Netgear AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router la review

De ceva vreme mi-am dorit sa testez un router Wifi si a ajuns la mine Netgear AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router

Netgear este o companie cu sediul în Silicon Valley, care proiecteaza si distribuie echipament pentru rețele de date. Netgear R7000 este un nou router de la Netgear este cel mai bun Netgear produs pentru utilizatorii de acasa, pana in prezent.

Atunci cand doriti cele mai bune si cele mai mari viteze WiFi de la un router inseamna, de obicei, ca te vor jupui, dar in cazul lui Netgear AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router pretul chiar merita.

dsc07984
NETGEAR Nighthawk m-a facut mai mult decat multumit de toate nevoile mele de acasa in retea.
Dintre toate dispozitivele electronice pe care le detin si folosesc in mod regulat, cele care se bazeaza pe configurarea de retelelor sunt mai dificile, in scopul de punere in functiune sunt, de obicei, cu cel mai greu mod de setare. Acest lucru ar include routere de Internet, servere de retea si de stocare, precum si camere IP.

Intr-adevar, ofera destul de mult pentru pretul cerut. Este dotat cu un procesor dual-core, care ruleaza la 1 GHz, este cel mai rapid router 802.11ac de la Netgear si printre cele mai rapide de pe piata. Mai mult decat atat, R7000 ofera de asemenea cateva caracteristici unice care nu sunt disponibile galeria de routere Netgear de mai inainte, inclusiv server OpenVPN built-in, suportul pentru Broadcom TurboQAM pentru un acces Wi-Fi mai rapid de pana la 600 Mbps, iar functia suport pentru firmware de la terti, cum ar fi DD-WRT. Atunci cand este cuplat cu un dispozitiv de stocare extern, router-ul este, de asemenea, Time Machine, iar, backup-ul este gata.

Mai jos puteti urmari experienta pe care am avut-o desfacand pachetul de vanzare.

R7000 este doar putin mai mare decat R6300, iesit cu mai mult de un an in urma. Cu toate acestea, suprafata de sprijin cu mult mai mare, deoarece noul design face sa stea pe o suprafata plata in loc de in picioare pe verticala, si este mult mai consistent din cauza a trei antene detasabile externe. Router-ul este gazduit intr-un sasiu de plastic, dar se simte solid, robust si nu atrage amprentele deloc.

R7000 este foarte usor de configurat. Router-ul vine presetat cu o retea Wi-Fi cu numele si parola imprimata pe o eticheta in partea de sus pentru banda de 2,4 GHz. (numele retelei in banda de 5 GHz este cel al retelei 2.4 GHz plus “-5g” sufixul si impartaseste practic aceeasi parola. Retineti ca numele acestor retele sunt vizibile pentru clienti Wi-Fi). Cu aceste informatii, pur si simplu se poate conecta doar router-ul la o sursa de Internet utilizand cablul de retea inclus.

Daca se intrerupe aceasta eticheta, odata ce totul este conectat, prima data cand executati browser-ul de la un dispozitiv conectat, acesta va va duce la Netgear Genie interfata Web a router-ului. Dupa cateva secunde, interfata va va arata aceleasi informatii.

Din acel moment, daca doriti sa personalizati in continuare routerul, doar trebuie sa te intorci la interfata web aratand browser-ului unui dispozitiv conectat la www.routerlogin.net sau adresa IP implicita a routerului, care este 192.168.1.1. Datele de conectare implicite de logare sunt admin pentru numele de utilizator și parola pentru parola. Ca alternativa, puteti descarca aplicatia pentru mobil Netgear Genie (disponibil pentru ambele OS-uri Android si iOS) pentru acelasi loc de munca. Personal prefer interfata web, deoarece este mult mai cuprinzatoare decat aplicatia mobila.

Broadcom BCM4709, cipul Wi-Fi, care include tehnologia TurboQAM proprietar. Cu TurboQAM, fiecare flux spatial de 2.4 GHz  poate livra pana la 200 Mbps in loc de 150Mbps. Inutil sa mai spunem, acest cip ofera mai multe beneficii la 2.4 GHz decat la Wi-Fi, 5 GHz  desi aveti nevoie de un client wireless compatibil cu TurboQAM pentru a profita intr-adevar de ea.

R7000 vine cu componente hardware impresionante, inclusiv CPU dual-core, care ruleaza la 1,000MHz, 128GB de memorie flash ca spatiu de stocare si 256 MB de RAM DDR. De asemenea, router-ul suporta acum USB 3.0, cu un singur port de pe partea din fata.

O caracteristica Netgear evidentiaza in Nighthawk si este imbunatatita este QoS. Capacitatea QoS a acestui router nu este doar hype ci caracteristica QoS este excelenta in special la optimizarea streaming video. Puteti activa WMM (Wi-Fi MultiMedia), fie pentru semnale 2,4 sau 5GHz  (sau ambele). WMM, este o caracteristica ce va da prioritate datelor multimedia, cum ar fi video sau fluxuri audio.

NETGEAR intentioneaza sa lanseze un update de firmware care se va adauga la beamforming radio de 2.4 GHz imbunatatita. De asemenea, Nighthawk poate obtine viteze cu adevarat, nu vor deveni evidente pana cand adaptoare built-in wireless 802.11ac vom incepe sa vedem dispozitive 3×3 compatibile. Adaptoarele USB disponibile acum sunt lente din cauza limitarii vitezei USB.

Exista o multime de lucruri care imi plac la Nighthawk, inclusiv numele sau rece dar si designul stealth retro. Veti obtine viteze excelente pe banda de 5 GHz dar cu Quality-of-Service (QoS). Acestea, impreuna cu capacitatea de VPN si NAS Nighthawk, vor compensa vitezele mai lente ale benzii de 2,4 GHz.

Hits: 7

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: