Locurile pe care trebuie să le vizitezi în Cappadocia pe timp de toamnă

Toamna scoate tot ce este mai bun din CappadociaCappadocia, cu peisajul său unic, probabil că se află pe lista oricărei persoane care are o pasiune pentru călătorit. Regiunea este foarte atrăgătoare datorită formațiunilor de stâncă, a orașelor subterane magnifice sub care se regăsesc zeci de tuneluri, a bisericilor, a mănăstirilor, hotelurilor și a călătoriilor desfășurate cu balonul cu aer cald. Când sosesc lunile de toamnă, temperaturile medii scad la niveluri mai ușor de suportat iar regiunea începe să-și primească turiștii. Noi am întocmit o listă de „activități obligatorii” în Cappadocia, unde vă puteți bucura de acest anotimp.

O călătorie cu balonul
Activitățile integrate în Cappadocia includ întotdeauna plutirea într-un balon cu aer cald și colorant pe deasupra cerului. Baloanele cu aer cald care decolează dimineața devreme vă permit să vedeți faimoasele „Hornurile Zânelor” de la o altitudine de 800 de metri. Acest tur al cerurilor oferă o oportunitate frumoasă pentru cei cărora le place să facă poze și să facă videoclipuri în timp ce călătoresc.
„Hornurile Zânelor” pe timp toamnă
Hornurile Zânelor, au fost formate de-a lungul a mii de ani și sunt primul lucru care ne trece prin minte atunci când ne gândim la Capadocia. De-a lungul a milioane de ani, ploaia și vântul au modelat straturile moi de lavă și cenușă provenită de la mai mulți vulcani, precum Erciyes, Hasandağ și Güllüdağ care au format la rândul lor Hornurile Zânelor de astăzi. Cu toate că această regiune este uimitoare pe tot parcursul anului, cele mai bune perioade pentru a vizita și a vă bucura de acest peisaj perfect sunt în lunile septembrie și octombrie.

Orașele uimitoare din subteran
Muzeul în aer liber Göreme, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1985, este una dintre cele mai importante atracții ale regiunii. Göreme este remarcabil prin mănăstirile și bisericile din perioada creștină timpurie care sunt sculptate în stânci și decorate cu fresce inspirate după chipul și asemănarea celor mai cunoscuți sfinți.
Orașele subterane din secolul 7-8 î.Hr. sunt printre cele mai remarcabile atracții ale Capadociei, permițând vizitatorilor să experimenteze simultan magia naturii, istoriei dar și mintea arhitecturală a oamenilor antici din regiune. Aceste orașe subterane, inclusiv Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak și Mazı, au fost sculptate în roci de tuf și toate conțineau camere, hale, pivnițe, depozite de alimente, bucătării, hambare, zone de ventilație și temple, având capacitatea de a găzdui zeci de mii de oameni in acelasi timp.
Alte repere remarcabile din zonă sunt Castelul Ortahisar, una dintre primele așezări cu mai multe etaje din lume; Valea Devrent, cunoscută pentru hornul de zâne în formă de cămilă; precum și hornurile zânelor Üç Güzeller, formate la rândul lor din alte trei hornuri de zâne adiacente percepute de cele mai multe ori ca o familie (tată, mama, copil). Paşabağı, care găzduieşte cel mai faimos horn al zânelor şi Mustafapaşa, care a fost considerat drept unul dintre cele mai bune sate turistice din lume de către Organizaţia Mondială a Turismului a Naţiunilor Unite (UNWTO), merită la rândul său să fie vizitat de turiști.

Experiențe de lux în hotelurile din peșteră
Hotelurile de lux care se află în peșterile din Cappadocia se îmbină perfect cu peisajul uluitor al regiunii, oferind oaspeților o experiență uimitoare. Aceste hoteluri din peșteri, care au fost transformate în hoteluri cu confort modern, au un design mistic și o atmosferă relaxantă. Savurați un pahar de vin local în timp ce vă bucurați de priveliștile apusului. Acestea sunt cele mai indicate lucruri pe care puteți să le faceți în timpul șederii dumneavoastră în acest sezon răcoros. Puteți începe ziua cu o baie în piscina din aer liber înconjurată de stânci și puteți încheia cu un masaj relaxant la centrul spa.

O tradiție cu vinurile care este adânc înrădăcinată în Cappadocia
Cappadocia este totodată o regiune cu o cultură vinicolă vastă care se întinde pe parcursul a mii de ani. Acești struguri excelenți își datorează gustul unic datorită tufurilor vulcanice, care îmbogățesc aroma faimoșilor struguri din Anatolia precum Öküzgözü, Kalecik Karası, Boğazkere, Narince și Emir. În timpul călătoriei în Cappadocia, puteți vizita crame deschise tot anul sau puteți participa la evenimente de degustare organizate de vinificatori renumiti.
Gusturi locale
Cappadocia, adăpostul unei geografii extraordinare, găzduiește și bucătăria delicioasă. Mâncarea unică din Capadocia, cunoscută pentru ceramica sa, este kebab-ul de lut (testi kebabı). În cuptoarele tradiționale de pământ, carnea, legumele și lintea sunt gătite lent într-o oală de lut închisă. Alte gusturi locale pe care ar trebui să le încercați includ Nevşehir mantısı – ravioli Nevşehir, deliciul Köftür-turc făcut cu suc de struguri  cultuivați la rândul lor din regiune, Kuru Kaymak – smântână uscată, care este de obicei servită cu miere organică și Tereyağlı un helvası – halva de făină cu unt

Views: 9

Lasă un răspuns