PHILIPS 27B1U56 monitorul de business LCD cu andocare USB-C magistral pentru aplicatii office – review

Monitoarele PHILIPS au o personalitate aparte, iesind cu brio din plutonul monitoarelor ce se gasesc pe piata, chiar si in ramura de business acolo unde concureaza cu destule branduri ce cu siguranta, nu au aceiasi istorie de functionare si patente, ceea ce denota inventivitate si staruinta in a imbunatati relatia cu utilizatorii. Adica de acolo de unde izvorasc ideile si inovatia. Avem mereu modele pentru care desigur vom regasi impatimitii brandului dar si o noua generatie de entuziasti. Pe mine ca utilizator nu m-au dezamagit niciodata avand in permanenta un model de monitor PHILIPS de mai mult de un deceniu, a carui calitate / fiabilitate s-a demonstrat in timp.

Philips 27B1U5601 este un altul dintr-o serie de monitoare lansate, orientate spre afaceri. Cu dimensiuni ceva mai reduse, versiunea de 27 de inci pastreaza toate avantajele precum selectia excelenta a portului, posibilitati multiple de pozitionare sau un panou foarte bun pentru munca de birou. Profesionistii au nevoie de cele mai recente si mai rapide optiuni de conectivitate, precum USB-C sau Thunderbolt 4, de o camera web si de difuzoare de calitate, de o securitate puternica cu recunoastere faciala Windows Hello si de cateva functii suplimentare de crestere a performantei, cum ar fi comutatorul KVM integrat MultiClient, care permite comutarea fara efort intre surse. 

Camera retractabila web de 5 MP cu microfon ce permite anularea zgomotului si doua difuzoare integrate de 5 wati. Ofera functia de andocare USB-C, conector pentru internet RJ45 si alimentare cu energie pana la 100 W, PowerSensor pentru a reduce pana la 80% consumul de energie. 

Si aceste specificatii nu sunt doar pe hartie fiind un monitor care justifica talentul proiectantilor si afinitatea catre tehnologie.

Pachetul de vanzare include cabluri HDMI, DisplayPort si USB-C cu reductor Type-A la un capat si, bineinteles, cablul de alimentare, baza patrata ce va ofera rotatie laterala, ceea ce este o caracteristica unica a monitoarelor PHILIPS si cealalta parte a standului cu reglare pe inaltime.

Atasarea suportului la corpul monitorului este o chestiune ce depinde de insurubarea bazei fara a fi necesar neaparat de o unealta, si de un clic realizat cu stalpul de sustinere direct de corpul monitorului sau puteti utiliza suportul VESA 100×100 daca doriti sa montati monitorul pe un perete oferind atat confort vizual cat si ergonomic datorita bazei ce permite inclinarea, pivotarea si reglarea inaltimii.

Ofera toate posibilitatile de pozitionare. Reglarea inaltimii este in intervalul de 150 mm, un interval de inclinare de la -5 la +30 de grade, baza patrata ofera 180 de grade de rotatie laterala in fiecare directie. Deci, practic, puteti roti monitorul in jurul axei sale in intregime.

Conectivitatea si multitasking-ul tehnologia USB-C perminte conectarea unui singur cablu USB Type-C pentru a transfera date la viteza mare, conectarea la retea si incarcarea simultana a notebook-ului. Comutatorul KVM MultiClient integrat permite utilizatorilor sa controleze doua PC-uri separate cu un singur monitor oferind posibilitatea de a comuta intre surse prin simpla apasare a unui buton. DisplayPort-out este o alta caracteristica care simplifica ziua de lucru si care permite utilizatorilor sa conecteze in serie un alt monitor, pastrand functionalitatea hub-ului USB 3.2 si reducand astfel dezordinea cauzata de cabluri.

Meniul OSD este controlat de cinci butoane de pe partea din dreapta frontala a monitorului. Actiunile rapide ale acestor butoane va permit sa comutati intrarea video, sa schimbati modul video sau sa comutati intrarea cu comutatorul KVM. Prima parte a setarilor este dedicata senzorului de lumina si senzorului de putere, modului LowBlue si din nou intrarilor video. La a cincea pozitie gasim setarile de imagine, unde putem regla luminozitatea, gama, timpul de raspuns si alte optiuni de personalizare, modurile PiP si PbP, setari pentru sunet, culoare, limba si butoane rapide. Setarile ofera controlul portului USB personalizarea indicatorul activ al camerei web si controlul de iesire DisplayPort.

Modul PiP afiseaza in mod traditional o miniatura a unei singure surse, in trei dimensiuni. De asemenea, puteti plasa fereastra in oricare dintre cele patru colturi. Modul PbP disponibil pentru na afiseaza doua imagini una langa alta, cu posibilitatea de a le schimba. Posibilitatea de a afisa doua intrari in acelasi timp chiar are sens datorita comutatorului KVM.

Exista si un senzor tipic de lumina si prezenta care modifica luminozitatea sau opreste afisajul in functie de lumina ambientala sau daca in prezent utilizati sau nu monitorul. Aceasta este o functie utila pentru birou, unde lasati monitorul pentru intalniri. 

Ecranul IPS ofera unghiuri de vizualizare foarte largi de 178/178 de grade, facand posibila vizualizarea afisajului din aproape orice unghi, chiar si in modul Pivot de 90 de grade, spre deosebire de panourile standard ofera imagini clare, cu culori vii, facandu-l ideal nu numai pentru fotografii, filme si navigare pe web, ci si pentru aplicatii profesionale care necesita acuratetea culorilor si luminozitate constanta in orice moment.

Monitoarele Philips sunt concepute pentru a facilita orice sarcina, oferind imagini luminoase si vii, o calitate a imaginii care ii va multumi chiar si pe cei mai exigenti profesionisti din domeniul CAD-CAM, al graficii 3D sau al fotografiei. 

Views: 0

Lasă un răspuns