Pe lângă conceptul inovator, tehnologia Strawberry Tree este și una prietenoasă cu mediul, funcţionând în acord cu cerinţele şi legislaţia de mediu pentru o abordare eficientă din punct de vedere energetic în domeniul construcţiei de clădiri. Echipamentele au un design eco şi impact de carbon neutru asupra planetei, asigurând un mediu de lucru sau recreațional prietenos, confortabil şi inspirational.

În Europa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate în Serbia, Bosnia şi Herțegovina.

Portofoliul Telekom Romania de soluții wireless pentru segmentul fix dedicate clienților business include HotZone (serviciu care se adresează în special segmentului HoReca) și Global Corporate Access (GCA) -lansat în premieră în România în toamna anului trecut, care permite companiilor să se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de țări – și, începând din această lună, tehnologia Strawberry Tree.

18 martie 2015 București – Telekom Romania

Visits: 3

Lasă un răspuns