mpman GL 50…de nadejde

mpman GL 50 ce-o fi?…cu siguranta va intrebati…Oare in epoca IP5 , SIII si ce s-a mai scos cu sisteme complexe de operare un lucru asa de uratel si retro oare ce cauta printre gadgeturile mele…Un raspuns simplu…imi este foarte util in concediu, sau in orice calatorie fiind independent energetic, sau ma rog depinzand de energia bratelor mele…

Este un radio cu 4 lungimi de unda: AM / FM /SW1/SW2 cu lanterna si avertizor luminos si sonor, iar functia cea mai importanta este cea de incarcare cu dinam.

Avem disponibile cateva butoane: selectorul de banda AM / FM /SW1/SW2, butonul dublu de acord brut + fin, si alte trei comutatoare: POWER – on/off, Battery (exista si posibilitatea cuplarii la 3 baterii R6), Dynam precum si Sirena – on/off, Light/Flash/OFF.

Mie mi se pare un aparat portabil foarte simplu de utilizat majoritatea comenzilor fiind manuale le poti actiona chiar si pe intuneric atunci daca situatia te aduce in acest impas. Eu l-am luat cu mine in rucsac in drumetiile mele montane fiind facut dintr-un plastic foarte dur si totusi foarte usor, desi nu am incercat robustetea acestuia sunt sigur ca nu ar avea probleme in situatia unor solicitari extreme. Singurul lucru sensibil mi se pare a fi antena telescopica.

Ce m-a impresionat este randamentul difuzorului audio care reda un sunet plin si bogat in frecvente bass & trouble, precum si stabilitatea in acordul radioului pe post, indiferent de banda selectata.

In afara de manivela dinamului situata in partea posterioara, radioul are nenumarate variante de alimentare suplimentare: 3 baterii R6, acumulatorul propriu incorporat, 1 conector miniUSB ce poate lua energie din variate surse dintre care poate fi un calculator, ori chiar o baterie auto, si nu in ultimul rand conector pt. incarcatorul de telefon mobil.

De asemenea, lanterna are 3 LEDuri dintre care unul rosu pentru FLASH cu un randament luminos foarte bun.

Hits: 11

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: