Lenovo portabil si convertibil Yoga 300 in trecere la mine la review
Cam din primavara nu am mai avut in teste un Lenovo si de aceea mi se parea in permanenta ca imi lipseste ceva.
Pentru ca in fiecare zi utilizez desktop-uri, tablete sau smartphone, dar nimic nu se compara cu utilizarea unui portabil convertibil fie el Yoga 300 cu diagonala de 11″ despre care pot spune ca are destul de multa marime pentru a putea fi utilizat de catre un blogger ca mine, pentru ca intra perfect in buzunarul din spate al rucsacului, se desface perfect incat sa il utilizez precum o tableta, si ma ajuta cel mai bine atunci cand imi doresc sa fac live blogging. De asemenea din reviewurile anterioare stiti ca sunt un pasionat al ecranelor sensibile pentru ca odata cu sistemul de operare Windows 8.1 instalat imi imbunatateste modul de operare prin marirea vitezei prin ferestre.
La Yoga in schimb regasim cele patru moduri Laptop, Stand, Cort si Tableta care dau o alta dimensiune prin rotirea ecranului prin toate cele 360 de grade prin rotire. Practic acesta este conceptul de care va reamintesc pentru gama Yoga ultraportabil la 1,36 kg greutate si 2,15 cm grosime .
In galeria foto de mai jos puteti trece prin click printre detaliile de design ale convertibilului pentru care va reamintesc cei de la Lenovo primesc mereu premii internationale, putini fiind aceia care pot concura cu acestia fiind practic si detinatorii patentului de design din aceasta gama.
Cum observati Yoga a reusit inca sa mai reduca din dimensiunile modelelor mai vechi, sa aduca o carcasa de aluminiu estetic prelucrata practic imbinandu-se foarte bine cu elementele de plastic realizand o imbinare potrivita de culori alb si negru, atractive pentru utilizator si foarte practice pentru intretinerea curateniei exterioare.
Incepand cu capacul, ne sunt prezentate un soft-touch din plastic mat, care nu este predispus sa lase pete (un mare plus). In plus, alegerea materialului ajuta pentru o prindere mai sigura. Pe de alta parte panoul de 14-inch Full HD are rama relativ subtire si margini de cauciuc pentru protejarea ecranului atunci cand este utilizat in diferitele moduri. Acum este momentul sa mentionez ca balamalele au ramas aceleasi de la modelele anterioare, ceea ce inseamna ca sunt bune, functionale. Deschiderea notebookului cu o singura mana este posibila și ecranul se balanseaza atunci cand utilizati panoul tactil.
Piesa de jos a notebookului dispune de acelasi soft-touch mat de plastic atasat la sasiu in cateva suruburi. Eliminarea este destul de usoara. Capacul inferior are de obicei grile de dispersie de căldura, dar ele par a fi mai mult decat intalnim de obicei la un ultrabook. Avem 3 orificii mari la spate si altele 3 in partea de jos, care poate fi folosit cu un tampon de racire extern. Profilul principal si partile laterale ale capacului sunt acoperite in plastic cauciucat destinate pentru pastrarea dispozitivului ferm in loc atunci cand este utilizat in diferite moduri. De exemplu, atunci cand vizionarea unui film in asa-numitul mod „Tent”, puteti fi siguri ca notebook-ul nu va aluneca si cadea. Mai mult decat atat, porturile uzuale sunt la indemana – jackul de incarcare pe stanga (care poate fi utilizat, de asemenea, ca un port USB). Impreuna cu USB 3.0, gasim jackul de 3,5 mm pentru casti si cititorul de carduri SD. Partea dreapta gazduieste celelalt port USB 3.0 cu Mini DisplayPort. De asemenea, puteti vedea butonul power si rockerul de volum. Motivul pentru aceasta plasare este modul tableta, unde puteti ajunge in continuare butoanele cel mai frecvent utilizate.
Tastatura urmează deja datele cunoscute de proiectare AccuType de la Lenovo – dimensiunea tastelor sunt cu putin loc pentru imbunatatiri. Touchpad-ul este mai mult decat receptiv, clickuri bune. Concluzionand tastatura si touchpad-ul sunt confortabile pentru o utilizare normala.
Pentru a ma covinge de usurinta utilzarii am rulat si Nova Bench pentru a da o valoare testelor efectuate si practic am descoperit explicatiile performantelor.
Views: 0