King îi aduce pe programatori în liga industriilor creative prin prezența la

 

King, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri casual, se alătură celei de-a treia ediții a Romanian Design Week, evenimentul ce reunește industriile creative prin excelență. Prezența King la Romanian Design Week marchează intrarea programatorilor în arealul industiilor creative, conform Comisiei Europene prin tratatul “Exploatarea potențialului cultural al industiilor creative”. Astfel, instalația ce află la Hanul Gabroveni în intervalul 16 – 24 mai, demonstrează potențialul pe care industria de gaming îl are în artă, anume acela de a democratiza accesul la divertisment, într-o formă creativă.

Industria de Gaming este poziționată la intersecția dintre artă, business și tehnologie și îmbină latura culturală cu cea creativă reușind astfel să fie un factor de influență și în alte industrii, precum arhitectura și design-ul. De aceea, King, unul dintre cele mai importante nume din industria de gaming, se alătura în cadrul Romanian Design Week industriilor creative conexe, plecând în dezvoltarea instalației de la ultimul titlu, ce urmează să fie lansat – AlphaBetty Saga.

King@RDW

”AlphaBetty Saga, noul joc ce poartă semnătura studioului King din București este un produs românesc ce pune România pe harta internațională a gaming-ului. Pentru că orice joc depinde de interacțiunea cu un public, am decis să vă prezentăm o parte din AlphaBetty sub forma unei instalații speciale, ce poate fi descoperită la Romanian Design Week” povestește Mihai Sfrijan, Head of Studio în cadrul King.

Pentru instalația de la Romanian Design Week a fost folosită o aplicație de Kinect, special dezvoltată. Plecând de la povestea jocului, instalația este un scrabble interactiv. Cuvinte încrucișate și experiențe senzoriale la un loc sunt definiția instalației King ce introduce, în premieră pentru Romanian Design Week industria celor care au reinventat divertismentul – anume programatorii în sfera industriilor creative.

Studioul King din București este deschis de mai bine de 3 ani. Ascensiunea rapidă a titlurilor King în topurile celor mai jucate și profitabile jocuri pe platforma Facebook se datorează experienței acumulate în timp și a dezvoltatorilor ce reușesc să ofere utilizatorilor cea mai bună experiența de joc. În prezent, studioul King din Romania număra peste 100 de angajați care se ocupă cu dezvoltarea proiectelor companiei, precum: Bubble Witch, AlphaBetty, Gospo’s, Lord of Bucharest, precum și multe altele.

București, 20 mai 2015 – King

Views: 0

Lasă un răspuns