Noua ediţie a hărţii de GPS Atlasul Digital al României

Asa cum am scris aici printre noutăţile cuprinse în ediţia RO.A.D.2014.10 se numără şi noile segmente ale autostrăzii A1, porţiunea nouă A6 – Lugoj şi codurile poştale complete ale localităţilor mici din România.

Segmentul bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, inaugurat de către Primăria Capitalei în acest an, pe 12 ianuarie, se regăseşte de astăzi şi în noua ediţie a celei mai cuprinzătoare hărti de GPS a României, Atlasul Digital al României. În ediţia RO.A.D.2014.10 au fost introduse şi mai multe căi şi puncte de referinţă care să înlesnească drumul şoferilor: Centura de Nord-Vest a Braşovului cu cele trei pasaje aferente, autostrada A1 (porţiunile Orăştie-Cunta şi Saliste-Sibiu) şi autostrada A6 (între Valint şi Logoj). Mai mult, s-a finalizat introducerea codurilor poştale la liniile şi punctele din localităţile mici ale României. Astfel, noua ediţie a hărţii totalizează 328.269,79 km de căi de comunicaţii, cu acoperire îmbogăţită în judeţele Alba, Argeş, Buzău, Tulcea, Brăila. La nivel tehnic, Atlasul Digital al României a trecut la un nou model de elevaţii (DEM) european cu rezoluţia de 25m, mod ce facilitează o acurateţe şi mai mare a imaginii.Galeria modelelor 3D texturate s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată ale Bisericilor Evanghelice Fortificate de la Agnita şi Mediaş, a Palatului Vulturului Negru de la Oradea şi a reconstituirii Basilicii Siriene şi a unei porţiuni a zidului Cetăţii Romano-Bizantine Callatis de la Mangalia. Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie, în premieră, printre multe altele, elemente de detaliu ale Centuriatio-ului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, ale galeriilor romane (punct la intrare, denumire şi poligon) din Roşia Montană, ale edificiului public roman E1 din Roşia Montană-Carpeni, ale cetăţii romano-bizantine Callatis (zidul de N şi NV) şi ale Basilicii Siriene din Callatis în Mangalia, ale vestigiilor arheologice din peninsula Tomis din Constanţa (fortificaţia romano-bizantină de la Tomis, apeductele, cele 6 basilici, Lentiarion-ul (termele) şi Edificiul cu Mozaic), ale aşezării fortificate neolitice Cultura Banatului de la Timişoara-8, ale aşezării fortificate Cucuteni B de la Costeşti-Cier, ale aşezării fortificate de epoca Bronzului de la Săcueni – Cetatea Boului, sau ale cetăţii de epoca Bronzului de la Munar.

Ediţia ROAD2014.10 are o mărime de 626.6 MB şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin, o listă a acestora fiind disponibilă aici: http://bit.ly/1eQh5SF. ROAD2014.10 poate fi achiziţionat la un preţ de 475 de lei (fără TVA).

 

Bucureşti,  22 ianuarie 2014 – Comunicat Proiectul Romania Digitala

Views: 1

Lasă un răspuns