Premieră pe piața cloud: Network One Distribution distribuie în România programul Microsoft Cloud Solution Provider

Network One Distribution, desemnată pentru a doua dată Country Partner of the Year în cadrul Microsoft World Partner Conference 2015, este primul partener care implementează în România modelul de licențiere Cloud Solution Provider (CSP).

Prin programul Microsoft Cloud Solution Provider NOD furnizează soluții complete și acces direct clienților către serviciile Microsoft Cloud: Office 365, Enterprise Mobility Suite, Dynamics CRM, Azure, Project, Visio. Pe lângă extinderea oportunităților de business, un avantaj pentru parteneri este posibilitatea de a crea practici de administrare a serviciilor împachetând orice soluții cloud Microsoft cu propriile servicii de implementare într-o singură factură lunară pentru clienți, aducând astfel un plus de valoare în relația cu aceștia.

Oana Barbu NOD

Oana Barbu, Chief Commercial Officer Network One Distribution, a declarat:

“În prezent observăm un interes major al pieței din România pentru soluțiile din pachetul Microsoft Office 365 și pentru soluțiile de DataCenter ca serviciu, Azure. Începând cu 2013, datele noastre indică o creștere accelerată a trendului de adopție a soluțiilor cloud, cu peste 300% de la un an la altul. Majoritatea deciziilor de migrare către soluțiile Microsoft Cloud se bazează pe necesitatea de optimizare a costurilor în zona de IT, pe flexibilitate în licențiere și lucrul într-un mediu integrat de productivitate destinat companiilor.

Răspundem nevoilor partenerilor noștri cu o platformă de distribuție a soluțiilor software livrabile ca serviciu (SaaS- Software as a Service) multi-vendor. Această platformă permite vânzarea de multiple subscripții (abonamente) către același client, în regim de plată lunară, precum și posibilitatea de acordare a suportului către client, prin facilitățile de administrare a diverselor setări personalizate, iar întregul proces este gestionat de către partenerii noștri. Beneficiile pentru business-ul partenerilor și clienților finali sunt certe: investiții minime, implementare rapidă, amortizare imediată.

Gabriela Matei, Director Commercial Microsoft Romania, a declarat:

“Network One Distribution este unul dintre primii noștri parteneri care au înțeles cât de important este acest context al migrării industriei către soluții cloud pentru crearea de diferențiere și avantaj competitiv și a ales acest drum cu hotărâre și leadership. De altfel, la conferința internațională dedicată partenerilor Microsoft desfășurată în luna iulie în SUA, NOD a fost declarat partenerul anului pentru Microsoft România ca recunoaștere pentru viziune, implicare și aliniere cu strategia Microsoft. Această distincție vine ca recunoaștere a performanțelor deosebite obținute de acesta în dezvoltarea pieței de soluții cloud din România printr-un program exhaustiv de formare a competențelor de cloud pentru cei peste 3.000 de parteneri ai săi.

Astfel, a reușit să scaleze diferite scenarii de implementare de soluții, să desfășoare campanii de marketing inovatoare, dar și alte astfel de inițiative care s-au concretizat în creșterea cifrei de afaceri pe acest segment (cloud) de aproape trei ori față de anul precedent. În aceste condiții, adoptarea CSP de către NOD nu este decât un pas natural, care vine să susțină creșterea accelerată în acest segment.”

Soluțiile Microsoft Cloud – Mobilitate sporită, productivitate crescută

Mobilitatea schimbă major modul în care lucrăm: informația trebuie accesată rapid, de pe orice dispozitiv, oricând, oriunde. Un grad ridicat de mobilitate înseamnă mai multă productivitate. Aproximativ 90% din software-ul nou dezvoltat în lumea întreagă este gândit pentru livrare în cloud. Avantajul major al soluțiilor cloud constă în mobilitatea sporită de care utilizatorii acestora beneficiază. Acestea sunt doar câteva dintre rațiunile care încurajează adoptarea la scară largă a soluțiilor cloud; în acest sens, Microsoft a introdus și în România, la numai câteva luni din momentul lansării internaționale, programul “CSP – Microsoft Cloud Solution Provider”, cea mai modernă modalitate de distribuire a licențelor, cu plată lunară.

Despre Network One Distribution

Network One Distribution (NOD), companie deținută integral de Iulian Stanciu, este liderul pieței de distribuție electro-IT, cu afaceri de 210 milioane EUR (943 milioane lei) în 2014, în creștere față de anul anterior. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din România și Moldova, are o bază de parteneri formată din peste 3.000 revânzători și este furnizor important al rețelelor de retail locale. Network One Distribution are în portofoliu o gamă completă de produse, reprezentând furnizori de top ai industriei electro-IT.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este cea mai mare companie producătoare de software, servicii și tehnologii Internet pentru calculatoarele personale și pentru mediul de business. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii proiectate să ofere oamenilor programe software deosebite – accesibile oricând, de oriunde și pentru orice dispozitiv.

București, România – 22 octombrie 2015 – Network One Distribution

Visits: 4

Lasă un răspuns