OPPO Reno5 Lite – review

Stiu ca multa lume a devenit interesata de produsele OPPO, acum dupa un an de la lansarea in Romania, care a determinat in numai un an mai multe evenimente la a caror dinamica nu te puteai astepta. Asa cum stiti GADGETARUL ROMAN a fost printre primii review-eri care au avut conexiune cu primele terminale OPPO sosite si de-a lungul vremii v-a tinut la curent cu evolutia romaneasca. Intre timp OPPO a devenit partener local cu compania TELEKOM ROMANIA asa cum v-am scris aici.  Astfel, produsele OPPO sunt disponibile atat in magazinul online www.telekom.ro, cat si in magazinele fizice ale Telekom si ale partenerilor sai.

Pana acum din oferta am testat OPPO RENO4 Lite asa cum multi dintre voi ati citit aici.

Astfel se simtea curiozitatea de a vedea un produs mai actual asa cum a ajuns la teste OPPO RENO5 LITE. Cu toate acestea privind caracteristicile nu am descoperit prea multe diferente. Sunt foarte multe elemente comune intre cele doua cum ar fi display-ul, procesorul, GPU, memorie RAM, stocare, aceeasi camera wide, ultrawide si senzorul de 2 Megapixeli pentru adancimea de camp. Diferente mici, o baterie mai mare 4310 mAh versus  4015, o greutate cu cateva grame mai ridicata pentru Reno5 Lite 172 g versus 164 g, dar si dimensiuni diferite 160.1 x 73.2 x 7.8 mm versus 160.1 x 73.7 x 7.4 mm. Deci odata citit review-ul pentru Reno4 Lite veti sti deja destul de multe si despre Reno5 Lite. Tabelul comparativ intre cele doua terminale le puteti regasi pe gsmarena aici.

Design modern elegant, putere suficienta si functionare lina, un set interesant de camere si suport pentru incarcare rapida este definitia pe scurt a lui OPPO Reno5 Lite. Spatele este rotunjit la margini pentru o mai buna prindere, iar daca doriti sa îl protejati, vine cu o carcasa din silicon transparent inclusa, precum si o mica protectie pe panoul frontal. Difuzorul este situat in partea inferioara din dreapta si, desi are un volum bun si o fidelitate corecta cred ca ar fi putut fi stereo, folosind castile, de exemplu. Are un port pentru casti si nu are certificare pentru protectia impotriva apei si a prafului.

OPPO Reno5 Lite a venit la mine intr-o cutie de dimensiuni standard, cu un capac turcoaz de marca, care si-a schimbat nuanța intr-una usoara. In interior este smartphone-ul in sine, precum si o unitate de alimentare cu cablu, silicon carcasa, casti cu fir cu microfon si manuale de garantie si instructiuni. Set suficient pentru un smartphone modern de gama medie.

Smartphone-ul uimeste prin design si culoare, literalmente din prima secunda. In plus, OPPO Reno5 Lite mi-a venit intr-o culoare uimitoare.  Smartphone-ul este integrat cu un ecran mare cu ecran tactil capacitiv AMOLED de 6,43 inci. Smartphone-ul accepta Dual SIM si ruleaza pe sistemul de operare Android 11 + ColorOS 11.1. Acesta este alimentat cu o baterie Li-Po 4310 mAh nedemontabila + incarcare rapida 30W. Dispozitivul este sustinut de un procesor MediaTek MT6779V Helio P95 Octa-core si GPU PowerVR GM9446. Afisajul are densitate 409 PPI si ofera rezolutie 1080 x 2400 pixeli. Smartphone-ul are o camera quad pe partea din spate 48 MP (latime) + 8 MP (ultrawide) + 2 MP (adancime) + 2 MP (adancime). Pe partea frontala a camerei exista o camera duala, care este formata din 32 MP (latime). Telefonul are 8 GB, iar spatiul de stocare intern este de 128 GB. Oppo Reno5 Lite include senzori precum amprenta (sub afisaj, optica), accelerometru, giroscop, proximitate si busola.

Asa cum stiti nu ocolesc testele sintetice atunci cand este vorba de performante: Aida 64, CPUZ, 3DMark, Geekbench, AnTuTu asa cum puteti vedea mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

Fara a fi o racheta cand vine vorba de putere, procesorul integrat MediaTek Helio P95 are cateva lucruri destul de interesante. Primul lucru este ca da, este posibil sa nu poata rula fluent cele mai exigente jocuri 3D, dar stratul de personalizare Oppo este foarte bine optimizat si totul functioneaza destul de bine, chiar si cu o rata de reimprospatare de „numai” 60Hz, care pana de curand era normal pentru toata lumea. Cele mai tipice aplicatii precum Facebook, Instagram si WhatsApp functioneaza foarte bine, de fapt se deschid relativ repede. Poate pentru ca este nou si suntem alaturi de el doar de o saptamana, dar deocamdata „ridica” procesorul.

Oppo Reno 5Lite este un telefon mobil bun, care indeplineste corect toate sarcinile, chiar si in fotografia de noapte, in care altele pur si simplu se destrama. Fara a fi perfect, cred ca este o optiune foarte buna pentru cei care nu au nevoie de un varf de gama si doresc un telefon mobil cu mult spatiu de stocare si o durata buna de viata a bateriei, care, apropo, se incarca extrem de rapid datorita celor 30W oferiti de incarcator.

Continuam cu al doilea senzor, care este un unghi ultra larg de 8 megapixeli cu diafragma f / 2.2 si un unghi de 119º. Este urmat de un senzor macro si un senzor de adancime, ambii sunt de 2 megapixeli cu diafragma f / 2.4. Toate cele de mai sus sunt insotite de blitul cu LED clasic. Pe partea din fata a echipamentului vom gasi camera sa de 32 megapixeli cu diafragma f / 2.4.

Acum vom vedea impreuna cateva fotografii care au fost surprinse de acest Oppo Reno 5 Lite, astfel incat sa va faceti o idee despre cum este calitatea fotografiilor pe care le capteaza acest smartphone.

Ajungem la una dintre sectiunile care sunt foarte importante pentru majoritatea utilizatorilor, desi de acum inainte va spun ca m-am descurcat destul de bine in testul efectuat. Va spun ca Reno 5 Lite incorporeaza o baterie Li-Po cu o capacitate de 4310 mAh, care poate fi reincarcata cu incarcatorul inclus si este compatibil cu incarcare rapida de 30 W. Din pacate, nu are incarcare wireless. In perioada de test, am folosit echipamentul ca si cum ar fi al meu, cu propriile aplicatii, setari.

Din cand in cand am dezactivat Wi-Fi-ul, dar mai ales am folosit date mobile (4G +), iar ecranul il avea intotdeauna cu luminozitate pe automat. Cu tot ce este descris mai sus, Reno 5 Lite mi-a oferit o autonomie de 28 ore si cu o utilizare a ecranului de 8 ore.

Visits: 0