Laptopul ALLVIEW Allbook J – review

Brasovenii si-au largit paleta de dispozitive cu cel mai proaspat reprezentant destinat lucrului online, ceea ce pentru cei afectati de pandemie reprezinta un adevarat pansament. Pana la urma pentru “scoala de acasa” se pune la un moment dat problema alegerii intre o tableta performanta si un laptop care este mai propriu totusi atunci cand iti doresti sa lucrezi de la un birou. Flexibilitatea navigarii si a lucrurilor proprii de fiecare zi, totusi nu poate fi egalata de existenta unui device de buget cu tastatura, ce are atat de multe resurse incat sa nu depaseasca necesarul pentru job-ul fiecaruia. Si da, bugetul a fost principalul argument atunci cand laptopul ALLVIEW Allbook J a fost lansat, asa cum am prezentat aici si ulterior l-am reintalnit pe pagina web.

Deci nu va asteptati la performante de gaming, pentru ca acest laptop este destinat in principal oamenilor studiosi si asumati, si care isi aloca mai putin timp divertismentului. Da, in aceste zile este nevoie de un astfel de laptop, adaptabil bugetului fiecaruia si cerintelor actuale ale pietei. Fiecare dupa posibilitati.

Subtire, usor si compact, Allbook J este dispozitivul perfect pentru a te bucura de performante portabile superioare. Indiferent de locul in care vei vrea sa lucrezi, Allbook J iti permite sa-ti indeplinesti cu succes toate sarcinile de lucru. Pentru o experienta de vizionare confortabila, display-ul de 15,6” IPS FHD va reda cu acuratete detaliile in culori expresive.

Carcasa de plastic are un design elegant si subtire si detaliile sunt utile pentru utilizare. Adica in zonele solicitate mecanic dispune de accesorii de cauciuc care asigura stabilitatea pe suprafata de sprijin, desi uneori carcasa exterioara uneori flambeaza.

Hai sa vedem ce caracteristici recomanda achizitionarea, asa cum apar acestea in tabelul de mai jos.

Pai in primul rand este un dispozitiv ce se conecteaza rapid la orice tip de retea de date la care esti abonat, iar viteza este foarte buna.

E clar ca vei putea intra rapid in conferinte sau daca esti elev in lectiile online si sa comunici in cele mai proprii conditii de acasa, pentru ca accesoriile acestui laptop te ajuta la maxim: camera web frontala: 2MP (HD), microfonul incorporat: 2 x MEMS, difuzoarele audio: stereo 4 x 8Ω/1W si bineinteles conexiunile de viteza: Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac, sau chiar RJ45 prin cablu daca va fi cazul. Sau daca preferam castile avem la dispozitie o iesire jack de 3,5 mm lateral.

Allbook J, dotat cu procesor Intel® J4125 Quad-Core cu frecventa standard de 2.0 GHz, ce ofera echilibrul perfect intre performanta, experienta fluida in multitasking si consum redus de energie. Cu o memorie RAM de 8 GB DDR 4, un spatiu de stocare SSD de 256 GB, display de 15.6” IPS FHD si o greutate de doar 1.85 kg, acesta reprezinta solutia ideala pentru utilizare portabila.

Bateria de 45.6 Wh te ajuta sa ramai conectat si productiv exact cat ai nevoie pentru a-ti duce task-urile la indeplinire, sau pentru a finaliza lectiile. Eu l-am utilizat in perioada aceasta pentru a edita articole pe blogul personal si m-a ajutat foarte bine.

Sistemul de racire activ cu heatpipe-urile dispuse asimetric permit maximizarea eficientei de ventilare, gestionand intr-un mod inteligent temperatura sistemului. Astfel, utilizatorii beneficiază pe deplin de performanta noului Allbook J, ce isi pastreaza temperatura optima.

Ceea ce mi se pare mai putin util este sistemul UBUNTU, care nu este atat de comun in utilizarea curenta, dar si prezenta tastei “Win” pe un laptop care in principal este bazat pe sistemul de operare Linux. De aceea spun, ca practic majoritatea utilizatorilor nu sunt familiarizati cu UBUNTU si ca atare vor cauta din lipsa de timp pentru invatare, sa instaleze de urgenta Windows, pentru ca laptopul sa poata deveni mai familiar cu lucrul de fiecare zi. Ceea ce fireste incarca pretul initial cu cel al achizitionarii unei licente si al instalarii efective. Bine, nu ma intelegeti gresit, dar nici invatarea UBUNTU nu a omorat pe nimeni si nu este chiar pierdere de timp in zilele astea.

Deși Allbook J este subtire si usor, dispune de o gama larga de interfete de conectivitate. Prin intermediul USB-C™, te bucuri de transfer de date super-rapid, in timp ce fliexibilitatea iti este asigurata de multitudinea de porturi de care acesta dispune: USB 3.0, USB 2.0, mini HDMI, un cititor de carduri micro SD si o mufa pentru casti.

Intel Celeron J4125 este un SoC quad-core in primul rand pentru mini PC-uri ieftine si a fost anuntat la sfarsitul anului 2019. Acesta ruleaza la 2-2,7 GHz (Single Core Burst) si se bazeaza pe platforma Gemini Lake (2019 refresh). Comparativ cu predecesorul, reimprospatarea ofera viteze de ceas ceva mai mari. Similar cu predecesorii Apollo Lake, cipul este fabricat intr-un proces de 14 nm cu FinFET, dar ofera nuclee de procesor usor imbunătatite, cantitatea dubla de cache L2, un pachet mai mic, o noua generatie de iesiri de monitor (Gen 10) si o parte integrata Cip WiFi. Pe langa patru nuclee CPU, cipul include si un GPU capabil DirectX 12, precum si un controler de memorie DDR4 / LPDDR4 (dual-channel, pana la 2400 MHz). Procesorul nu poate fi inlocuit, deoarece este lipit direct pe placa principala.

Arhitectura procesorului se numeste in continuare Goldmont Plus. In comparatie cu nucleele Goldmont mai vechi din Apollo Lake, acestea au o memorie cache de nivel 2 crescuta (la 4 MB). Asta inseamna ca performanta pe ceas ar trebui sa fie ceva mai buna, dar nu in apropierea procesorelor de baza, cum ar fi Kaby Lake Y. Performanta procesorului Celeron J4125 este similara cu un Pentium Silver N5000 mobil (1,1 – 2,7 GHz Quad-Core la 6W). Performanta este pozitionata la nivelul de intrare inferior al procesoarelor din 2020.

UHD Graphics 600 (Gemini Lake) se bazeaza pe arhitectura Intel Gen9, care accepta DirectX 12 si este, de asemenea, utilizata pentru adaptoarele grafice Kaby Lake / Skylake / Apollo Lake (cum ar fi HD Graphics 520). Echipat cu 12 UE si un ceas de pana la 750 MHz, performanta ar trebui sa fie aproximativ egala cu cea mai veche HD Graphics 500 (Apollo Lake). Cipul include, de asemenea, un motor video avansat cu suport hardware pentru redarea materialelor VP9 si H.265 (adancime de culoare pe 8 biti).

Dincolo de tehnologie totusi partea de interactiune efectiva o reprezinta tastatura, acolo unde poate ne asteptam sa primim retroiluminarea tastelor. Cu toate acestea cursa / dispunerea tastelor mi s-a parut extrem de buna, iar prezenta tastelor de Num Pad si a Touch Pad-ului extrem de utila pentru utilizatorii de cifre.

Daca va veti decide sa achizitionati acest model, cu siguranta va trebui sa instalati Windows peste UBUNTU si lucrurile vor intra in normalul obisnuit in care veti beneficia si de suport pentru sistemul de operare, chiar daca UBUNTU este destul de sigur pentru atacurile cibernetice.

Daca sunteti interesati cum se poate realza acest lucru va pot oferi un link util:

Visits: 8