Premieră la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF, CS:GO devine pentru prima dată probă de concurs

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF 2016, care se va desfășura între 6-9 octombrie, în capitala Indoneziei, Jakarta, va marca o premieră în acest an. Pentru prima dată în istoria IeSF, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) a fost selectat ca probă sportivă de concurs. League of Legends (LoL) și Hearthstone sunt celelalte două jocuri care completează panoul celor trei discipline de esports, incluse la cea de-a 8-a ediție a CM IeSF.

fetele-iesf-baku

Fondul total de premii (54.000 de dolari) este împărțit astfel: 20.000 de dolari pentru fiecare dintre sporturile electronice de echipă (CS:GO și LoL), 4.000 de dolari pentru disciplina individuală (Hearthstone) și 10.000 USDpentru reprezentanţii ţării care se clasează pe primul loc pe baza punctajului cumulat.

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF este singura competiție esports din lume în care concurenţii reprezintă statul din care provin. Sunt invitați să participe jucători din 43 de țări, indiferent de sex sau vârstă. La ediția precedentă, România a ocupat locul șase în clasamentul pe națiuni, trecându-și în palmares performanțe remarcabile la toate cele trei probe incluse în programul CM IeSF 2015.

rdu-baku echipa-lol-iesf

CM IeSF este una dintre cele mai importante competiții de esports din lume al cărei obiectiv îl reprezintă promovarea la nivel mondial a sporturilor electronice.

PGL este unul dintre cei mai importanți membri ai federației internaţionale și susține în fiecare an această veritabilă olimpiadă, prin organizarea turneelor de calificare și însoțirea delegaţiei României.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să urmăriți platformele oficiale de comunicare ale PGL

Despre PGL

PGL are o experiență de 14 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015, PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și șase ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

După succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat în cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o altă competiție de elită, de această dată pentru Dota 2, intră în iunie 2016, în portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.

PGL – 20 mai 2016

Hits: 12

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: