Numărul zilnic de atacuri web blocate a continuat să scadă în luna aprilie, de la 745 la 712 atacuri pe zi

Toolkit-ul Nuclear, folosit pentru atacuri de tip ransomware, a fost responsabil pentru 42% dintre toate atacurile web și 71% dintre înșelătoriile din social media au fost răspândite prin distribuire manuală, în luna aprilie, conform celei mai recente analize Symantec (Nasdaq: SYMC) privind amenințările cibernetice, a tendințelor şi informaţiilor referitoare la malware, spam și alte riscuri pentru sectorul business. În același timp, numărul zilnic de atacuri web blocate a continuat să scadă în luna aprilie, de la 745 de atacuri pe zi la 712 atacuri pe zi.sy

Distribuirea manuală continuă să domine peisajul înșelătoriilor din social media, deși a scăzut cu 3,08 % faţă de luna martie. Înșelăciunile de tip ofertă falsă au crescut în aprilie cu 3,36%, de la 17,34% în martie la 20,7%. Deși nu s-au descoperit în aprilie familii noi de malware pentru Android, s-a înregistrat o medie de 51 de variante pe familie.

Rata malware-ului în email-uri a scăzut la 1 din 222 email-uri în luna aprilie, fiind prima scădere sub 1 din 200 email-uri, înregistrată din luna octombrie a anului 2015 până în prezent. Ratele malware-ului în email-uri au scăzut în aprilie şi în sectoarele industriale şi organizaţii.

De asemenea, rata generală de spam a scăzut uşor în aprilie, de la 52,9% în luna martie până la 52,7% iar organizațiile cu 501-1.000 angajați având cea mai ridicată rată de spam, de 53,5%. Din punct de vedere al industriilor afectate de spam, sectorul construcțiilor a înregistrat cea mai ridicată rată de spam, cu 1,2% mai mult, ajungând la 55,9%, urmat de sectorul minier pe locul al doilea, cu 55,5% și producție cu 54,1%.

Rata de phishing a scăzut în aprilie, ajungând la 1 din 3.001 email-uri. Sectoarele agricol, forestier şi piscicol au înregistrat cele mai ridicate rate de phishing în aprilie, cu 1 din 1.428 de email-uri. Totuşi, acestea sunt în scădere faţă de luna martie. Cu 1 din 2.256 email-uri, organizaţiile cu 1.501-2.500 de angajaţi au avut cea mai ridicată rată de phishing în luna aprilie.

Acestea sunt doar câteva aspecte care s-au evidenţiat în cursul lunii aprilie. Symantec, lider global în soluţii de securitate şi de backup urmărește constant evoluția peisajului ameninţărilor identificând tendințe și modele de evoluție, adaptându-și constant portofoliul de soluții realităților din piață.

Despre Symantec

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este lider global în securitate cibernetică. Oferind una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, detectăm mai multe ameninţări şi protejăm mai mulţi clienţi împotriva următoarei geraţii de atacuri. Sprijinim companii, guverne şi oameni să-şi securizeze oriunde cele mai importante date.

București, 31 mai 2016 – Symantec

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: