Miresmele verii cuprinse in socata

Florile de soc, o adevarata desfatare pentru papilele tale gustative in timpul verii, au reale proprietati terapeutice. Substantele continute de florile acestei plante miraculoase, bioflavonoizii, Florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat. Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. Alaturi de proprietatile astringente excelente pentru piele, caracteristicile florilor de soc au efecte pozitive multiple asupra sanatatii tale.

Cine ma cunoaste stie ca saptamanal parcurg un drum de 100 km ca sa ma despart de tensiunile cumulate intr-o saptamana de munca intensa catre un locusor al meu, o gradinita unde imi pun mereu sperantele in Dumnezeu ca o sa ploua pentru a merge cat mai bine plantelor sadite de mine cu toata priceperea pe care o am ca bucurestean nascut la bloc:)). Si Doamne ce mireasma razbate in ultimele zile de cand a inflorit socul.

15

Printre minunile pe care le pastoresc acolo se afla si doua tufe mai maricele de soc ce imi asigura necesarul anual de ceai de soc precum si de ceea ce vreau sa va dezvalui acum o socata asa cum stiu eu sa o fac la un borcan de 10 litri.

1 2 3 4 5

Compozitie:

10 litri de apa de izvor de la tara;

4-5 inflorescente de la soc;

4-5 lamai bine spalate;

1 kg miere sau zahar brun

Este simplu se storc lamaile de sucul valoros dupa care se marunteste coaja in asa fel incat sa ramana parfumul caracteristic.

Se amesteca impreuna cu mierea intr-un bol pana se va obtine un ingredient concentrat. Urmeaza a fi adaugat alaturi de apa de izvor si minunatele si inmiresmatele flori de soc.

911  10  12 1314

Procesul ce urmeaza de macerare va tine intr-o perioada de doua zile urmarind dupa preferinte a obtine de la o bautura racoritoare asa cum am facut eu pana la o bautura acidulata si uneori alcoolizata pe care sincer nu o prefer. Aceste tente le puteti urmari servind cate un pic pana ajungeti la un optim pentru gusturile voastre caci secretul oricarei bucatarii este “Gustatul”. Dupa cum se vede socata mea a capatat si oarece culoare “comerciala” intrucat mierea a avut grija de aceasta problema cu succes maxim. Si varianta cu zahar brun este la fel de gustoasa insa mai putin sanatoasa decat cea cu miere. Daca doriti sa profitati inca de aceasta licoare racoritoare la compozitie se pot adauga si flori uscate. Fireste daca aveti un furtunas la momentul potrivit veti extrage bautura la sticle si o veti consuma alene dupa ce ati depozitat-o cu grija in frigider. Orice alta cantitate respectand proportiile este posibila cu acelasi succes scontat:)

Visits: 0

Lasă un răspuns