Notebook ASUS ZENBOOK DUO UX481F – review

ASUS este de fapt Pegasus, calul inaripat al mitologiei grecesti. Pegasus a fost prins de eroul grec Bellerophon, langa fantana Peirene, cu ajutorul Atenei si Poseidon. Pegasus i-a permis lui Bellerophon sa-l calareasca pentru a invinge monstruoasa Chimera. Mai tarziu, Bellerophon a cazut din spatele calului inaripat in timp ce incerca sa ajunga la Muntele Olimp. Dupa aceea, Zeus a transformat pe Pegasus in constelatia omonima.

Asa se scrie povestea Asus iar acum a sosit momentul in care ASUS este inovativ si aduce din viitor noile sale conceptii care imbunatatesc liniile consacrate de Notebook-uri si aduce imbunatatiri in ceea ce priveste modul de operare,

Acest dispozitiv vine intr-o cutie iar in interior, vei gasi o alta foarte eleganta. Cand deschideti puteti gasi ZenBook Duo UX481 si adaptorul sau de alimentare de 65 W. Mai mult, exista un stylus dedicat care functioneaza cu ScreenPad Plus.

Atunci cand un ecran normal nu te mai multumeste muti padul din mijloc in dreapta jos si adaugi un ecran tactil la tastatura. Dintr-o data universul se largeste. Toate lucrurile acestea se numesc Asus Zenbook UX481F care a poposit pentru review la Gadgetarul Roman

ASUS ZENBOOK DUO UX481F este prototipul venit din viitor dar cu care m-am obisnuit foarte rapid sa lucrez. Proiectat pentru a va oferi avantajul final in eficienta fluxului de lucru, designul unic ofera o latime completa ASUS ScreenPad ™ Plus care functioneaza perfect cu ecranul principal. ZenBook Duo este echipat cu un puternic procesor Intel Core i7. Datorita nucleelor sale multiple, ZenBook Duo poate rula cu usurinta toate aplicatiile de pe ecranul principal si ScreenPad™ Plus, pentru un nivel foarte ridicat de productivitate multi-ecran.

Alexa1 face ziua usoara prin utilizarea controlului vocal. Acasa sau din mers poti sa ceri lui Alexa sa comande muzica preferata, sa citeasca stirile, sa raspunda la intrebari si multe altele. Intreaba doar si Alexa va raspunde instantaneu.

Asus ZenBook Duo arata ca un laptop futurist si asta se datoreaza in principal prezentei unui al doilea ecran pe baza, chiar deasupra tastaturii si trackpadului. Cu ZenBook Duo, compania gazduieste un set diferit de utilizatori care solicita performanta, fara a compromite aspectele creative. Acest tip de factor de forma nu a mai fost vazut la un laptop si, prin urmare, Asus incearca sa ofere un echilibru intre stil si productivitate.

Cu toate acestea, a avea un al doilea ecran pe laptop are ramificari semnificative sub forma de replasare a tastaturii si trackpadului. Acum, acest lucru inseamna ca ScreenPad Plus trebuie sa se dovedeasca un plus autentic de valoare pentru laptop. Aceasta pozitionare va defavoriza utilizatorii de mana stanga ca mana principala de lucru. Asus a inclus si software-ul sau, care poate fi utilizat impreuna cu Screenpad Plus. Apasand pe un buton discret pe ecran, puteti crea un meniu care va permite sa fixati comenzi rapide pentru aplicatii, reglati setarile Screenpad Plus si puteti efectua alte cateva miscari de exemplu, schimbati rapid ce aplicatii si ferestre sunt deschise si pe ce ecran. De exemplu, atunci cand mutati mouse-ul in partea de jos a ecranului de sus pentru a face clic pe bara de activitati, este usor de depasit si are ca rezultat ca mouse-ul se termina pe ecranul de jos.

Este momentul sa ne facem idee despre specificatii.

Carcasa incorporeaza aluminiu predominant in corpul sau, in timp ce, in mod evident, a doua jumatate a bazei este acoperita de sticla. Cu toate acestea, pentru a se potrivi cu totul in acest sasiu, au trebuit sa-l faca usor mai voluminos decat cele obisnuite cand vorbim de un ZenBook. Prin urmare, laptopul are o inaltime de 20 mm, dar cantareste doar 1,50 kg.

Acest laptop are cateva functii suplimentare. Unul dintre ele este balama reproiectata ErgoLift, care ofera acum laptopului o inclinare de 5,5 grade, ceea ce este destul de drastic atunci cand vedeti laptopul din lateral. Din aceasta cauza, acest laptop este unul dintre putinele dispozitive ZenBook care nu pot fi deschise cu o singura mana. ASUS nu numai ca a oferit suficient spatiu pentru o camera deasupra afisajului, dar are si senzori de recunoastere a fetei IR in interiorul acesteia.
In panoul de jos al acestui notebook puteti vedea un gratar de ventilatie nu atat de mare, precum si decupajele difuzoarelor din colturi. Aerul cald este directionat catre ecran si speram ca acest lucru nu va prezenta probleme pe termen lung. Difuzoarele ASUS ZenBook Duo UX481F produc un sunet clar cu o calitate buna. Are brandul Harman Kardon, ceea ce inseamna, in mod natural, nu faptul ca hardware-ul este furnizat de aceasta companie, ci mai degraba acordul este facut de ei.

Desi este o fata foarte decenta, cu o iluminare de fundal luminoasa, mai sus avem o baleiere foto si un feedback al click-urilor despre care initial nu credem ca este atat de deosebit de confortabil.

Chiar daca are o inclinare buna, apropierea de partea cea mai de jos a laptopului este cam prea mica. Aceasta duce la o pozitionare putin nefireasca a incheieturii mainii. In plus, in ciuda marimii bune a tastelor acestea sunt un pic inghesuite ceea ce face dificila apasarea corespunzatoare fara a arunca o privire la tastatura. Dar aiciva interveni puterea obisnuintei.

Al doilea afisaj functioneaza cel mai bine in modul „Extins”, dar puteti, de asemenea, sa va dublati ecranele sau sa-l utilizati doar pe unul singur. In ceea ce priveste versatilitatea, puteti face practic totul pe acest ecran. Puteti sa atribuiti pictograme de comenzi rapide, sa o utilizati pentru multitasking, sa transformati scrisul de mana in text digital si, mai important (pentru creatorii de continut), sa va puneti barele de instrumente, calendarul sau chiar forumurile de lucru, astfel incat sa puteti face orice aveti nevoie. Raportul de aspect al touchpad-ului este teribil, in contrast cu precizia buna si butoanele dedicate ale mouse-ului.

Acum sa analizam lateralele.

Partea stanga – mufa de alimentare, conector HDMI, port USB Type-A 3.1 (Gen. 2) si port USB Type-C 3.1 (Gen. 2). Partea dreapta – un port USB Type-A 3.1 (Gen. 1), un jack audio si un cititor de carduri MicroSD. Din pacate – nu exista conectivitate Thunderbolt.

ASUS ZenBook Duo UX481 prezinta un afisaj IPS Full HD. Diagonala sa este de 14 ″ (35,56 cm), iar rezolutia – 1920 х 1080. In plus, raportul ecranului este 16 : 9, densitatea pixelilor – 157 ppi, pasul lor – 0,161 x 0,161 mm. Ecranul poate fi considerat Retina atunci cand este vizualizat de la cel putin 56 cm (de la aceasta distanta, ochiul uman mediu nu poate vedea fiecare pixel).

Ecranul IPS al ASUS ZenBook Duo UX481 are o rezolutie Full HD cu panoul IPS de 14,0 ″ Innolux N140HCE-EN2 (CMN14D5) ((FHD, 1920 × 1080). Un contrast bun, unghiuri de vizualizare confortabile si setari implicite foarte bune. Cu profilul corespunzator, culorile sale corespund standardelor sRGB destul de precis. In plus, acopera 98% din sRGB. Cand combinati toate cele mentionate mai sus, acest notebook poate fi foarte util pentru designeri web. Cu acest ecran secundar, puteti face practic orice doriti. De la consumul multimedia – pana la imbunatatirea multitask-ului, shortcut sau chiar suport pentru cutii de instrumente pentru programul tau de editare preferat.

Am realizat teste de Benchmark cu CPUZ, HWinfo, Nova Bench le puteti vedea mai jos.

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Acest dispozitiv este capabil sa efectueze navigarea pe Web timp de 20 de ore doar cu o singura incarcare. Apoi, atunci cand redati videoclipuri, acesta va dura pana la 15 ore cu ScreenPad Plus oprit.

Visits: 0