Otaku Festival, cel mai mare festival de cultură japoneză din România, aduce în premieră artiști cosplay și participanți din peste 15 țări

Timp de două zile, capitala României se va transforma în centrul european al culturii japoneze, în cadrul Otaku Festival ce va conecta artiști și participanți din peste 15 țări. Cea de-a IX-a ediție a festivalului va avea loc între 9 și 10 mai la Universitatea Româno-Americană și îi va reuni sub același acoperiș pe cei mai cunoscuți artiști internaționali de cosplay din Europa, Asia și America, alături de peste 5.000 de fani.

Reika-Otaku-Festival-2015_logo
„Acest fenomen a luat amploare și în România, unde am reușit să dezvoltăm o adevărată comunitate în cei 9 ani de când am decis să organizăm Otaku Festival. E umitor cum acest fenomen care pare atât de îndepărtat de specificul cultural al țării noastre a strâns în jurul său și a format pasionați de cosplay, manga, anime”, spune Ruxandra Târca, Otaku Festival.
În premieră pentru Europa, ediția din 2015 a festivalului de la București va fi realizată în parteneriat cu Anime Matsuri, una dintre cele mai importante convenții din Statele Unite, ce aduce împreună în Houston (Texas) peste 20.000 de iubitori ai culturii japoneze.
„Abia așteptăm să venim la Otaku Festival București și să vă vedem costumele de cosplay! Pe curând!”, spun Kaname și Reika din Japonia și Yuegene Fay din Thailanda – trei dintre cei mai cunoscuți cosplayeri din lume, cu peste 15 ani de experiență în domeniu.
80 de ateliere, prezentări și alte activități interactive
La ediția din acest an, publicul va avea ocazia să descopere jocurile și seriile de animație și benzi desenate „old school”, dar și cele mai noi titluri din gaming, inclusiv jocuri produse de studiouri independente, precum și cele mai iubite seriale sau benzi desenate din prezent.
Printre activitățile Otaku Festival 2015 se numără:
• Cosplay: cei mai apreciați artişti de cosplay din lume vor participa la Otaku Festival. De asemenea, un juriu internațional va alege reprezentantul României în finala EuroCosplay, care are loc anual la Londra și reunește participanți din peste 20 de țări. De asemenea, un alt juriu internațional va selecta doi cosplayeri care vor reprezenta România la Haga, în cadrul finalei primei ediții a concursului european de cosplay Clara Cow Cosplay Cup din Olanda, unde echipele finaliste din 9 țări vor concura pentru marele premiu: o excursie în Japonia.


• Ateliere de educaţie alternativă non-formală: caligrafie, croitorie de cosplay, bead art, machiaj, modelare cu materiale termo-plastice, desen, animaţie, plammo, teatru, ateliere Lego®, susținute de invitaţi străini, dar și de reprezentanți ai mediului academic românesc.
• Competiție de Anime Music Videos: videoclipuri muzicale create de comunitate, ce combină creativitatea şi abilităţile de editare video şi audio ale participanţilor cu videoclipuri anime sau manga, jurizate de experți în domeniu.
• Zona de gaming, realizată în parteneriat cu BattleKon, cea mai stabilă comunitate a fanilor de fighting games din România, ce va realiza competiţii deschise publicului în jocuri precum Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat, Soul Calibur, Injustice și altele.
Încă de la prima ediție din anul 2006, Otaku Festival a reunit artiști, editori, curatori, studenți, profesori, designeri, cercetători, specialiști media sau fotografi într-un singur spațiu. Otaku Festival este de asemenea un eveniment multitematic ce include 4 zone de activitate: Otaku Pop-Culture (manga, anime, cosplay, figurine, jocuri video, muzică, fashion, cinema), Independent Culture (artiști, jocuri video, muzică, reviste și benzi desenate independente), Modern Culture (cercetare și educație, industria auto, tehnologie, turism) și Traditional Culture (lifestyle, literatură, arte marțiale, artă culinară).
Biletele și abonamentele au fost puse deja în vânzare (http://otakufestival.com/2015/tickets/). Un abonament pentru cele două zile poate fi cumpărat în avans la 40 de lei, iar pentru o singură zi – prețul este de 25 de lei.
Datorită consolidării şi extinderii comunităţii, Otaku Festival va fi precedat anul acesta de evenimente cu durata de 1 zi, organizate în alte orașe din țară (Brașov, Cluj, Timișoara).

București, 25 februarie 2015 – Otaku Festival

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: