LG G3 un review care s-a lasat asteptat
LG este una despre companiile cu care am avut cateva intersectii reusite, in trecutul meu tehnologic, inca de atunci cand coreenii se numeau GoldStar si pot spune ca mereu am ramas surprins cum o astfel de companie poate fi atat de occidental organizata si poate avea rezultate foarte bune la nivel mondial. Nu pot sa uit echipamentele office pe care le deserveam in trecut si de care uitai prin locatii, pentru ca erau extrem de fiabile si inteligent realizate, pentru a nu da batai de cap in timpul instalarii si chiar si al exploatarii. Da, eram avertizat despre coreeni ca sunt un popor muncitor, cu multe idei si concepte proprii dar, niciodata nu ma gandeam ca vor fi in stare sa iasa cu un terminal de top asa cum este LG G3, care pot spune in mod sincer, ca este printre cele mai bune, si acum la atatea luni de la lansare.
Terminalul nu aduce cu nimic din caracteristicile cu care ne obisnuieste un Android: carcasa neagra forma paralelipipedica cu rotunjimi. In sfarsit G3 este un terminal cu ceva culori si forme curbe care da frau liber imaginatiei si bunului gust. Desigur are si multa personalitate tinand cont ca pe partea din spate dispune de butoanele Power on/off si Volum +/- ce elibereaza in acest fel lateralele terminalului pentru a putea fi strans in mana fara grija de a nimeri vreun buton fizic. E o experienta noua si benefica pentru ca pare a fi mai degraba pentru a raspunde unor nevoi ergonomice ale mainii, decat unui algoritm matematic de proiectare.
Cateva caracteristici tehnice le puteti vedea pe aici.
Dupa cum l-ati putut vedea in galerie, terminalul LG G3 are distribuita grosimea de asa natura, incat sa poata sa fie bine apucat si strans fara grija de a fi scapat pe jos si totusi tinand cont de marimea displayului QuadHD diagonala de 5.5 inch sa poti avea usor acces in orice punct al touchscreenului fara a te forta prea mult. Exista o anumita clasa de utilizatori, care isi doresc un astfel de terminal, apropiat de phableta, datorita faptului ca are un display IPS – LCD cu o luminozitate si contrast de invidiat, cu 538 ppi si o rezolutie a ecranului dubla fata de cea a unuia Full HD, de marime rezonabila ce nu oboseste ochii atunci cand este operat. Si spun lucrul acesta pentru ca am obtinut un feedback direct de la colegii mei, care au ramas incantati de dimensiuni, stabilitatea in mana si forma atractiva. Pana la urma un terminal nu este utilizat numai pentru aparatul foto si jocuri desi o poti face foarte bine, ci este o foarte buna interfata de comunicare prin telefon si internet. In plus este construit din materiale extrem de robuste, care sigur nu vor ceda la cateva cazaturi mai rezonabile. De altfel, imi place policarbonatul cu insertii metalice coreean si pentru ca este dotat din punct de vedere al contactului cu amprentele. Practic murdaria devine invizibila chiar si pe display acolo unde este solicitat cel mai des terminalul. Ceea ce ma incanta este si faptul ca bateria de 3000mAh este detasabila, accesul facandu-se facil prin eliminarea capacului din spate al unibodyului, dar si la slotul microSIM unde am introdus in partea dreapta sus SIM cardul de Telekom bucurandu-ma din plin de conectarea la reteaua 4G, atat de necesara atunci cand v-am trimis poze de pe la evenimente pe Facebook, in timp real. Asa cum am specificat mai inainte terminalul are lateralele stanga /dreapta libere singurele parti ocupate fiind sus cu portul infrared, si un microfon, iar in partea de jos conectorul USB, jackul audio de 3,5 mm, la spate mai avem camera de 13 MPx si blitzul bicolor, insotit de laserul pentru focalizare rapida ceea ce in testele mele s-a dovedit de foarte buna intrebuintare.
Si din punct al conexiunilor radio nimic de reprosat: 2G (GSM / EDGE), 3G (HSPA + 42 Mbps / HSPA + 21 Mbps) si LTE, E Bluetooth 4.0 (cu aptX), 802.11a / b / g / n / ac, GPS și GLONASS, o baterie detasabila 3,000mAh, blaster IR, slot pentru card microSD, de incarcare wireless si NFC. Exista, de asemenea suport pentru SlimPort si USB OTG. Camera frontala de 2 MPx are, gem–inducingly, a fost rebranduit ca „Selfie–camera foto.” Telefonul meu a avut o nuanta argintie subtila, dar aceasta va fi cea mai mare parte disponibil in negru si alb (plus rosu si violet, in functie de piata).
Si sigur veti dori sa vedeti si rezultatele testelor mele:
Principala preocupare pentru performanta este durata de viata a bateriei, probabil afisajul. Totul se deschide repede, iar derularea plenar buna, existand doar mici momente intre miscarea degetului si urmatorul meniu. E greu de spus daca acest lucru are de a face cu puterea necesara pentru a mentine acea afiare actualizata, sau daca este doar rezultatul combinarii tuturor elementelor software si hardware .
Viata bateriei a fost o zona de interes special. Cu atat de multi pixeli, procesorul are ceva in plus de a face. Adaugati la aceasta faptul ca ecranul este LCD si nu OLED (care se aprinde doar in zona necesara), si s-ar putea crede ca este o reteta sigura catre dezastru. De fapt, am fost placut surprins sa constat ca G3 poate merge cu usurinta o zi intreaga (si de multe ori un pic mai mult), fara a avea nevoie de un top-up. Acest lucru este fara LTE.
LG spune ca pentru a compensa cerintele ecranului, a regandit serios consumul de energie, si realizeaza astfel de economii ori de cate ori are ocazia. Orice ar fi facut se pare ca a functionat.
Practic, ceea ce trebuie sa stiti despre camera este ca interfata utilizator implicita este extrem de minimalista. Elipse meniu Android intr-un colt, si un buton de spate pot fi gasite diagonal opuse. Puteti obtine chiar si butonul declansator pe ecran inapoi, daca doriti. Numarul de moduri ale aparatului foto, insa, a fost redus de la 14 la 4 (dublu, panorama, focus magie si auto).
Nu exista optiuni manuale pentru ISO, balansul de alb sau oricare dintre aceste tipuri de setari. Pentru fotografiere exista o optiune de voce, care executa o imagine atunci cand spui: „whiskey„, „smile,” „cheese,” „LG” sau „kimchi”. Aceasta caracteristica functioneaza atat pentru fata dar si camera de spate, deci ar putea fi mai util pentru selfies. Acestea fiind spuse, exista si optiunea de gesturi.
Probabil cel mai discutat lucru altul decat senzorul de 13 megapixeli, este sistemul de focalizare cu laser infrarosu. Acesta tehnologie este pentru prima data pe orice aparat foto LG, si este o tehnologie inițial dezvoltata pentru a mentine aspiratoarele robot sa nu se loveasca in pereti. Laserul conic aparent poate concentra camera foto in doar 220ms, tinand competitia (GS5 și HTC One, de exemplu) la distanta. Pentru aceste telefoane ar dura pana la 300ms sustine compania. 80ms suplimentare conteaza. In termeni practici, camera cu siguranta se concentreaza si face poze rapid, si asta e ceea ce conteaza.
In ceea ce priveste imaginile in sine este destul de impresionant. Exista, totusi, si cateva situatii de iluminare care par sa provoace probleme. Uneori, atunci cand soarele este la amurg, imaginile pot parea un pic diluate. Alteori, camera s-a comportat destul de bine, mai ales in conditii de iluminare mai mici. Chiar si pe timp de noapte, G3 poate scoate niste fotografii bune, cu conditia sa aveti o mana de echilibru. OIS, de asemenea, pare sa ajute atunci cand se iau fotografii sincere, in cazul in care ati plecat cu mana din buzunar pentru o fotografie relativ rapida (si probabil tremurand), mai ales atunci cand se utilizeaza ecranul ca un buton de declansare.
Camera Selfie din fata este o poveste diferita. LG a dat pixeli mai mari s-o ajute in conditii de iluminare slaba, dar rezultatul este o imagine moale care apare ca un desen animat uneori, mai ales daca este activat filtrul „frumusete”. In cazul in care doriti puteti trage video pana la 4K. Interesant este ca, nu exista nicio optiune nativ / 2K, desi, ar fi putut face mai mult sens.
Si daca vrei sa vezi si ce foto au iesit iata mai jos:
Dar si un videoclip realizat de la mare inaltime.
Views: 0
Pingback: LG G4 terminalul ideal pentru live blogging la review | Cristian Nicolau