NVIDIA lansează GeForce GTX 950

NVIDIA lansează unitatea de procesare vizuală (GPU) GeForce GTX 950, ideală pentru jocurile de tip MOBA (multiplayer online battle arena). Pe lângă specificațiile tehnice avansate, GTX 950 este compatibilă cu GeForce Experience, tehnologie care permite optimizarea jocului și a setărilor de sistem pentru a obține o latență cât mai redusă. Această combinație reduce la jumătate timpul de răspuns dintre click-ul mouse-ului și acțiunea de pe ecran.

GeForce-GTX-950-gaming

În doar trei ani, numărul gamerilor care joacă MOBA s-a dublat, ajungând în prezent la 80 milioane de utilizatori. Industria de eSports este estimată la 612 milioane de dolari, iar la nivel global există 2.100 turnee MOBA anual. Luna trecută, The International Dota 2 Championships a beneficiat de un premiu de 18,4 milioane de dolari, devenind unul evenimentele sportive cu cele mai mari premii din lume.

MOBA se bucură de o popularitate în creștere, iar GeForce GTX 950 vine în sprijinul gamerilor de Dota 2, League of Legends sau Heroes of the Storm aflați în căutarea unui avantaj competitiv. ”Timpul de răspuns este esențial. Este foarte important ca echipa mea să joace pe sisteme performante, care să ofere un timp de răspuns foarte mic” a declarat Alexander “Abaxial” Haibel, antrenorul principal al echipei braziliene de eSports INTZ.

De aceea, jucătorii profesioniști de MOBA preferă GPU-urile NVIDIA. Aceștia au concurat în urmă cu o lună în cadrul turneului The International folosind sisteme dotate cu unități de procesare vizuală NVIDIA GeForce GTX și cu monitoare dotate cu tehnologia G-SYNC.

GeForce-GTX-950

MOBA este un tip de joc dedicat echipelor de gameri, iar partajarea rezultatelor face parte din farmecul acestor jocuri. De aceea, GeForce Experience va dispune de noi funcționalități, disponibile prin programul de access beta, care permit sharing-ul facil al rezultatelor între prieteni.

Gamerii vor putea înregistra și urca videoclipurile pe YouTube și vor putea transmite în direct pe Twitch dintr-un interfaţă ușor de accesat, disponibilă chiar în joc. De asemenea, GameStream Co-op le permite gamerilor să facă streaming cu un prieten prin intermediul internetului și să joace împreună același joc, eliminând bariera distanței.

GeForce GTX 950 este unitatea de procesare vizuală ideală pentru cei care caută experiențe de gaming mai rapide decât cele mai performante console din lume.

Modelul GTX 950 se bazează pe arhitectura Maxwell și oferă performanțe de trei ori mai ridicate în comparaţie cu GeForce GTX 650 în majoritatea jocurilor, astfel că gamerii se pot bucura de rularea jocurilor la 1080p cu 60 frame-uri pe secundă. Eficiența energetică mult superioară modelelor anterioare îi permite noului GPU să ruleze în liniște, fără a se supraîncălzi.

GeForce GTX 950 este disponibilă în România la un preț recomandat de 850 de lei.

București, 20 august 2015 – NVIDIA

Visits: 3

Lasă un răspuns