Intel, Cisco și Deutsche Telekom au oferit expertiză și mentorat

  • Prima ediție a competiției Challenge Up! a ajuns la final. Cele 12 start-up-uri și-au prezentat soluțiile la unBound Digital.
  • Rezultatele vin după un program intens de incubare, de șase luni, la care au participat start-up-urile europene în locuri precum Berlin, Dublin, Cracovia și Londra.
  • Start-up-urile au primit mentorat continuu și suport – resurse, coaching și acces la partenerii Intel, Cisco și Deutsche Telekom.
  • Pentru prima data, Intel, Cisco și Deutsche Telekom au făcut front comun pentru a aduce inovație în domeniul Internet of Things.
  • Start-up-urile au beneficiat de expertiza, experiența în business și vânzări ale celor trei companii mari, având ca rezultat lansarea rapidă a soluțiilor pe piață.
  • Challenge Up! 2016 a fost anunțat – pre-înregistrările se pot face la www.challengeup.eu.

Cisco, Intel și Deutsche Telekom au prezentat rezultatele Challenge Up!, programul european de accelerare și incubare pentru start-up-uri, care are ca scop lansarea rapidă pe piață a unor soluții de tip Internet of Things cu potențial. Ziua de demo de la unBound Digital din Londra vine după o perioadă de șase luni în care cele trei companii au oferit expertiză și mentorat start-up-urilor selectate, inovatoare în industriile în care activează, pentru a lansa soluții IoT mai rapid pe piață.

Start-up-urile participante au fost selectate de un panel format din lideri din cadrul Cisco, Intel și Deutsche Telekom, în baza succesului lor pentru a crea mai multe produse IoT din arii diferite, inclusiv soluții inteligente, Big Data și conectivitate. Printre start-up-urile participante la programul de incubare se numără și DeviceHub, din România, care oferă soluții de tipul Platform as a Service (PaaS) cu ajutorul cărora utilizatorii se pot conecta cu ușurință și gestiona de la distanță mai multe dispositive.

Programul a oferit business-urilor participante investiții dincolo de cele financiare precum acces la resursele și clienții celor trei mari companii, mentorat și oportunitatea de a accelera lansarea produselor pe piață.

  • De exemplu, soluțiile N-join de analiză a datelor pentru fabrici a simplificat procesul de producție, l-a făcut mai eficient și prietenos cu mediul înconjurător. În același timp, start-up-ul a beneficitat de program, prin îmbogătițrea produselor oferite și a capabilităților, cu ajutorul celor trei mari companii de tehnologie. În practică, N-Join poate oferi software-ul, în timp ce Cisco oferă infrastructura hardware și Deutsche Telekom pe cea cloud. Intel se va asigura de faptul că produsul este gata pentru a fi lansat pe piață, prin introducerea unui concept de referință cu N-Join în fabrici.
  • Compania Senic a deschis un birou inteligent care folosește controllerul lor inteligent, Nuimo, în computere cu procesoare Intel și în Cisco Telepresence System. Deutsche Telekom va avea produsul Senic integrat în platforma Qivicon pentru case inteligente.
  • ProGlove, companie care produce mănuși inteligente pentru muncitorii din fabrici, creează un lanț de aprovizionare inteligent prin integrarea ProGlove în soluțiile de monitorizare a achizițiilor pentru diferite companii, precum cele de logistică, depozitare sau transport. Soluția va fi folosită de clienți selectați ai Cisco, Intel și DTAG.
  • SEMSEYE, denumită și Google Analytics pentru retaileri și mall-uri, desfășoară în prezent un proiect pilot cu Intel în stadionul Dublin Croke Park Sports, precum și în muzeele și bibliotecile din Dublin, unde SEMSEYE este folosit pentru a monitoriza fluxul de vizitatori. Pe lângă acest lucru, Deutsche Telekom a instalat SEMSEYE în cinci magazine importante din România și două din Polonia.

De-a lungul programului, cele 12 start-up-uri din Europa au impresionat cu soluții care aduc beneficii reale, de la posibilitatea bolnavilor de diabet să măsoare și să mențină nivelul de zahăr din sânge în timp real (Admetsys) la reducerea timpului petrecut căutând locuri de parcare în zone aglomentare (HiPark).

În cadrul evenimentului care a durat două zile, start-up-urile au prezentat soluțiile lor panelului de membri, printre care Elias Drakopoulos (Vicepreședinte Senior în cadrul Deutsche Telekom), Mike Flannagan (Vicepreședinte și General Manager în cadrul Cisco) și Christian Morales (Vicepreședinte și General Manager EMEA, Intel) și unei audiențe formată din peste 50 de experți și directori din domenii precum tehnologie și afaceri și din 2.500 de participanți la unBOUND Digital din mai mult de 30 de țări. Rezultatele showcase-ului vin după luni de muncă a echipelor, fiecare dintre ele având cel puțin 3 mentori dedicați din fiecare companie mare, întâlniri față în față și sesiuni de lucru săptămânale de la distanță, pentru a construi pe ideile lor proaspete și pentru a se asigura că ating un nivel de sofisticare care le va permite să se dezvolte în spațiul IoT.Christian Morales

Christian Morales, Vicepreședinte și General Manager EMEA, Intel Corporation: “După ce start-up-urile au muncit intens în ultimele șase luni, sunt încântat să văd soluții IoT tangibile de care să beneficieze partenerii și clienții noștri. Sunt convins că Challenge Up! va continua să atragă atenția sectorului IoT din Europa și să contribuie la creșterea economiei digitale”.

Mike Flannagan, Vicepreședinte și General Manager al Cisco Data & Analytics Business: “Internet of Things oferă oportunități multiple. Pentru a beneficia mai mult de ele, Challenge Up! aduce laolaltă ce e mai bun din tehnologie într-un ecosoistem al inovației. Abia aștept să văd cele 12 start-up-uri având succes în cadrul marilor companii din lume”.

 Start-up-urile participante la Challenge Up!

Elias Drakopoulos, Vicepreședinte Senior pentru sectorul B2B în Europa, Deutsche Telekom: “Am inițiat Challenge Up! pentru start-up-uri cu idei de business în domeniul Internet of Things. Lucrul cu aceste start-up-uri, susținerea lor în procesul de dezvoltare și de lansare a produselor creează valori pentru toate părțile implicare.

Este o abordare de tipul win-win pentru start-up-uri, dar și pentru companiile implicate, precum Deutsche Telekom. Start-up-urile primesc informații unice și acces la resursele care susțin lansarea produselor lor, în același timp companiile primesc soluții importante pentru clienți.

Suntem de părere că Challenge Up! este noua generație a Open Innovation. Succesul acestui program arată cât de importantă este crearea unui ecosistem ca bază de dezvoltare a inovației”.

Cele 12 start-up-uri participante dezvoltă tehnologii care monitorizează, reglementează și îmbunătățesc sisteme dintr-o gamă largă de industrii, inclusiv retail, case inteligente, analiza datelor și sănătate. Lista completă a start-up-urilor se găsește la: http://challengeup.eu/

Start-up-urile interesate să aplice la următoarea ediție a Challenge Up! se pot pre-înregistra aici: http://challengeup.eu/

unBound Digital LONDRA, Marea Britanie, 2 decembrie 2015 – Cisco, Intel și Deutsche Telekom

Views: 0

Lasă un răspuns