OPPO prezintă noul sistem de gestionare a culorilor pe ecranele smartphone-urilor

  • Acesta va fi disponibil începând cu seria OPPO Find X3, lansată în 2021

OPPO a anunțat lansarea oficială a noului Sistem Full-path de gestionare a culorilor, care va fi disponibil în 2021, odată cu lansarea noii serii de flagship-uri OPPO Find X3. Acesta este primul sistem de management al culorii care rulează pe platforma Android si care suportă o gamă completă de culori DCI-P3 și o adâncime a culorii de 10 biți pentru captare, stocare și afișare. Acestea oferă o experiență de vizualizare impresionantă datorită reproducerii autentice și precise a culorilor.

“Culorile stimulează creativitatea și pot contribui la schimbarea percepției oamenilor asupra realității. De aceea, am îmbunătățit fiecare aspect al sistemului de gestionare a culorilor, astfel încât activitățile de zi cu zi să fie redate prin intermediul unor imagini surprinzătoare, de cea mai înaltă calitate.Având la bază performanțele incredibile de gestionare a culorilor ale smartphone-ului Find X2 Pro, noul sistem full-path de management al culorilor a fost dezvoltat cu atenție la detalii pentru a susține surprinderea imaginilor pe 10 biți și formatul HEIF. Ne propunem să oferim utilizatorilor o experiență a culorilor unică și sistematică, care să dezlănțuie dorința creatorilor de conținut de a explora și de a se exprima.”, a declarat Bai Lang, Product Manager OPPO.

Gamă completă de culori DCI-P3, adâncimea de 10 biți și formatul HEIF – Noul sistem full-path de gestionare a culorilor lărgește orizontul reprezentării vizuale

Echipa de ingineri R&D OPPO a reușit să exceleze în reproducerea culorilor, îmbunătățind sistemul și hardware-ul de bază. Sistemul reprezintă o soluție end-to-end, care reușește să acopere toate etapele– de la realizarea imaginii, calculul, codarea, stocarea, decodarea și nu în ultimul rând, afișarea acesteia – în format HEIF, având o gamă largă de culori P3 și o adâncime a culorii de 10 biți.

Sistemul full-path de gestionare a culorilor adoptă un algoritm de specificații și hardware superioare pentru a reda culorile atunci când este realizată o fotografie. Inginerii R&D OPPO au dezvoltat aproximativ 20 de algoritmi, inclusiv funcțiile de corectare a distorsiunilor, reducere a zgomotului multi-frame și super-rezoluție perceptuală extremă. Mai mult, OPPOva dezvolta primele dispozitive care vor integra senzorii de imagine cu funcția Digital Overlap (DOL) HDR mode. Tehnologia DOL-HDR sintetizează diferite condiții de expunere într-o imagine. Astfel, culorile vor fi impresionante chiar și atunci când sursa de lumină provine din spatele subiectului.

Odată cesoluția hardware corectă este găsită, calibrarea devine un factor extrem de important. Procesul de calibrarea ecranului OPPO presupune o acuratețe a culorii de aproximativ 0.4 JNCD în orice scenariu de utilizare.

Setări de culoare personalizate pe propriul smartphone

În cadrul OPPO INNO DAY 2020, Tony Chen,fondatorul și CEO-ul OPPO a prezentat viziunea “Tehnologie Pentru Omenire, Bunătate pentru Lume”, care susține că inovațiile trebuie să fie centrate pe oameni și nevoile acestora.

În 2018, inginerii R&D OPPO au conștientizat provocările pe care utilizatorii le întâmpină atunci când vine vorba de gestionarea culorilor. Astfel, aceștia au inițiat o cercetare sistematică privind îmbunătățirea culorilor, bazându-se pe nevoia pentru o experiență vizuală superioară.

În acest moment, OPPO colaborează cu Universitatea Zhejiang pentru a găsi soluția optimă în gestionarea culorilor, prin intermediul unor teste realizate asupra unui eșantion de potențiali utilizatori.

Sistemul full-path de gestionare a culorilor va fi disponibil odată cu lansarea seriei de flagship-uri Find X3, în 2021.

OPPO își propune să ofere utilizatorilor o modalitate intuitivă prin care să experimenteze lumea și să surprindă cele mai importante momente cu ajutorul culorilor impresionante.

18 Noiembrie 2020 – OPPO

Hits: 26

%d blogeri au apreciat: