Maschere di Venetia – drumul artistului fotograf printre masti

Maschere di Venetia pare din afara problemei un subiect neserios pentru un neavenit, insa este o provocare pentru cei care au luat in calcul frumusetea unui eveniment apropiat de primavara petrecut anual in Venetia.

Iata ca sambata 16 februarie 2013 la cafeneaua Readers (din Centrul Metropolis B-dul Iancu de Huneadoara nr. 56-60), Simion Buia ne-a facut partasi la incursiunile sale realizate timp de un deceniu printre frumoasele masti venetiene, si ne-a transpus in atmosfera artistica pe care o emana periplul sau.

La vernisaj m-am simtit cel mai bine intr-o atmosfera tinereasca printre tablouri pline de culoare, prietenii fotografiei de la Academia de fotografie pe care Simion Buia o onoreaza in calitate de profesor, muzica buna sustinuta de catre  Andreea Tincea – voce şi Cătălin Lungu – chitară şi pian, vinul rosu si alb e de la “1000 de chipuri”, si asa cum ne-a obisnuit la fiecare vernisaj in ultimul timp discursul plin de invataminte al lui Mihai Plamadeala curatorul expozitiei, critic de arta.

Cateva poze de la eveniment puteti vedea aici.

Este si o lectie de fotografie in cele 77 de tablouri nu numai o desfatare a ochiului intrucat maestrul Buia utilizeaza tehnici si tehnologii moderne cum ar fi printul pe Fine Art Canvas de o calitate exceptionala unicitatea fiind asigurata pentru cei care vor sa-si imbunatateasca colectiile cu asemenea capodopere fotografice si estetice.

Sincer vorbind oricare dintre fotografiile expuse exprima cate o stare unica a personajelor de carnaval venetian greu de surprins de catre un fotograf obisnuit fara o scoala occidentala si o experienta ca a lui Simion Buia.

De aceea va invit sa vizitati galeria selecta de mai jos.

Visits: 0

2 comentarii la „Maschere di Venetia – drumul artistului fotograf printre masti

Lasă un răspuns