Ixia asigură performanța și calitatea sistemelor auto de infotainment și de asistență a șoferilor

Ixia a lansat o nouă serie de soluții de testare pentru sistemele auto de infotainment și de asistență a șoferilor, serie ce îndeplinește standardele AUTOSAR (Automotive Open System Architecture). Soluția IxANVL (Automated Network Validation Library) de testare a conformității și interoperabilității în industria auto valorifică experiența bogată a companiei în testarea sistemelor IP/Ethernet pentru a susține evoluția rapidă a pieței de soluții Ethernet pentru acestă industrie.

Pe măsură ce sistemele de infotainment și asistență a șoferilor transformă radical experiența pasagerilor dintr-o mașină, nevoia de soluții Ethernet dedicate industriei auto crește exponențial. Aceste sisteme vor deveni tot mai importante, ceea ce înseamnă că un set de standarde va fi absolut necesar pentru a asigura performanța și siguranța întregului vehicul, iar soluțiile de testare Ixia vor garanta că producătorii respectă aceste standarde.

header

În acest moment, industria auto a căzut de acord să folosească AUTOSAR, o arhitectură software deschisă și standardizată dezvoltată împreună de toți producătorii, furnizorii și dezvoltatorii de echipamente auto, ca standard unic pentru software-ul și infrastructurile de rețea din domeniul auto. AUTOSAR a definit suportul Ethernet și TCP/IP pentru comunicațiile între unitățile de control ale motorului, iar Ixia s-a alăturat recent AUTOSAR și va ajuta la definirea modelelor de testare a rețelelor pentru industria auto.

Noutăți

Pe măsură ce conceptul de mașină conectată evoluează, testarea va fi necesară pe diferite niveluri, începând cu testarea fiecarei componente software sau hardware. Chiar dacă introducerea dispozitivelor și sistemelor auto bazate pe Ethernet și IP vor reprezenta adevarate provocari pentru procesele de testare și verificare, producătorii de automobile, inclusiv companii membre AUTOSAR precum BMW, General Motors, Toyota și Volkswagen, vor putea folosi această tehnologie pentru a inova și a implementa aplicații de calitate în interiorul mașinilor.

IxANVL valorifică cei peste 20 de ani de experiență Ixia în zonele de IT și telecom, precum și în dezvoltarea de proiecte cu producători de mașini pentru a furniza metodologiile necesare pentru testarea amplă a sistemelor auto Ethernet, inclusiv:

  • Seria de teste de conformitate pentru specificațiile și standardele AUTOSAR;
  • Suport pentru standardele IEEE bazate pe interoperabilitatea structurilor de date GENIVI;
  • Capacitatea de a testa trafic UDP și TCP peste protocoalele IPv4 și IPv6;
  • Acoperire larga a protocolului printr-o serie de sute de teste automatizate;
  • O interfață ușor de folosit care permite alcătuirea de corelații și analize extinse.

Comentarii din industrie

„Producătorii și furnizorii auto vor continua să adopte standardele AUTOSAR, de aceea este important ca extensiile de tip Ethernet să fie conforme cu acest standard, în special pentru că performanța și siguranța mașinii depind de acest lucru”, a declarat Dr. Michael Ziehensack, Senior Manager Car Infrastructure Software, Elektrobit (EB). „Folosim soluția IxANVL de la Ixia pentru a testa echipamentele Ethernet și software deoarece ne ajută considerabil să livrăm soluții conforme cu standardul petnru unitățile electronice de control de ultimă generație.”

„Cu fiecare caracteristică din mașinile din ziua de astăzi, componentele de rețea care susțin funcționarea vehiculelor devin din ce în ce mai complexe”, a menționat Jim Smith, Vice President of Wireline Solutions Marketing, Ixia. „De aceea, testarea detaliata si repetată a respectarii protocolului, interoperabilitatii și stabilitatii programelor din sistemele integrate reprezinta o etapă vitală pentru dezvoltatorii și producătorii auto. Ixia este în poziția unică de a-și valorifica experiența în materie de sisteme Ethernet pentru a susține standardele AUTOSAR, precum și dezvoltarea unui vehicul permanent conectat,” a adăugat acesta.

București, iulie 2014 – Ixia

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: