Data Centers & IT Infrastructure Management la inaltimea Loteriei romane

In data de 17 mai 2013, la C.N. Loteria Română – Sala de Conferințe situata la inaltime, mai precis la etajul al optulea al cladirii a avut loc o conferinta interesanta: Data Centers & IT Infrastructure Management.

agora5 agora6 agora7 agora8

Cuvânt de deschidere – organizatori Romulus Maier, Managing Partner, Agora Group, Moderator: Bogdan Marchidanu, Senior Business Editor, IT TRENDS asa cum apare in videoclipul urmator:

Au fost invitati: EATON Electric: „EATON solutions for Data Centers and IT Infrastructure Management prezentare susținută de către dl. Gabriel Tache, Country Sales Manager; Power Back-up Service „Benefits of modular UPS for equipment using IT virtualization”, prezentare susținută de către dl. Cristian Bucur, Consultant Power; Class IT Outsourcing „Interconectarea Centrelor de Date” prezentare susținută de către dl. Florin Bârhala, Network Administrator; Dell Romania „Soluții de consolidare a datelor și infrastructura convergentă” prezentare susținută de către dl. Dan Bogdan, Enterprise Business Manager.

agora1agora2agora3agora4

Cerințele momentului implică o schimbare de abordare a Centrelor de Date. Este imperios necesară o reducere a costurilor, a complexității și o scalabilitate sporită. Centrele de Date vor înregistra o dezvoltare explozivă în perioada următoare, tendință stimulată și de fenomenul Big Data. Și pentru că încă ne este greu să percepem volumele de date cu care ne confruntăm, câteva date suplimentare s-ar putea să fie relevante. Deja pe Facebook se încarcă peste 300 de milioane de poze în fiecare zi. În 2015 jumătate din populația planetei va fi conectată online. (Eric Scmidt, Google, afirmă că deja în 2020 toată omenirea va fi online.) Cantitatea de informație pe care o producem se dublează deja la fiecare 2 ani. În 2015 vor exista 15 miliarde de dispozitive conectate online, traficul de date mobile va fi de peste 11 ori mai mare decât în prezent, ceea ce va presupune că în 2015 costul energiei pe care o vom consuma va fi de 27 miliarde USD, adică de 2 ori mai mare decât în prezent.
Conferinţa Agora dedicată centrelor de date o radiografie a situației actuale din România, a celor mai noi realizări și tendințe din domeniu și are ca scop prezentarea, de către actori implicaţi în acest fenomen, a elementelor fundamentale care compun o posibilă strategie de planificare și achiziţionare a unor astfel de servicii de către potențialii beneficiari.

Hits: 45

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: