Monitorul BenQ EW2780 review

Cred ca de multa vreme imi doresc un monitor care sa nu ma oboseasca dupa cele minim 10 ore petrecute zilnic in fata aplicatiilor, pe care le utilizez remote, de la noua obisnuinta de acasa pentru la job.

Un monitor odihnitor aduce mai multa eficienta, decat o tastatura buna sau un mouse. Pentru ca practic intreaga activitate neurologica a utilizatorului / timpul de reactie, este legata de cat de mult te obosesc culorile, contururile si luminozitatea lucrurilor, care ne trec prin fata. Daca te ridici mai odihnit de la monitor este un castig mai bun, decat atunci cand obosit te prabusesti, sa iti revii dupa o zi istovitoare. In plus atunci cand iti termini munca poti sa treci cu usurinta la divertisment, fara a-ti schimba locul utilizand acest tip de “Entertainment Monitor”.

Monitorul BenQ EW2780 nu este chiar cel mai performant monitor de la BenQ, fiind din clasa medie de pret, insa iti asigura acel confort pentru a-l putea utiliza pentru mai multe activitati fara a simti neaparat necesitatea de a-l schimba cu un monitor mai performant, in functie de activitatea desfasurata. Un senzor incorporat detecteaza nivelurile de lumina ambientala si simultan evalueaza si regleaza imaginile de pe ecran. Performanta personalizata a culorilor, contrastul detaliilor si claritatea imaginii ofera un afisaj foarte bun.

Acest senzor isi materializeaza prin aparitia unui simbol sub forma de ochi in coltul din dreapta jos care reprezinta tehnologia Eye-Care si cuprinde urmatoarele directii: Eye-Friendly Technologies (solutia  ofera patru tehnologii pentru a va asigura ochii impotriva problemelor de vedere, oferind in acelasi timp o imagine clara si confortabila, Brightness Intelligence Plus Technology (detecteaza stralucirea nivelurile de lumina ambientala, precum si temperatura culorii in mediul de vizualizare pentru a regla automat luminozitatea si temperatura culorii de pe ecran, va primi mai multe detalii in zonele intunecate, mentinand in acelasi timp un nivel vizibil de claritate si intensitate), Brightness Intelligence (detecteaza cantitatea de lumina ambientala din mediul de vizionare si se ajusteaza automat la cel mai confortabil si adecvat nivel de luminozitate a ecranului pentru a se potrivi cu mediul inconjurator), Low Blue Light Technology (radiatiile albastru-violet sunt daunatoare, filtreaza lumina albastra, reducand in mod eficient oboseala si iritarea ochilor), Flicker-Free Eye Protection (elimina cauza principala a palpairii monitorului), Supporting Eye-Care Features (ePaper este o caracteristica de sprijin care simuleaza experienta de citire a cartii electronice, cu contrast scazut, luminozitate redusa si cea mai buna gama de temperatura a culorii).

Alura acestui monitor este una eleganta si moderna si practic atractiva de la prima vedere. Marginile subtiri, suportul de sprijin metalic si stabil prin forma dretunghiulara, butoanele plasate ergonomic in partea dreapta. Are in esenta aceeasi estetica contemporana, cu rame subtiri pe cele trei laturi ale panoului, marginea inferioara formand o barbie mai proeminenta. Pe muchia inferioara dreapta pe langa butonul de power ON/OFF iluminat in bleu atunci cand ecranul este activ reintalnim inca 5 butoane de reglaj cu urmatoarea semnificatie de la dreapta la stanga: anulare, meniu, submeniu, sageata sus, sageata jos.

De asemenea, in partea dreapta frontal se afla butonul HDRi. In ceea ce priveste performanta HDR, asteptarile trebuie tinute sub control. Acesta nu este un adevarat monitor HDR. Ganditi-va mai mult la un monitor SDR care poate accepta continut HDR si veti avea o idee mai precisa. Acest lucru se aplica atat modului HDR standard, cat si modurilor HDRi ale BenQ, care pot fi selectate rapid printr-un buton de salt rapid si partea dreapta a cadrului inferior. Niciunul nu ofera performanta HDR autentica.

Mai jos puteti vedea diferenta intre selectia de HDR si HDRi si fara nicio selectie.

Monitoarele BenQ Gaming Entertainment sunt nascute pentru a oferi utilizatorilor sai o experienta audiovizuala extraordinara plus confort. Tehnologia exclusiva HDRi a BenQ necesita experienta vizuala la un alt nivel. Orice detaliu din scenele mai intunecate va fi clar chiar si in intuneric. Boxele dintre cele mai bune din industrie, sustinute de treVolo, ofera un ton adevarat sunete pentru mai multa imersiune.

Caracteristicile si specificatiile le puteti vedea in tabelul de mai jos.

Panoul IPS din seria BenQ EW monitorizeaza frecventa de cadre cinematografica 24P care va alimenteaza ochii cu o experienta de film autentica si captivanta. Acest monitor BenQ pentru ingrijirea ochilor echipat cu difuzoare de 2,1 canale de top din industrie, monitoarele din seria BenQ EW sunt acceptate de treVolo, oferind un sunet adevarat pentru o imersiune mai buna. treVolo este un brand profesionist de difuzoare din grupul BenQ si, de asemenea, fara licente tehnologice, treVolo intentioneaza sa creeze pentru fiecare difuzor incorporat o calitate a sunetului personalizata.

Conectandu-l a fost detectat cu usurinta de Windows 10. Cand este utilizat ca afisaj pentru computer, rata actualizata este de 75 Hz, textul pare clar. Nu greu, si usor de transportat. Conectat prin HDMI si sunetul de la difuzoare a fost suficient de puternic pentru mine. Afisajul se poate roti la stanga / la dreapta cu tot cu suport si se poate da limitat in sus / in jos, dar nu se poate regla inaltimea sau trece la modul portret. Un monitor din aceasta clasa merita intr-adevar o gama mai mare de articulatii. Acestea fiind spuse, este inclusa compatibilitatea cu montarea VESA de 100 mm pe 100 mm. Deci, daca singurul lucru care va scoate BenQ EW2780 este suportul cu inclinare, acesta poate fi atenuat. Mai jos puteti observa cat se poate inclna ecranul.

Nu se poate controla meniul monitorului de pe computer deoarece nu exista software suplimentar de instalat.

Mai jos puteti observa cum se navigheaza prin cu butoanele prin meniurile monitorului.

Celalalt punct major in ceea ce privesc caracteristicile este conectivitatea prin incarcator pana la 35 de wati de putere de incarcare. Avem iesirea alimentatorului ADPC1936 pe jack de 19 Vcc la 2A. Ca intotdeauna, asta inseamna ca un singur cablu poate fi utilizat atat pentru a alimenta acest afisaj, cat si pentru a incarca un laptop. Cu toate acestea, este o adevarata dezamagire ca EW2780 nu are un hub USB. In consecinta, nu este posibil sa conectati periferice precum o tastatura si un mouse la acest monitor si sa utilizati o interfata USB-C ca solutie de andocare completa. Dar poate fi luata aceasta solutie in considerare intr-un proiect viitor.

Impresiile imediate sunt ale unui ecran extrem de vibrant, puternic. Fara îndoiala, contrastul static relativ ridicat de 1.000:1 contribuie la acea performanta. Luati in considerare cadrele subtiri si rezultatul este un monitor cu aspect foarte fin, atat in ceea ce priveste designul, cat si experiența de vizionare. Calibrarea implicita din fabrica este, de asemenea, apreciabila, evitand saturatia excesiva. BenQ EW2780 este utilizabil chiar scos din cutie.

Hits: 5

%d blogeri au apreciat: