Mediu de lucru sustenabil: ambalare ecologică și monitoare cu consum redus de energie

Crearea unui mediu de lucru sustenabil devine din ce în ce mai importantă atât pentru utilizatorii profesioniști, cât și pentru utilizatorii obișnuiți. Astăzi, tehnologia eficientă din punct de vedere energetic nu are doar rolul de a fi benefică pentru planetă, ci și de a aduce avantaje utilizatorilor, care, de exemplu, pot scădea costurile energiei optând pentru un monitor cu un consum redus de energie. Luând în considerare faptul că numeroase displayuri de pe piață prezintă diverse certificări și funcții eco, utilizatorii întâmpină deseori probleme în a identifica diferențele specifice dintre cele cu adevărat ecologice. Pentru a face această sarcină mai ușoară pentru utilizatori, AOC va prezenta în acest an  certificări și funcții ecologice ale monitoarelor pentru a ajuta utilizatorii în decizia de a-și transforma mediul de lucru în unul sustenabil

Consum redus de energie, buton de oprire, certificări ecologice importante: majoritatea monitoarelor , precum modelul I2475PXQ, sunt prietenoase cu mediul înconjurător și sunt rentabile din punct de vedere al costurilor energiei.image004

EnergyStar 6.0 – Consum redus de energie

Deși există numeroase certificări de calitate și consum la nivel internațional și regional, utilizatorii interesați în explorarea sustenabilității monitorului actual sau viitor își vor îndrepta atenția către acelea care sunt certificate EnergyStar, TCO și EPEAT. EnergyStar 6.0 este certificarea care pune în valoare consumul redus de energie al unui produs. De exemplu, monitorul va intra automat în modul standby după o perioadă presetată de neutilizare datorită EnergyStar 6.0. Toate monitoarele AOC curente sunt prevăzute cu această certificare, iar când intră în standby, au un consum de energie mai mic de 0.5 W. Achiziționarea unui monitor certificat cu cea mai nouă versiune EnergyStar 6.0 asigură un consum total mult mai redus și poate genera costuri avantajoase pe termen lung.

TCO 6.0 și EPEAT – Asigură sustenabilitate pe parcursul întregului ciclu de viaț

Monitoarele certificate cu TCO 6.0 și EPEAT îndeplindesc o serie de caracteristici datorită cărora consumul de energie este mic. Ambele certificări fac monitoarele AOC prietenoase cu mediul înconjurător, materialele din care este construit panoul ecranului sunt ecologice și ajută la reducerea deșeurilor electronice. În plus, oferă o fiabilitate îndelungată și reușesc să redea o imagine extrem de clară. Astfel, monitoarele certificate TCO 6.0 și EPEAT reușesc să mulțumească până și cel mai pretențios utilizator. Sănătatea utilizatorului nu este neglijată, monitoarele AOC venind cu o serie de funcții utile care ajută la prevenirea oboselii ochilor. De asemenea, certificarea EPEAT solicită ca monitoarele să fie evaluate din punct de vedere a sustenabilității pe parcursul întregului ciclu de viață, folosind mai multe criterii obligatorii sau opționale, de exemplu: ambalajele realizate 90% din materiale reciclabile. Cu cât gradul de reciclare este mai mare, cu atât este mai înaltă divizia în care se încadrează: Bronze, Silver sau Gold.

Funcțiile de economisire a energiei

Majoritatea monitoarelor AOC nu doar că sunt certificate cu cele mai importante tehnologii, ci includ de asemenea funcții de software care ajută utilizatorii să-și creeze un mediu de lucru sustenabil. În plus, unele modele prezintă un buton care îi permite utilizatorului să oprească monitorul atunci când nu este în fața lui pentru a economisi energie. Toate monitoarele AOC includ modul Eco ce permite optimizarea consumului de energie prin ajustarea setărilor displayului în funcție de diferite tipuri de utilizări, precum citire, gaming, browsing. Cu ajutorul funcției de gestionare a energiei – AOC e-Saver – utilizatorii pot seta o perioadă de timp după care monitorul se stinge automat pentru a economisi energie.

Despre AOC AOC este unul dintre brandurile globale de top de pe piaţa display-urilor. Calitatea înaltă, serviciile de primă clasă, designul atrăgător, inovațiile și funcțiile eco integrate în produse, precum și preţurile competitive reprezintă motivele pentru care din ce în ce mai mulţi clienţi şi parteneri de distribuţie au încredere în AOC. AOC oferă displayuri ce corespund nevoilor oricărui tip de utilizator, fie profesionist, amator sau gamer. AOC este subsidiară TPV Technology Limited, cel mai mare producător de displayuri LCD la nivel global.

București, 23 februarie 2016 – AOC

 

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: