Mio Mivue J60 Dash Cam FullHD Wifi Auto DVR la review

De ce mi-a placut aceasta camera Mio Mivue J60 cu toate ca sunt intr-o suita de teste de alte astfel de camere. Pentru ca este prima care nu are display inclus in pachet, eliminand astfel una dintre problemele ce tin de securitatea mecanica, si anume spargerea displayului, in caz de impact. Cu siguranta lipsa displayului duce si la o relaxare a pretului dar si al atentiei conducatorului auto care de aceasta data va avea un singur display orientativ si anume cel al terminalului smart.

Practic acest obiect de dimensiuni 100X34X38.8 mm la numai 79 g si o baterie de numai 240mAh este astfel construit incat, sa fie rezistent la conditii vitrege reintalnite in habitaclul auto, dar si, in cele mai multe cazuri de coliziune, in special datorita constructiei dintr-un plastic negru rezistent de forma alungita, paralelipedica de gen black box, fiind astfel un martor de nadejde in cazul unor situatii neprevazute, si nedorite. Interesante si gamele climatice pe care producatorul are curajul sa le puna prin fisele tehnice: temperatura de functionare: -10° pana la +60° C, umiditatea: 5% – 85%, ceea ce reprezinta niste situatii predictibile in habitaclul generic instituit in autoturismele romanesti.

Un alt principiu care m-a atras este cel al utilizarii conexiunii Wifi pentru setarea camerei, astfel incat toate comenzile sunt transportate inspre telefonul smart din dotarea orisicui astazi, prin intermediul unei aplicatii downloadabile de pe Google Play si anume MiVue™ Pro App. Fireste acasa beneficiem si de binecunoscuta aplicatie de PC, MiVue™ Manager care cu siguranta imbunateteste modul de operare.

Pachetul de vanzare are un continut asteptat pentru astfel de deviceuri si am realizat unboxingul mai jos pentru cei interesati.

In cutie, primim J60, un incarcator auto de 12V, (astfel incat sa nu il puteti utiliza cand incarcati alte dispozitive din masina conjugala) un suport adeziv si un ghid care ne ajuta sa setam camera. Este destul de simplu doar conectati-o, introduceti un card microSD (care nu este furnizat in cutie) si lipiti-o de parbriz. Cu exceptia faptului ca trebuie sa descarcati o aplicatie si sa conectati prin WiFi pentru a ajusta orice setari.

Modelul J60 este conceput pentru a fi mai discret decat alte camere, cu un design care sacrificau un ecran pentru dimensiuni compacte si, prin urmare, potentialul de al plasa la limita din spatele oglinzii retrovizoare. Pentru a regla unghiul vertical, pur si simplu se desurubeaza suportul apoi se deplaseaza J60 in sus sau in jos. J60 va ramane fixat, chiar daca loviti in carosabil vreo denivelare mai mare sau in cazul unei coliziuni. Slotul microSD este un pic ascuns si dificil pentru a ajunge la acesta, deoarece este pe partea inferioara a camerei intr-o pozitie un pic dificila.

Si pentru ca este un lucru foarte la indemana orisicui am trecut la exemplificarea instalarii in parbriz a camerei.

Camera video de dimensiuni reduse are imagini de inalta calitate, WiFi, GPS, avertizari cu privire la camerele de siguranta si cateva sisteme avansate de asistenta pentru conducatorii auto (ADAS) cum ar fi avertismentele privind plecarea din benzile de circulatie, avertizarile de coliziune si alerta la bord.

O lumina intermitenta albastra indica faptul ca WiFi-ul este conectat. Alaturi de lumina WiFi este o lumina verde care indica faptul ca J60 inregistreaza si in cele din urma este o lumina care arata daca microfonul este dezactivat. Puteti opta pentru a dezactiva camera de bord (astfel incat sa nu va surprinda cantand radioului) prin intermediul unui buton gri de langa butonul portocaliu de power on/off.

Videoclipurile pot fi salvate pe telefon sau le puteti partaja prin intermediul aplicatiei MiVue™ Pro App unde vor aparea viteza, ora, data si locatia in coordonatele afisate pe aceste inregistrari.

Datele firmware-ului si ale camerelor de viteza ale lui MiVue J60 pot fi, de asemenea, actualizate utilizand WiFi-ul. Mai jos puteti vizualiza etapele instalarii aplicatiei gratuite dar si cateva dintre meniurile acesteia.

Caracteristicile lui J60 includ sistemele de asistare a soferului (cum ar fi avertismentele privind oboseala daca ati condus o vreme, avertismente de plecare si avertizare inainte de plecare), camerele de siguranta si avertismente privind limita de viteza. Modul de parcare poate fi activat utilizand aplicatia. Cand este activata, camera va intra in modul Parcare pentru aproximativ cinci minute dupa ce masina se opreste. Inregistrarile, care pot dura pana la un minut, vor fi declansate atunci cand miscarile sau vibratiile sunt detectate

Receptorul MiVue J60 inregistreaza video Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secunda in codare H.264. lentile de sticla compuse din patru lentile si filtru IR se distinge printr-un grad ridicat de deschidere de f / 1.8 si unghiul de vizualizare real de 150 °, astfel incat camera include nu numai drumul, dar, de asemenea, pasarelele si blocurile. Astfel de parametri tehnici de inalta calitate ale recorderului garanteaza ca pe film vor fi vizibile detalii importante, cum ar fi placutele de inmatriculare, marcile de masini sau fetele participantilor la eveniment. Videoclipurile sunt salvate pe cartele de memorie microSD cu o capacitate de pana la 128 GB, datorita carora este posibila salvarea documentatiei video pentru o calatorie foarte lunga.

Dupa intuneric, camera trece automat in modul de noapte, ceea ce garanteaza ca inregistrarile in intuneric vor fi la fel de lizibile ca cele inregistrate in timpul zilei. Calitatea inalta a imaginii activeaza, de asemenea MiVu J60 WDR (Wide Dynamic Range), care imbunatateste contrastul si dezvaluie detalii importante, chiar si atunci cand inregistrati scena este prea intunecat sau excesiv de lumina.

Experienta video pe timp de zi si noapte o puteti vizualiza in clipurile de mai jos.