Intel și Micron prezintă cel mai nou tip de memorie

  • Intel și Micron încep producția unui nou tip de memorie non-volatilă. Aceasta este prima nouă memorie lansată în peste 25 de ani;
  • Noua tehnologie 3D XPoint™ crește viteza memoriei non-volatile de până la 1.000 de ori1 față de cea de tip NAND, în prezent cea mai populară memorie non-volatilă de pe piață;
  • Cele două companii au inventat un material unic și o arhitectură pentru o tehnologie care este de 10 ori mai densă față de memoria convențională2;
  • Noua tehnologie face posibilă inovația în rândul aplicațiilor care variază de la programare la depistarea în timp real a bolilor și gaming 8K.

3D XPoint_Wafer

Intel Corporation și Micron Technology prezintă tehnologia 3D XPoint™, o memorie non-volatilă, care poate revoluționa orice dispozitiv, aplicație sau serviciu care beneficiază de acces rapid la volume mari de date. Acum în producție, tehnologia 3D XPoint™ este un progres major și prima nouă categorie de memorie de la lansarea celei flash de tip NAND în 1989.

Explozia de dispozitive conectate și servicii digitale generează cantități mari de date noi. Pentru a face aceste date utile, este nevoie să fie stocate și analizate foarte repede, în ajutorul furnizorilor de servicii și integratorilor de sisteme care trebuie să echilibreze costurile, puterea și performanța atunci când proiectează soluțiile de memorie și stocare. Tehnologia 3D XPoint™ combină performanța, densitatea, puterea, non-volatilitatea și costurile reduse ale tuturor tipurilor de memorie disponibile pe piață în prezent. Tehnologia este de până la 1.000 de ori mai rapidă și are o durabilitate3 de până la 1.000 de ori mai mare comparativ cu tehnologia NAND, fiind în același timp de 10 ori mai densă față de memoriile convenționale.

“Timp de decenii, industria a căutat modalități pentru a reduce intervalul de timp între procesor și date pentru a permite analiza mai rapidă”, a spus Rob Crooke, Vicepreședinte Senior și General Manager al Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. “Această nouă memorie non-volatilă atinge acest obiectiv și aduce o performanță superioară în industria memoriilor și a soluțiilor de stocare”, a mai spus reprezentantul Intel.

“Una dintre cele mai importante obstacole în industria de computing modernă este timpul necesar procesorului pentru a ajunge la date în stocarea pe termen lung”, a declarat Mark Adams, Președintele Micron. “Această nouă clasă de memorie non-volatilă este o tehnologie revoluționară care permite accesul rapid la seturi mari de date și permite dezvoltarea de aplicații noi”, a mai spus el.

3D XPoint_Die

Odată cu dezvoltarea rapidă a lumii digitale – de la 4,4 zetabiți de date digitale create în 2013 la 44 zetabiți estimați până în 20204 – tehnologia 3D XPoint™ poate transforma această cantitate imensă de date în informații valoroase în nanosecunde. De exemplu, retailerii pot folosi tehnologia 3D XPoint™ pentru a identifica mai rapid modele de fraudare în tranzacțiile financiare, cercetătorii din domeniul medical ar putea prelucra și analiza seturi mari de date în timp real, accelera sarcini complexe, cum ar fi analiza genetică și de urmărire a bolilor.

Beneficiile de performanță ale tehnologiei 3D XPoint™ ar putea spori, de asemenea, experiența de computing, permițând utilizatorilor să se bucure de interacțiuni mai rapide pe canalele de social media, precum și experiențe de joc mai captivante. Natura non-volatilă a tehnologiei o face de asemenea o alegere foarte bună pentru o varietate de aplicații de stocare cu latență scăzută, deoarece datele nu sunt șterse atunci când aparatul este oprit.

O nouă reţetă, arhitectură pentru un progres major în domeniul memoriei

După mai mult de un deceniu de cercetare și dezvoltare, tehnologia 3D XPoint™ a fost construită de la zero pentru a răspunde nevoii de stocare non-volatilă de înaltă performanță, rezistentă și de memorie la un cost accesibil. Acesta deschide calea într-o nouă clasă de memorie non-volatilă, care reduce semnificativ latenţa, permițând stocarea mai multor date în apropierea procesorului și accesate la viteze mari, lucru ce anterior nu era posibil.

Arhitectura inovatoare, fără tranzistori, creează o tablă de șah tridimensională în care celulele de memorie sunt așezate astfel încât să permită celulelor să fie abordate în mod individual. Ca rezultat, datele pot fi scrise și citite în volume mici, ceea ce duce la procese mai eficiente și mai rapide de citire / scriere.

Tehnologia 3D XPoint™ va fi disponibilă în acest an pentru anumiți clienți. Intel și Micron dezvoltă în prezent produse individuale bazate pe noua tehnologie.

Pentru mai multe informații, vizitați:

Media Kit – Micron / Intel

SANTA CLARA, California, și BOISE, Idaho, 29 iulie 2015 – Intel Corporation și Micron Technology

Views: 0

Lasă un răspuns