Nu uitati 6 martie 2015 vernisajul expozitiei "Primavara Muzelor" – Stela Vesa organizata de ONU la Biblioteca Nationala

 

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) promoveaza activ egalitatea în drepturi între femei si barbati si cresterea rolului femeii în societate. Principalul sau instrument de lucru este Conventia cu privire la eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeii adoptata în 1979. Din 193 state membre ale ONU, 188 sunt parte la aceasta conventie.

De asemenea, din 1946 functioneaza o Comisie privind Statutul Femeii. Ministerul Afacerilor Externe împreuna cu Biblioteca Nationala a României doresc sa marcheze prin aceasta actiune de diplomatie culturala nevoia valoricarii integrale a potentialului creator al femeii.

Expozitia artistei Stela Vesa se înscrie într-o serie mai ampla de evenimente consacrate aniversarii a 70 de ani de la crearea Organizatiei Natiunilor Unite si a 60 de ani de la aderarea României. România a fost admisa în ONU la 14 decembrie 1955. Ministerul Afacerilor Externe Va invita la vernisajul expozitiilor de arta Organizat cu ocazia Zilei Internationale a Femeii 6-27 martie 2015.

Vernisajul Primavara Muzelor – STELA VESA va avea loc Vineri, 6 martie 2015 16.30 Biblioteca Nationala a României Bulevardul Unirii nr. 22, Intrarea libera.

untitled

Stela Vesa este absolventa a Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Timisoara, membra a Uniunii Artistilor Plastici din România, membra a International Association of Art – UNESCO, a Grup D’Art Escola, Spania si a Grup D’Art Ava Gallery, Statele Unite.
Artista a avut numeroase expozitii în tara si în strainatate, cu lucrari de pictura si grafica cuprinse în galerii si colectii particulare din SUA, Grecia, Israel, Suedia, Italia, Anglia, Norvegia, Spania, Belgia, Elvetia, China, Ungaria, Canada si Franta, Olanda, si Africa de Sud.

În 2013 pictorita a expus la Muzeul National Cotroceni, iar în 2014 si-a dobândit renumele de „pictorita a muzelor” prezentând la Geneva, la Palatul Natiunilor Unite, o expozitie oficiala consacrata Zilei Internationale a Femeii, intitulata „The Touch of Muses”, si o alta sub auspiciile Consiliului Europei, „Le printemps des muses”.
În acelasi an 2014, tot mai solicitata, artista a prezentat alte doua expozitii personale la Bucuresti si Oradea si a participat la expozitii internationale de grup la Taragona, Leida, Barcelona – Spania, Chisinau – Republica Moldova, New York – Statele Unite, Tirol – Austria, Épinouze Drôme – Franta, Lion Art – Belgia.
Despre pictura sa artista declara: ”pentru mine pictura mea este un drum în care gândurile creeaza spatii încarcate de emotii pozitive ca oaze de relaxare spirituala estetica, vizuala si încarcare energetica perpetua pozitiva”.

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: