O studentă Samsung Tech Institute Cluj a dezvoltat o aplicație mobilă care poate revoluționa modul în care ne facem cumpărăturile

Robotica este un subiect care ține prima pagină a știrilor de tehnologie, în timp ce promisiunea unei vieți în care activități din cele mai diverse sunt executate de către dispozitive inteligente continuă să ne fascineze. În acest context, ideea simplă și eficientă a Patriciei Chiril – studentă a cursului de Dezvoltare de Aplicații Mobile din cadrul programului Samsung Tech Institute Cluj- de a controla un robot cu o aplicație Android prin conexiune Bluetooth a cucerit audiența și a fost premiată de către Samsung. Juriul, din care au făcut parte blogger-ul de tehnologie Victor Kapra și antreprenorul clujean Adrian Lupău, a apreciat mai ales versatilitatea acestei aplicații. Un exemplu de utilizare al acesteia poate fi coșul de cumpăraturi autonom care te însoțește în magazin, acționat fără cel mai mic efort, prin Bluetooth.

Poza_castigatori

“Posibilitățile de utilizare ale unui robot controlat prin Bluetooth sunt nenumărate. Cu mici modificări, acesta poate fi controlat prin internet sau satelit”, ne explică Patricia despre aplicația pe care a dezvoltat-o. Deplasarea se poate face în trei moduri: cu butoane touch, vocal și prin urmărirea unor trasee prestabilite. Se poate atașa un senzor de proximitate care face ca dispozitivul să însoțească utilizatorul, iar prin adăugarea unei camere de luat vederi putem obține un dispozitiv inteligent de căutare în situații de urgentă, de exmplu cutremure”, continuă ea.

Patricia_Chiril

Ca parte a misiunii Samsung de a sprijini generațiile tinere în parcursul lor către o carieră de viitor, programul Tech Institute este dedicat specializării tinerilor în meserii ce țin de tehnologiile mobile. În acest an, 150 de studenți au urmat cursuri de dezvoltare de aplicații mobile în cadrul Universității Politehnice din București și Universității Tehnice din Cluj-Napoca, partenere ale programului Samsung Tech Institute.

În cadrul proiectului, studenți care se pregătesc de o carieră în domeniul tehnologiilor au avut parte atât de cursuri de hard skills – cunoștințe de programare pentru dezvoltarea de aplicații mobile- cât și de soft skills – abilități de comunicare, de prezentare a ideilor într-un mod convingător și de lucru în echipă. Totodată, ei avut ocazia să se întâlnească față în față cu invitați speciali, profesoniști din domeniul tehnologiei, care le-au fost mentori, împărtășindu-le din experiența lor.

Sabina Stirb

„Prin proiectele sale dedicate tinerilor, Samsung sprijină parcursul lor către viitoare cariere de succes. Programul Tech Institute le oferă studenților posibilitatea de a interacționa cu specialiști ai domeniului, cu tehnologie de ultimă generație precum și cu teme actuale, foarte căutate pe piața muncii. În plus, structura cursului este concepută pentru a simula situații reale, cu care tinerii se vor confrunta dacă aleg o carieră în IT sau antreprenoriat, experiență extrem de relevantă mai ales în Cluj, oraș în care antreprenoriatul în tehnologie s-a dezvoltat într-un mod spectaculos.” a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager în cadrul Samsung Electronics România.

Studenții participanți la curs au beneficiat de o experiență completă de învățare, dobândind cunostințe aprofundate despre platforma Android, modalitățile de programare și soluții pentru dispozitivele mobile, sub îndrumarea echipei coordonate de prof. conf. dr. ing Marcel Cremene, din cadrul Universității Tehnice din Cluj. Totodată, Fundația Leaders a coordonat partea de soft skills și leadership training. Cursurile de dezvoltare de aplicații mobile fac parte din programul Samsung Tech Institute, în cadrul căruia au fost lansate două laboratoare de inovație, la Cluj-Napoca și la București

Cluj, 29 iulie 2015 – Robotica

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: