Internet of Things la Innovation Labs Boost Day – Obiectele prind viață prin tehnologie și creativitatea tinerilor

Treisprezece echipe de tineri lucrează intens la prototipuri de obiecte din categoria Internet of Things, care pot schimba rutina vieții de zi cu zi. Miercuri, 29 aprilie, tinerii și-au prezentat evoluția în fața mentorilor, partenerilor și investitorilor, în cadrul evenimentului Boost Day ce marchează jumătatea programului Innovation Labs 2015.

Foto IV

Atmosfera de la Tech Hub, gazda întâlnirii, a fost plină de entuziasm: echipele au purtat discuții intense cu mentorii, validând faptul că ideile lor sunt disruptive și au un potențial real de a intra pe piață. Aflate acum la jumătatea parcursului, echipele mai au încă o lună pentru a crea produse viabile și pentru a capta atenția investitorilor.

Pentru a vedea de ce așteptările privind obiectele inteligente create de tineri sunt atât de înalte, iată câteva dintre prototipurile expuse la Boost Day:

menoo este o aplicație ce poate revoluționa clasicul meniu de restaurant. Restaurantele se aliniază lent la trendul digital, clienții răsfoind încă meniurile pe suport de hârtie. Echipa menoo își propune să schimbe acest lucru, venind cu o soluție versatilă de meniu vizual pe suport digital, adaptabil oricărui restaurant.

PoltBox, chitara programabilă cu presetări ce pot fi descărcate online, ar putea democratiza producția muzicală. Produsul pornește de la o problemă cu care s-au confruntat mulți chitariști: pentru fiecare efect este nevoie de o nouă pedală, acest lucru ridicând probleme logistice și financiare pentru amatori. PoltBox aduce promisiunea unei multitudini de efecte accesibile printr-o pedală unică.

Eskimo este o genunchieră smart care îi va ajuta pe schiori să prevină din timp accidentele și mișcările potențial periculoase din timpul coborârilor, sprijinindu-i să își corecteze poziția prin intermediul unei aplicații de smartphone. Aplicația analizează mișcările utilizatorilor și le oferă recomandări de optimizare, diminuând riscul de accidente.

CODA Footprint oferă o abordare nouă a securității informatice axată pe prevenție și diagnoză timpurie. Majoritatea atacurilor sunt detectate după ce deja au cauzat daune considerabile; CODA Footprint propune o soluție de securitate ce asigură colectarea și interpretarea continuă a datelor din serverele unei organizații, identificând intruziunile și împiedicând potențialele atacuri.

Ediția Innovation Labs 2015 a debutat în martie cu două evenimente hackathon de 24 ore. Din peste 120 de tineri înscriși cu 71 de idei, au intrat în competiția Innovation Labs 24 de echipe din București și 6 echipe din Cluj. Toate echipele Innovation Labs 2015 își vor prezenta prototipurile finale la Demo Day, pe 25 mai, în fața unui juriu de top și a potențialilor finanțatori și utilizatori: perioada rămasă este, deci, decisivă.

București, 30.04.2015 – Innovation Labs 2015

Views: 0

Lasă un răspuns