Nokia Lumia 920 Win Phone 8 un terminal de ultima generatie

Recunosc pe la inceputuri am lucrat intr-un service de terminale autorizat de Nokia si am fost mereu in contact cu ultimele progrese tehnologice, insa acestea de pe urma ma fac sa ma simt un pic timorat intrucat problemele care se puneau atunci erau de o alta maniera si complexitate si ca sa ma intelegeti m-am gandit sa va ofer la inceputul review -ului imaginile de la dezasamblarea / asamblarea unui Nokia Lumia 920, ceea ce nu va sfatuiesc sa faceti vreodata cu propriul terminal:)).

Cateodata aceasta complexitate poate fi cauza unor deficiente de proiectare sau pot fi impuse de catre diferitii parteneri ce lucreaza la proiect, ori din lipsa de solutii care sa duca la simplificare. Sa nu ma intelegeti gresit insa dezasambland si alte modele de terminale veti intalni astfel de situatii ce vor solicita servicemanii atat fizic cat psihic necesitand multe ore de antrenament, iar daca este sa scalam la cate modele au aparut in ultima vreme putem sa intelegem de ce atunci cand apelam la reparatii acestea pot dura inexplicabil de mult. Cei care lucreaza intr-un service stiu ca multe probleme sunt legate si de calitatea subansamblelor, care pe vremea mea se mai si reparau:)).

Dar nu aceasta este tema pe care vreau sa o ating:)).

Asa cum am mai scris aici am avut o sansa nesperata de a utiliza un Nokia Lumia 920 primit chiar cu o zi inaintea evenimentului. Am citit cate ceva despre el insa stiti cum este omul curios nu puteam sa pierd o astfel de ocazie pentru a putea sa-l testez si prin bunavointa prietenilor de la Nokia Romania.

1

Pachetul este de o simplitate cu care Nokia ne-a obisnuit dar cuprinzand tot ce este necesar pentru o utilizare la nivelul scontat: adaptorul de retea cu conector USB, cablul de date ce se poate utiliza si pentru incarcare, castile stereo cu dubla functionalitate si ca handsfree, manualele de utilizare, cheita pentru extragerea SIMului si fireste certificatul de garantie. Tinand cont ca utilizatorii au depasit faza de a mai ramane impresionati de designul ambalajului chiar nu mi se pare important cum este prezentat produsul, desi este clar ca este asa cum ne-au obisnuit cei de la Nokia de ceva decenii incoace:)).

Desi multi au ingropat deja terminalele cu sistem de operare Windows Phone si incep sa aiba cerinte un pic deplasate as zice eu in ceea ce priveste mobilitatea, Nokia Lumia 920 este expresia de ultima ora a ceea ce reprezinta interactiunea unui office man atunci cand se afla din ce in ce mai rar departe de biroul sau corporatist:)), sau poate este in timpul sau liber si are din ce in ce mai multa nevoie de deconectare. Sigur Nokia Lumia 920 are destule argumente de a convinge insa pentru cei din piata de Android au nevoie de un pic mai multa rabdare pentru a accepta un alt mod de gandire al mobilitatii. Luand meniurile de Windows mie mi s-a parut o experienta mult mai sigura si as zice mai simplificata operarea iconurilor decat la Android, desi poate uneori se simte lipsa diversitatii aplicatiilor de Android. Trebuie sa fim capabili sa iesim din anumite cutume uneori si sa descoperim exact ce ne este cu adevarat necesar, insa fara a fi ingraditi de a putea explora.

Nokia Lumia 920 poate fi considerat si un terminal mai greu la cele 185 grame ale sale insa ofera senzatia de robustete si siguranta mecanica prin constructia sa aproape monolitica.

Cat l-am avut in mana am simtit cu adevarat ca este un lucru serios si ferm, finisat extrem de bine oferind stabilitate atunci cand am realizat cate o poza sau atunci cand am dorit sa efectuez cate o postare pe Facebook.

5 2 3 4

Poze efectuate de-a lungul testarii pot fi vazute aici.

In contrast cu prohodul care i se canta de ceva ani incoace celebrei companii, odata cu scaderea valorii de listare, eu am simtit in mainile mele un obiect viu, ce mi-a starnit interesul si am reusit sa apreciez modul in care inginerii de la Nokia si-au indeplinit sarcinile in favoarea utilizarii.

Desigur toate aceste caracteristici tehnice declarate de Nokia pe pagina lor sunt perfect valabile si aduc performantele unui astfel de terminal, unde hardware este ireprosabil. Poate numai faptul ca nu exista accesul scontat catre acumulatorul incorporat poate fi un impediment atunci cand ar exista situatii de blocare soft. Insa eu nu am avut dintre acestea atunci cand am instalat si utilizat aplicatii de pe Market Nokia e drept in timpul de numai o saptamana cat l-am avut.

Procesorul lui Nokia Lumia 920 este un Qualcomm Snapdragon dual core de 1.5 GHz, insotit de un GPU Adreno 225. Nu avem radio FM pe acest model, dar avem GPS, giroscop, busola, senzor de proximitate si anulare a zgomotului de fond, cu microfon dedicate. In ce priveste bateria, Lumia 920 are parte de o unitate Li-Ion de 2000 mAh, care in testele mele a ajuns la o zi de utilizare. Astfel, dupa o zi intreaga de folosit smartphone-ul va trebui sa il puneti la incarcat seara. Are un ecran IPS LCD tipic are un timp de tranzitie de 23 ms, iar Nokia Lumia 920 are 9 ms, ceea ce e excelent pentru un telefon mobil si sincer cred ca este si cauza unui astfel de consum de energie. Ecranul PureMotion HD+ este cel mai luminos, mai rapid şi mai sensibil ecran tactil din lume. Culorile sunt afişate perfect, iar sensibilitatea sa de excepţie îl face să răspundă chiar şi la atingeri cu degetul înmănuşat. Camera de 8.7 megapixeli Pureview dispune de un senzor Backside Illuminated F/2.0, cu lentila Carl Zeiss si o interfata simpla, specifica lui Windows Phone 8. Pentru mana mea m-a ajutat foarte mult sa instalez aplicatia Camera360 ce a imbunatatit simtitor calitatea foto executate. Nokia Lumia 920 foloseste o lentila wide angle de 26 mm, iar pentru stabilizarea imaginii se foloseste de giroscop, care simte miscarea telefonului si compenseaza in zona mecanismului optic si asta de 500 de ori pe secunda. Focalizarea continua este excelenta la captura video, iar clipurile rezultate sunt video-uri Full HD la 30 de cadre pe secunda si cu bitrate de 21 Mbps.

17 9 10 11 12 13 14 15 16

In concluzie nu pot fi decat partial in cele scrise aici intrucat anumite calitati, teste ale produsului ar trebui efectuate in timp macar de o luna, dar desigur unele lucruri nu se pot schimba intre timp:))

Este un produs calitativ ce are argumentele necesare pentru a castiga segmentul caruia i se adreseaza. Eu nu consider o deficienta OSul atat de mult blamat intrucat asazisul decalaj a fost restrans prin calitatile unui hardware puternic si avansul tehnologic. In rest modul de operare este mai mult o chestiune de obisnuinta iar eu care utilizez curent si Android chiar nu observ sincer vreun inconvenient, multe dintre aplicatiile de pe market regasindu-se similar dar cu ceva modificari de design. Sigur am regasit si aplicatia PBX TV care imi permite vizualizarea unor posturi TV romanesti iar problemele de aplicatii vin tocmai dinspre partea dezvoltatorilor care totusi au inceput sa miste substantial si in directia WinPhone. Calitatile unui terminal Nokia nu pot fi negate de nimeni intrucat au in spate traditia si experienta multor ani in deschiderea tehnologica.

Hits: 10

0 comentarii la „Nokia Lumia 920 Win Phone 8 un terminal de ultima generatie

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: