Miele înregistrează cea mai mare creștere a afacerilor din ultimii 10 ani și ajunge la vânzări de 3,49 mld. euro

Miele, compania numărul unu în producția de premium la nivel mondial, a înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii 10 ani, precum și cel mai mare număr de angajați, în anul fiscal 2014/2015, încheiat la 30 iunie 2015. Astfel, Miele a înregistrat o cifră de afaceri de 3,49 de miliarde de euro, în creștere cu 8,3% de la an la an, și avea 17.741 de angajați. În același interval, investițiile totale ale companiei au fost de 150 de milioane de euro.

Creșterea record din acest an reflectă, în primul rând, succesul înregistrat la nivel global de noua gama de electrocasnice încorporabile, precum și de produsele pentru îngrijirea rufelor și seria îmbunătățită de aspiratoare.

În plus, economia mondială se află pe un trend pozitiv și nu a fost afectată de seria de incidente politice și probleme economice punctuale din Rusia, Ucraina, Orientul Mijlociu și Grecia. Cu toate acestea, comerțul pe piețele cheie a fost mai dificil, pe fondul concurenței acerbe.

????????????????????????????????????

În Germania, Miele a înregistrat vânzări de 1,03 miliarde de euro, în creștere cu 5,4% de la an la an. În afara Germaniei, vânzările au crescut cu 10,1%, iar SUA, Australia, UK, Elveția și Hong Kong au fost țările cu performanțe notabile.

Pentru anul fiscal 2015/2016, Miele anticipează menținerea trendului pozitiv de creștere atât pentru cifra de afaceri, cât și la nivelul unităților vândute. „Cu produsele noastre și conceptele de marketing, suntem în măsură să creștem și mai mult cota de piață globală, chiar și în fața unei competiții mai acerbe”, spune Dr. Markus Miele, director executiv și coproprietar al companiei de familie Miele, fondată în 1899.

Ca și până acum, Miele testează produsele sale, precum mașinile de spălat, uscătoarele, cuptoarele și aspiratoarele, pentru a se asigura că au cele mai bune performanțe pentru 20 de ani și se diferențiază astfel de toți competitorii, oferind fiabilitate și cea mai lungă durată de viață pentru electrocasnice.

Divizia de profesionale, încasări de 449 de milioane de euro

Divizia de profesionale a contribuit la cifra de afaceri Miele cu încasări de 449 de milioane de euro, în creștere cu 6,4% comparativ cu anul anterior. Printre cele mai bine vândute produse: noua generație de calandre, noua serie de mașini de spălat vase pentru uz comercial, mașinile de spălat rufe, pentru care Miele a oferit o serie de promoții atractive pentru a celebra 90 de ani de la înființarea diviziei. Serviciile after-sales au fost de asemenea accesate de clienții produselor profesionale.

La 30 iunie 2015, numărul total al angajaților Miele era de 17.741, în creștere cu 81 de persoane, comparativ cu anul financiar anterior. Din totalul angajaților, 10.346 lucrează în Germania.

În același an, investițiile Miele au totalizat 150 de milioane de euro, fondurile fiind alocate pentru reamenajarea mai multor unități de producție, extinderea forței de vânzări, logistică și infrastructură în cadrul principalului centru Miele, din Gütersloh, precum și în showroomuri noi din zone metropolitane din întreaga lume, precum Brisbane, Chicago, Beijing și Turin.

Despre Miele

Există doar câteva branduri în lume ce respectă aceeași viziune, tradițiile și standardele calitative înalte de mai bine de un secol. Dintre acestea, cu atât mai puține reprezintă afaceri de familie sustenabile sau se bucură de recunoaștere la nivel internațional. Una singură dintre acestea, însă, este renumită pentru a fi creat și oferit lumii cele mai inovatoare echipamente electrocasnice din istorie. Fondată în 1899, compania Miele a fost de la bun început o afacere de familie, aparținând familiilor Miele și Zinkann – aflate astăzi la a patra generație. Filosofia companiei – “Immer Besser” (“Mereu mai bine”) – se reflectă în toate produsele Miele, prin pasiunea investită.

In dezvoltarea de noi tehnologii pentru a transforma și reinventa experiența în utilizarea echipamentelor electrocasnice. Astfel, Miele a devenit cel mai mare producător independent de echipamente electrocasnice din lume, cu peste 17.660 de angajați, prezent în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări și în 50 de țări prin intermediul distribuitorilor şi importatorilor. În anul financiar 2013/2014 a obţinut vânzări în valoare totală de 3,22 de miliarde de euro.

Gama de produse Miele include: aspiratoare, echipamente de întreţinere a rufelor; maşini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri. În plus, gama Miele Professional (divizia de echipamente comerciale) oferă sisteme de întreţinere a rufelor şi maşini de spălat vase pentru uz profesional, dar şi aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale şi de laborator. În 2007, Miele Appliances SRL şi-a deschis porţile şi în România, una dintre principalele ţări din Europa de Sud-Est care proiectează o perspectivă nouă asupra afacerilor Miele la nivel global.

București, 28 august 2015Miele

Visits: 1

Lasă un răspuns