Open de la ZTE primul terminal cu OS Firefox

ff
Mozilla va intra oficial în afaceri cu Smartphone din iulie 2013, atunci când primul telefon care rulează sistemul de operare Firefox lovește piețele din Spania. ZTE Open, distribuite de către Telefónica, va rula sistemul de operare Firefox și de a fi primul dispozitiv complet alimentat de tehnologii web.
“Consumatorii nu trebuie să fie blocati au posibilitatea de a consuma conținutul pe care îl doresc și flexibilitate pentru a putea să-l ia cu ei atunci când schimbă dispozitive,” Luis Miguel Gilpérez, CEO al Telefónica España, a declarat într-un interviu. “Primul dispozitiv WEB Open marcheaza o piatra de hotar în a face acest lucru posibil.”
Open are un ecran de 3,5 inci (rezoluţie 320 x 480), procesor Snapdragon la 1GHz, memorie RAM 512MB. Funcţionează în reţea 3G (HSDPA, 7.2 Mbps), camera foto este de 3MP, fiind un terminal destinat celor care folosesc pentru prima oară un smartphone, Firefox Marketplace pentru descăcarea de aplicaţii. Interfața cu utilizatorul de bază este destul de asemănătoare cu cea a Google Android sau iPhone de la Apple. Aplicatiile incluse cu Firefox OS includ cele mai multe lucruri pe care le-ai aștepta, inclusiv o aplicatie camera, hărți Nokia , Wikipedia, Accu Weather, și un joc numit Poppit.
Pe lângă ZTE, şi producătorul coreean LG a promis lansarea de terminale bazate pe SO Firefox, cu începere din luna septembrie. De asemenea, operatorii Deutsche Telekom si Telenor pregatesc lansari pe piete din Europa Centrala si de Est.
Firefox OS s-ar putea să devină un competitor interesant pentru telefoanele Android low-cost.

Visits: 0

Lasă un răspuns