Mouse Asus ROG Spatha si mousepad ROG Strix EDGE la review

De ce sa nu recunoatem ca lucruri ce par din afara lor, marunte si neinteresante influenteaza in mod decisiv, obiectiv, munca noastra chiar daca aceasta se concretizeaza intr-un meci/antrenament de gaming. Sunt acestea unele dintre secretele gamingului de performanta, atentia la detalii. Desigur mousii au devenit de importanta covarsitoare, atunci cand jucatorii au ajuns sa realizeze munci de precizie si din ce in ce mai complicate. Atunci cand a aparut necesitatea utilizarii si a unor combinatii mai sofisticate de butoane, de pe mousii competitionali. De aceasta data, dupa aceasta prezentare intuitiva voi dori sa va prezint un mouse competitional, care desi in 2018 nu mai este atat de nou, isi mentine actualitatea in concursuri si printre iubitorii de produse de gaming:  Asus ROG Spatha.

Mai mult, un mouse mai sensibil si mai precis se defineste prin utilizarea unor mousepad-uri, adica acel covoras de cauciuc mai aderent si cu un grad de reflexie cat mai apropiat, astfel incat viteza razei optice sa nu aiba de suferit si intarzieri, care sa influenteze desfasurarea jocurilor  si rabufnirile nervoase ale gamerilor.

De dimensiuni 0.4 x 0.45 x 0.02 m prezinta suprafata de stofa optimizata pentru utilizare pe verticala, ce acopera o baza din cauciuc anti-alunecare portabil fiind, extrem de usurel. Mai jos puteti observa cateva detalii, atunci cand l-am instalat.

SI acum sa trecem la mouse-ul propriuzis. Pe mine conceptul regasit la Asus ROG Spatha de a putea avea constructiv doua variante cu fir  / wireless intr-un acelasi produs mi s-a parut o flexibilitate extrem de buna si o detasare de cutumele trecutului care sustin ca un mouse cu cablu este cu mult mai precis decat unul fara. Asus mi-a dovedit ca are un colectiv de proiectanti destupat si gata sa raspunda mai bine cerintelor publicului utilizator de gaming sub sintagma ROG.

Modul de a vedea profesionist aceasta relatie mi-a venit din momentul in care am primit pachetul de vanzare si a trebuit sa realizez unboxingul acestui mouse de dimensiuni 137 x 89 x 45 mm, la 178.5 g si 2 m de cablu, USB/microUSB, detasabil.

Continutul pachetului de vanzare este urmatorul:

  • Receiver / dock incarcare
  • Mouse-ul propriuzis
  • 2m cablu imbracat in textil si 1m cablu cauciuc
  • 2x switch Omron de rezerva
  • Husa solida pentru transport
  • Surubelnita
  • Manual de utilizare
  • Certificat de garantie ROG
  • 2x logo ROG

Pe langa toate aceste detalii de versatilitate si constructivitate adaptiva, la cel mai apropiat concept de competitie, al gamerului. O sa radeti dar m-a impresionat ergonomia acestui mouse, chiar daca acesta este destul de greut pentru o mana neobisnuita,sa aiba un atfel de obiect extrem de stabil si un grip, foarte bun. Pana la urma este o chestiune de obisnuinta tinand cont si de precizia si timpul de reactie foarte bun al acestui mouse la cei 8200 dpi si frecventa de raspuns de 1000 / 2000Hz, indiferent de sistemul de operare avut la dispozitie: Windows 10/8.1/8/7.

Nu o sa va vina sa credeti dar acest mouse contruit din aliaj rezistent de magneziu gazduieste nu mai putin de 12 butoane programabile utilizabile in gaming, firesc asezate, pentru un acces cat mai usor si foarte bine aerisite, prin pozitionare, pentru a nu se putea crea confuzii in timpul jocului, optimizate pentru jocuri MMO. Tot impresionante sunt butoanele interschimbabile de fabricatie Omron cu o rata de utilizare de 20 milioane de apasari garantate de fabricant, ce vor putea aduce tensiuni de apasare diferite, in functie de tipul jocului. Impresionante si rotita de scroll cu sistem de codare Alps, comutatorul DPI cu 2 niveluri, indicatorul LED pentru incarcarea bateriei, atunci cand mouse-ul va fi parcat in standul desk magnetic, ce este racordabil prin cablul USB de 2 m cu functionalitate dubla, protejat textil si anti-infasurare, prevenind aderenta la suprafata biroului.

Indiferent de modul de utilizare, cu sau fara fir, mouse-ul dispune de o jucarie pe care eu o consider a fi iluminarea intercomutabila RGB cu efecte pe trei zone de iluminare.

Pe talpa acoperita de o vopsea antiaderenta vom regasi butonul de imperechere Bluetooth pentru modul wireless, butonul de economisire energiei din acumulator: power on/off, si ferestruica de vizualizare a senzorului laser Pixart 9800, de 8200dpi.

Viteza de 150 IPS (inci pe secunda) este standard. Cu toate acestea, pentru majoritatea utilizatorilor, aceste medii statistice sunt nesemnificative, cel mai probabil Spatha sau orice alt mouse de joc, iar majoritatea vor fi foarte pretentiosi cu aceste statistici. In medie, ma simt confortabil cu o setare dpi cuprinsa intre 4000 si 5000, care este deja destul de sensibila, iar majoritatea utilizatorilor care folosesc mouse-ul gasesc adesea acest lucru dificil. Mi-as imagina ca folosirea dispozitivului in apropierea 8200 dpi ar necesita o mana foarte sensibila.

Software-ul ROG Armoury este o aplicatie numai pentru Windows, care permite utilizatorilor sa particularizeze cateva aspecte. Aceste caracteristici includ ajustarea tastelor, calibrarea suprafetei, personalizarea luminii, macrocomenzile si multe altele. Utilizatorii pot, de asemenea, sa stocheze 5 profiluri cu setari diferite, in functie de cerintele actuale, si pot fi schimbate din zbor. Profilurile sunt stocate pe dispozitiv si pot fi utilizate pe alte PC-uri sau laptop-uri la prima utilizare, chiar si fara software-ul instalat.

Am jucat cateva ore Doom, cu Spatha, cu abilitatile mele de incepator cartografiat pe butoanele laterale ale mouse-ului. Acesta a fost rabdator chiar si in aceasta ipostaza cu mine, iar lucrurile au decurs cat se poate de bine, fiind o experienta extrem de cursiva.

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: