Maria Luisa, consultant F64, despre poveștile spuse prin imagini

Maria Luisa s-a îndrăgostit de fotografie din joacă.

Maria Luisa

Spune că fotografia a însoțit-o încă de dinainte să-și dea seama că îi place să facă asta. „Ca mulți dintre noi, foloseam telefonul ca să surprind orice mi se părea interesant. Acest lucru însă nu a însemnat că sunt fotograf, ci avea legătură cu pasiunea mea pentru munte și natură. Mă jucam fără să mă gândesc că voi putea vreodată să devin o expertă a cadrului și să am un aparat profesionist. În urmă cu patru ani am avut însă în mână primul meu DSLR, un Canon 40D cu un obiectiv 18-55mm. Pentru cei mai mulți e pachetul de kit, dar pentru mine a fost pasul în lumea mare a imaginii”, declară Maria.

Această prezentare necesită JavaScript.

A mai încercat fotografia de stradă, documentară și de portret, completată sporadic cu cele de concert și abstractă. Îi place ca în toate stilurile pe care le abordează să găsească ceva aparte, o caracteristică definitorie pentru cadrele de până acum.

La un curs la care a participat, Maria a reținut un citat care de atunci stă la baza activității sale: „O fotografie bună trebuie să atragă atenția privitorului”.

În prezent fotografiază cu un Canon EOS 50D alături de obiectivele EF 85mm F/1.8 USM, EF-S 10-18mm F/4.5-5.6 IS STM și EF 17-40mm F/4L USM. Are chiar și o trusă aparte pentru concedii și călătorii din care nu lipsesc EF-S 18-55 F3.5-5.6 IS STM și EF 28mm f/1.8 USM.

Prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, F64 scoate în evidență membrii echipei, fiecare dintre ei fiind pasionat de acest domeniu și de tot ce presupune aprofundarea lui. Se crează astfel un cadru propice, unde talentele personale și traseul profesional se îmbină.

București, 27 februarie 2017 – F64

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: