Nokia Lumia 720 un terminal placut si performant

Dupa lansarea Nokia Lumia 920 nu am crezut ca Nokia va mai avea curajul ca imediat sa prezinte pe piata un terminal nou cu caracteristici foarte bune si un pret atractiv din gama Lumia 720.

Pe mine m-au convins, daca mai era nevoie ca totusi departamentul R&D inca lucreaza si nu s-a lasat infrant de concurenta puternica de pe piata SMART.

Nokia Lumia 720 este un terminal finut si totusi robust in linii de design bine inchegate si nu mi-a venit sa cred ca spun asta de-a dreptul catifelat la atingere, usor de manuit oriunde te-ai afla cu el. Dupa parerea mea brandul Nokia este foarte bine reprezentat in situatia actuala cu un terminal care te face sa visezi atunci cand il utilizezi si chiar m-a entuziasmat. Cateva specificatii de la Nokia gasiti aici.

Am avut privilegiul sa il am ceva saptamani (timp in care am prins si un update la versiunea Amber simtitor si foarte util) in diferite ipostaze ca aparat foto, inregistrari video, dar si plimbandu-ma cu placere prin diferite aplicatii: facebook, wordpress, mail yahoo, youtube. Dar pana la urma recunosc m-am si jucat Angry Birds Roost.

Chiar am facut-o extrem de facil, fara a ma impotmoli in chestiuni de logica falsa, ori cine stie ce interogari meschine.

A fost exact asa cum trebuie cu o performanta peste medie demna de cei care au proiectat terminalul si de cei ce asigura eficientele servicii de retea de la Cosmote.

Terminalul primit de mine la teste a avut o culoare superba din punctul meu de vedere asa cum ne-a obisnuit Nokia si anume culori vii, tineresti, iesite din tiparul anost cu care ne obisnuieste competitia de ceva ani incoace.

A fost un terminal cu care am avut curajul sa ma afisez in orice ocazie / eveniment la care am participat si am reusit sa atrag atentia cu el si de multe ori am fost intrebat despre ceea ce stie sa realizeze si chiar am impresionat prin pozele care le-a imortalizat.

Asa cum obisnuiesc impart tehnologia cu prietenii si multi pe care i-am pus in tema cu terminalul au ramas surprinsi de performante pe care eu le-am grupat in cateva categorii de referinta: autonomia sigura de 2 zile (acumulatorul de 2000mAh) cu aplicatii cu tot, stabilitatea software, calitatea pozelor, rezistenta mecanica si nu in ultimul rand fiabilitatea de care sunt sigur ca beneficiaza. Asa cum se poate vedea Marginea din dreapta are rocker volum, butonul de pornire / blocare si butonul dedicat camerei foto spre partea de jos. Marginea de sus are microSIM și mufa pentru căști, în timp ce marginile din stânga și de jos au conector microSD și porturi micro-USB, respectiv.
Sub ecran sunt cele trei butoane standard de Windows Ph: Back (care dubleaza la apăsare lungă comutarea intre aplicatii), Windows / Home (apăsare lungă duce catre comenzi vocale) și butonul de căutare Bing (pe care sincer nu prea l-am utilizat stiind ce se ascunde in spatele sau).
Chiar deasupra ecranului avem branding Nokia si un gratar pentru casca audio. iar in stanga sa camera frontala de 1.3 MP, 720p@30fps. Lumia 720 are obiectivul aparatului de fotografiat Carl Zeiss branding în spate centru chiar lângă LEDul flash. Logo-ul NOKIA sta din nou la mijloc, iar in partea de jos trei pini wireless de încărcare și informații certificare abia lizibile, precum și textul Made in China relief. Un gratar pentru difuzor sta in colțul din stânga jos.

Nokia Lumia 720 vine cu un ecran de 4,3 inci de rezolutie 480×800 pixeli, traducerea unei densitati de 217 de pixeli pe inch. În același timp desi nu sună impresionant, experiența de viață reală este destul de buna. Reproducerea culorilor pe ecranul LCD ClearBlack este destul de precisă. Unghiurile de vizibilitate și în aer liber sunt la fel de bune . Ca și Lumia 920 , puteți utiliza ecranul tactil 720 în timp ce purtati mănuși.

Lumia 720 vine cu o camera de spate de 6.7 megapixeli cu tehnologie optică Carl Zeiss, care este un performer solid de ansamblu. Camera foto face fotografii bune în aer liber atunci când există multa lumină. Culorile au aspect natural si nu apar saturate sau artificiale în nici un fel. Cu toate acestea, poze clic sub luminile strălucitoare artificiale apare un pic spalacite. Blițul cu LED-uri funcționează surprinzător de bine și iluminează subiecții din gama uniform. Chiar și atunci când alegeți să dezactivați blitz, 720 ofera rezultate bune.
Software-ul camerei vă permite să optimizati câteva setări pentru imagini statice, cum ar fi scene (Auto, CloseUp, Noapte, Portret, Portret de noapte, Sport, Iluminare din spate), ISO, valoarea expunerii, balansul de alb, raportul de aspect, și Focus Assist Light. Cateva poze  puteti sa le vizualizati pe linkul de aici.
În cazul în care vă întrebați, Bing Vision poate fi folosit si pentru a scana codurile QR și tag-uri Microsoft.

Lumia 720 este capabil să înregistreze numai video 720p, care pot dezamăgi in comparatie cu specificațiile. Nu e nici o chestie de lux stabilizarea imaginii așa cum se găsește în  Lumia 920 încă, smartphone-ul este capabil de a face video decente. Microfon încorporat capabil de a prelua sunete, iar calitatea audio este buna, de asemenea, cum e exemplificat mai jos,

Camera frontală de 1.3 megapixeli poate înregistra clipuri video 720p. La fel ca cele mai multe camere frontale, face o treabă bună pentru video chat-uri, și încă fotografii în condiții bune de iluminare, dar lasă mult de dorit în luminile de fond diminuate.

Nokia Lumia 720 ruleaza pe Windows Phone 8, ceea ce înseamnă că nu este mult loc pentru personalizare, altele decât anumite aplicații preincarcate.
Aplicații standard, cum ar fi Internet Explorer, Office, One Note, Wallet, iar experiența nu este diferit de orice alt dispozitiv Windows Phone 8. După cum sa menționat în secțiunea foto, telefonul vine cu unele obiective, care, de asemenea, apar ca aplicații de sine stătătoare. Acestea sunt Bing Vision, Cinemgraph, Nokia Glam mine, Panorama și Smart Shoot. PhotoBeamer este o altă aplicație interesantă care vă permite să descarcati fotografiile de la orice calculator prin WiFi, oferind un slideshow instant, fără fir, si le puteți vedea pe un ecran mai mare. Jocuri Xbox este hub-ul de jocuri, unde cele mai multe jocuri se instalează în mod implicit. Puteți menține profilul dvs. și să faceti alte activități conexe.

Calitatea convorbirii pe Lumia 720 este puternica, la fel ca cele mai multe alte telefoane Nokia. Nu sunt fan de a avea difuzorul pe partea din spate a telefonului, deoarece sunetul devine înăbușit atunci când telefonul este culcat cu fața în sus, și, din păcate, 720 suferă pe acest front. Ieșirea difuzorului este altfel destul de buna. Telefonul are un micro-SIM și vine cu stocare extinsa prin intermediul unui card microSD ce il duce la 64 G extrasuficient pentru solicitari normale. Si daca am ajuns la capitolul memorie RAM avem si aici ceva de observat Lumia 720 are un procesor Qualcomm dual-core tactat la o frecvenţa de 1GHz, acompaniat de o memorie RAM de 512MB. Este prea puţină şi sunt aplicaţii pe care pur şi simplu nu le poţi instala din cauza asta mai ales cand acestea provin din afara mediului creat de Nokia. Cu toate acestea in cateva luni am observat o transformare in sensul ameliorarii aplicatiei de facebook care de data aceasta permite functii imbunatatite cum ar fi cea de share fata de variantele anterioare Microsoft a promis că vor mai veni câteva titluri mari.Un punct în plus pentru Nokia în ceea ce priveşte aplicaţia Here Maps. Descarci hărţile unei ţări, porneşti GPS-ul şi nu mai ai nevoie de Internet pentru a-ţi găsi drumul. De asemenea, mai sunt cele de îmbunătăţire a fotografiilor sau de realizare gif-uri.

Nokia Lumia 720 este o propunere foarte atractivă. Telefonul arata foarte bine, pentru un aparat foto care funcționează destul de bine, și hardware-ul care se ocupă destul de mult pentru a face accesibile aceste lucruri. Este un terminal care oferă eficienţă, atât timp cât nu ai pretenţia să foloseşti tot felul de aplicaţii care solicită un anumit minim de resurse. Celor mai mulţi utilizatori le e suficient, dar aceştia cei mai mulţi au şi un buget limitat peste care nu pot trece pentru Lumia 820. Ce oferă producătorul finlandez în acest telefon, pe aceste dotări, greu găseşti în lumea Android un corespondent. Pentru acest ecosistem uniform si meticulos realizat, merită cumpărat.

Este un telefon care oferă eficienţă, atât timp cât nu ai pretenţia să foloseşti tot felul de aplicaţii care solicită un anumit minim de resurse. Celor mai mulţi utilizatori le e suficient, dar aceştia cei mai mulţi au şi un buget limitat peste care nu pot trece pentru Lumia 820.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60
Microsoft a promis că vor mai veni câteva titluri mari.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60
Lumia 720 are un procesor Qualcomm dual-core tactat la o frecvenţa de 1GHz, acompaniat de o memorie RAM de 512MBCiteste mai mult: adev.ro/mrdg60
el mai mare minus: memoria RAM. Este prea puţină şi sunt aplicaţii pe care pur şi simplu nu le poţi instala din cauza asta.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60
el mai mare minus: memoria RAM. Este prea puţină şi sunt aplicaţii pe care pur şi simplu nu le poţi instala din cauza asta.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60
Nokia este cel mai activ producător pe piaţa Windows Phone 8.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60
Nokia este cel mai activ producător pe piaţa Windows Phone 8.Citeste mai mult: adev.ro/mrdg60

Hits: 11

0 comentarii la „Nokia Lumia 720 un terminal placut si performant

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: