IXUS 135 de la Canon pentru amatori la review

In ultima vreme am devenit un admirator al fotografiilor facute cu aparate Canon si de aceea eram nerabdator sa pot sa testez un astfel de aparat. Nu am avut eu ocazia sa testez un bridge sau un DSLR de la ei, dar a fost destul cat sa raman surprins in mod placut de tehnologia pe care o ascunde in spate un aparat modern.

Canon Ixus 135 respecta filosofia gamei Ixus si anume un aparat foto din gama compact usor de utilizat, cu un design simplu si elegant perfect pentru intreaga familie, prevazut cu o gama de functii automate, pentru o utilizare fara griji. IXUS 135 combină designul aparte cu apreciatele obiective şi sistemul propriu de procesare a imaginii, astfel încât tehnologia din corpurile metalice şi subţiri să ofere performanţe deosebite. Proiectate pentru ca utilizatorilor să le fie mult mai uşor să împărtăşească imaginile şi clipurile video cu prietenii, familia şi amicii din reţelele sociale,  IXUS 135 sunt cele mai noi modele dintr-o gamă Canon într-o tot mai mare creştere, cea a aparatelor cu capabilităţi WiFi. Conectarea uşoară la smartphone şi tabletă permite încărcarea fişierelor pe reţelele sociale, în timp ce funcţia GPS prin intermediul terminalului mobil oferă posibilitatea ca utilizatorii să-şi înregistreze itinerariile, fie ele de vacanţă sau ieşiri în oraş cu prietenii.

Avand inca un bridge de la Nikon L810 care are prin meniuri si conectarea la un card EYE-FI si uitandu-ma la preturile pentru acest model de card pentru o conectare la o retea WIFI imi dau seama ca un astfel de model este chiar convenabil atat ca pret avand optiunea de WIFI incorporat chiar in aparat cat si ca functionalitate evitand in acest fel orice extragere a memoriei SD sau conectarea cablului de date numai prin intrarea prin meniurile aparatelor. Folosind WiFi, camerele pot fi conectate la telefon sau tabletă, iar imaginile pot fi încărcate instantaneu pe Facebook, Twitter sau YouTube prin intermediul aplicaţiei Canon CameraWindow. Cu ajutorul funcţiei GPS de pe terminalul mobil, utilizatorii pot adăuga date de localizare a imaginilor, astfel încât ceilalţi să poată vedea oricând unde ai făcut fotografia.

Accesul gratuit la Canon Image Gateway permite, de asemenea, distribuirea albumelor sau backup-ul fişierelor foto sau video direct din aparat, prin intermediul reţelei WiFi. Imaginile pot fi, de asemenea, transferate câtre o gamă largă de echipamente de acasă, precum PC-uri şi imprimante wireless compatibile.

Tehnologia optică avansată de stabilizare a imaginii cu funcţia Intelligent IS alege din zece moduri diferite pe cel potrivit pentru a combate tremurul şi pentru a se asigura că un clip video este clar, chiar şi în condiţii nefavorabile. Fiecare model dispune de tehnologia ZoomPlus, un zoom digital de calitate superioară ce aproape dublează distanţa până la care poate apropia obiectivul, păstrând, în acelaşi timp, detaliile din imagine.

Ceva specificatii de catalog puteti gasi aici.

Veți avea nevoie în mod ideal, de o suprafață stabilă pentru a se odihni camera pe un trepied sau în lumină scăzută,  pentru a menține liniile curate Canon IXUS 135 , nu există nici un mâner aici pentru a vorbi și suprafeța aparatului de fotografiat am găsit-o destul de alunecosa. Abordarea cu două mâini este, prin urmare, cea mai bună politică, dacă nu ai nici un mijloc de sprijin suplimentar. Încercați acest lucru, deși și degetul mare de la mana dreapta vine în mod automat în contact cu butonul roșu de înregistrare video de la partea din dreapta sus a plăcii posterioare. Din fericire, atunci acest control este ușor încastrat cum sunt cele mai multe dintre butoanele de aici și mici prea pentru a preveni filmarea accidentală. Pe o notă mai pozitivă, ca și cu orice aparat de fotografiat IXUS, aspectul exterior sunt la fel de importante ca și performanța și din fericire nu au fost sacrificate în ciuda eticheta de preț de buget. Din fata, atunci Canon IXUS 135 prezintă un aspect simplificat relativ plat, lentilă retras în interiorul corpului atunci când camera este inactiv. Stânga sus a lentilei se află un mic  hublou in carcasa de asistare AF / auto lampă temporizator, și la dreapta este becul pentru bliț.

În timp ce partea dreaptă a IXUS 135, dacă este privit din spate, dispune de AV Out / port Digital și o ureche pentru a atașa o curea, flancul opus de aparatul de fotografiat este lipsit de caracteristici în întregime. Baza de IXUS oferă în același timp un filet de metal pentru un trepied și o carcasă compartiment acoperit atât vacant slot pentru card de memorie și baterie litiu-ion reîncărcabilă. Acest lucru este bun” pentru aproximativ 200 de fotografii de la o încărcare completă, care este sub medie și face NB11L celule litiu-ion furnizate pare a fi mai degrabă sub alimentat.

Funcționalitatea de Wi-Fi este, de asemenea, folosit pentru a eticheta imaginile cu datele GPS înregistrate de smartphone (latitudine, longitudine, altitudine și timp de fotografiere), prin intermediul aplicației Canon CameraWindow, care inlocuieste in mod eficient  mai convențional built-in sistem GPS. De fapt, oricine prefera având GPS built-in pentru aparatul de fotografiat, mai degrabă decât a fi nevoie să-l sincronizați cu un dispozitiv suplimentar, astfel încât în această privință IXUS 135 nu se compara bine cu rivalii care oferă această caracteristică, deși nu  afectează în mod negativ viața bateriei. Pe partea din spate este un comutator simplu este prevăzută pentru flicking între scenă și sub rezerva recunoașterea Smart Auto, care are până la 32 de scene pre-programate pentru a alege de la, și programul controlabil de utilizator mai mult Auto. În acest din urmă accesul modul este dotat suplimentar la o multitudine de moduri de fotografiere în continuare printr-o bară de instrumente din stângadescreen. Acest lucru este adus pe ecran, dacă apăsați ulterior butonul Setare Funcție” de la spate.
Există, de asemenea, două moduri de Stitch Assist pentru panorame de fotografiere (panoramare de la stânga la dreapta și invers). Ar fi fost frumos dacă Canon ar fi inclus o intretesere în modul Panoramă de 360 ​​° pentru incepatori în totalitate, așa cum mulți dintre rivalii săi au acum.

Moduri suplimentare de scenă acoperă fotografiere subacvatică, fotografie lumină scăzută (prin rezoluție scade la patru megapixeli pentru a limita zgomotul), scene de zăpadă, un mod de expunere lung, plus scena de noapte, un trio de noi opțiuni de portret, inclusiv un filtru de netezire a pielii și capacitatea de a trage declanșatorul atunci când un aparat foto detectează o față.

Revenind la rolul butonul de funcție / set pentru o clipă, după cum sa menționat o presă aduce o bară de instrumente de setări-cheie în partea stângă a ecranului. Dacă utilizați aparatul foto în modul Smart Auto, aceste opțiuni suplimentare sunt limitate la accesul la cronometrul propriu, modificarea raportului de aspect a imaginii (16:9, 3:2, 4:3 sau, neobișnuit, 1:1), imaginea înregistrată dimensiune și calitate film.

 În concluzie , deși există puține aici , poate fi descris ca un mare salt înainte fata de modele IXUS anterioare, noul IXUS 135 avand un pachet bine echilibrat , la un preț mai mic decât oricând înainte pentru gama IXUS . Pentru fotografii casual în căutarea unui spectacol credibil si consistent care produce imagini care necesită foarte puține prelucrari în modul de post-productie (cel puțin în lumină bună), Canon IXUS 135 este bine pus în valoare din acest punct de vedere .

Hits: 8

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: